نیویورک میزبان نشست کشورهای عضو ائتلاف بین‌المللی درعراق

روسای جمهور عراق و آمریکا هفته آینده ریاست نشست اعضای کشورهای ائتلاف بین‌المللی در عراق را برعهده می‌گیرند.
کد خبر: ۲۰۲۴۰۶
به گزارش ایسنا، جلال طالبانی، رییس جمهور عراق و جرج بوش، همتای آمریکایی‌اش هفته آینده در حاشیه‌ شصت و سومین دور نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل متحد نشستی را با حضور رهبران 30 کشور جهان و عضو ائتلاف بین‌المللی در عراق برگزار می‌کنند.

یک مقام مسوول عراقی به روزنامه‌ی الصباح اظهار داشت: طالبانی در این نشست که با حضور بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد برگزار می‌شود سخنرانی خواهد کرد. وی قرار است گزارشی از دستاورد‌های امنیتی اخیر دولت عر اق از طریق اجرای طرح‌های اعمال قانون، پیشرفت‌های گسترده سیاسی در این کشور طی پنج سال گذشته و هم چنین پیشرفت اقتصادی تدریجی در عراق را به شرکت کنندگان در این نشست ارایه دهد.

این مقام مسوول عراقی خاطرنشان کرد: نشست مذکور به بررسی راه‌کارهای موجود جهت افزایش حمایت‌های لجستیکی از عراق خواهد پرداخت.

وی تاکید کرد: طالبانی ضمن تقدیر از همه‌ی کشورهای عضو ائتلاف بین‌المللی در عراق به دلیل کمک‌هایشان به این کشور طی سالهای گذشته در خصوص توافقنامه‌ی امنیتی بغداد و واشنگتن نیز گفت‌وگو می‌کند.

رییس جمهور عراق نیز پیش از این اعلام کرده بود که به جای نوری مالکی، نخست وزیر عراق در این نشست حضور می‌یابد.

از سوی دیگر ایتالیا آمادگی‌اش را برای آموزش نیروهای امنیتی عراق اعلام کرد.

این مساله در نشست لیبد عباوی، نماینده وزارت امور خارجه عراق در امور برنامه‌ریزی سیاسی و روابط دو جانبه با ماوریزیو میلانی، سفیر ایتالیا در بغداد مطرح شد.

دو طرف در این دیدار به بررسی روابط دو جانبه و تحولات مربوط به مذاکرات عراق و آمریکا در خصوص توافقنامه امنیتی پرداختند.

عباوی و سفیر ایتالیا هم چنین در خصوص اوضاع داخلی عراق و تحولات بین‌المللی از جمله تحولات قفقاز و تاثیر آن بر منطقه و جهان گفت‌وگو کردند.

سفیر ایتالیا آمادگی کشورش را جهت تداوم حمایت‌ها از عراق و کمک به این کشور در آموزش نیروهای امنیتی‌اش اعلام کرد.

عباوی هم چنین در دیدار با پیتر خورنیتسا، سفیر چک در بغداد به بررسی روابط دو جانبه و راه‌های تحکیم و گسترش این روابط پرداختند.

از سوی دیگر محمود المشهدانی، رییس پارلمان عراق در گفت‌وگو با روزنامه الصباح اعلام کرد که طی شش ماه آینده تمامی زندانیان عراقی در بند زندان‌های آمریکا آزاد می‌شوند.

وی هم‌چنین از هماهنگی و همکاری پارلمان و مقامات اجرایی جهت ایجاد فرصت‌های شغلی برای زندانیان و جذب آن‌ها در جامعه خبر داد.

مشهدانی تاکید کرد: قوانین زیادی برای حمایت از زندانیان و طرح‌های بزرگی برای بازگشت آنها به جامعه و مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی و هم چنین پرداخت غرامت به متضررین وجود دارد.

وی ادامه داد: آزادی این زندانیان تحت نظارت قضایی عراق صورت می‌گیرد و دولت به دنبال آزادی تمامی زندانیان بیگناه است.

رییس پارلمان عراق گفت: 80 درصد از زندانیانی که در دفعات قبل آزاد شده‌اند،‌ بیگناه بودند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها