ازدحام دوباره در پایگاه‌های جمع‌آوری اطلاعات اقتصادی‌

گروه اقتصاد: ازدحام و شلوغی فراوانی که دیروز در پایگاه‌های تحویل فرم اطلاعات اقتصادی خانوار به چشم می‌خورد، این تلقی را به وجود می‌آورد که هرچه زمان بیشتری می‌‌گذرد، اشتیاق مردم هم برای ارائه اطلاعات اقتصادی‌شان بیشتر می‌شود. به گزارش خبرنگار ما، پس از یک هفته تنفس، از دیروز 18 شهریور دور جدید دریافت فرم‌های اطلاعات اقتصادی خانوار در تهران و شهرستان‌ها آغاز شد. طبق اعلام قبلی مرکز آمار ایران و در حالی که اصولا قرار نبود مهلت پذیرش فرم‌ها از 8 روز پیش به این سو تمدید شود، ازدحام فراوان مردمی که معمولا کارها را به دقیقه 90 و آخرین روزها و ساعت‌ها موکول می‌کنند، ستاد اجرایی طرح تحول اقتصادی را بر آن داشت تا برنامه جدیدی برای ارائه کار دریافت فرم‌ها ارائه کند. براساس این برنامه در یک زمان‌بندی یک هفته‌ای کل کار دریافت این فرم‌ها متوقف و سپس مهلت دریافت فرم‌ها از دیروز 18‌شهریور در تهران به مدت 4 روز و در شهرستان‌ها به مدت 2 روز تمدید شد.
کد خبر: ۲۰۱۴۲۹
به عبارت بهتر، در تهران تا 22 شهریور و در شهرستان‌ها تا 20 شهریور مهلت تحویل فرم‌ها تمدید شده است.

بااین حال مشاهدات روز گذشته خبرنگار ما از برخی پایگاه‌های دریافت فرم در مناطقی چون میدان توحید، بلوار کشاورز، حوالی فاطمی و امیرآباد حکایت از ازدحام فراوان و تشکیل صف‌های طولانی برای تحویل فرم‌ها داشت و اگر این صف‌ها در روزهای آینده نیز ادامه داشته باشد، باید به مرکز آمارایران و ستاد اجرایی طرح تحول اقتصادی پیشنهاد کرد چند روز دیگر را برای مهلت دریافت فرم‌ها اختصاص دهند تا همگان بدون هرگونه بهانه‌ای بتوانند از حق قانونی خود استفاده کنند.

براساس این گزارش، صف‌های طولانی که مردم در برابر برخی پایگاه‌های مرکز آمار ایران در مدارس تشکیل داده‌اند، انتظاری دست کم‌ 24 ساعته را برای نوبت‌دهی می‌طلبد. رویه برخی پایگاه‌ها به این صورت است که شخص ابتدا باید در صف بایستد تا برگه‌ای را برای نوبت دریافت کند.

در این برگه روز مراجعه و ساعت آن نوشته شده است اما مساله اینجاست که اشخاص نمی‌توانند برای همان روز موفق به تحویل فرم شوند، بلکه نوبت آنها برای فردا صادر می‌شود.

ازسوی دیگر، شهروندانی که در صف ایستاده‌اند، به خبرنگار ما گفتند که ساعت‌های مندرج در برگه‌های نوبت هم از سوی پایگاه‌ها رعایت نمی‌شود و لذا حتی کسانی که برگه نوبت را در دست دارند، لااقل باید بین 2 تا 4 ساعت در صف بمانند.

جالب اینجاست که در هر پایگاه 2 صف شلوغ تشکیل شده است، یک صف برای دریافت برگه نوبت روز بعد و صف دوم برای تحویل دادن مدارک و روشن است که تشکیل این دو صف پرازدحام چه تراکمی را در جلوی هر پایگاه  ایجاد می‌کند.

گزارش خبرنگار ما می‌‌افزاید: طولانی بودن صف‌ها در برخی پایگاه‌ها طوری بود که صف از داخل خیابان فرعی بیرون زده و در حاشیه خیابان اصلی ادامه یافته بود.

نکته دیگری که بر ازدحام شهروندان می‌افزاید و کماکان وقت ماموران تحویل‌گیرنده فرم‌ها را می‌گیرد، کم‌اطلاعی شهروندان از شیوه پر کردن فرم‌ها و تحویل مدارک است. با این که ستاد  طرح تحول اقتصادی با همکاری صداوسیما و مطبوعات، اطلاع‌رسانی زیادی را برای آشنایی شهروندان با چگونگی پر کردن فرم‌ها انجام داده بود، اما به نظر می‌رسید این اطلاع‌رسانی کافی نیست و شاید لازم بود برگه‌هایی به منظور آشناسازی و توضیح نکات مبهم و مورد پرسش  از قبل چاپ و در پایگاه‌ها توزیع می‌شد.

به عنوان مثال، بسیاری از شهروندان که به هر دلیل کارت ملی خود را همراه نداشتند، گم کرده بودند یا کارت ملی‌‌شان را هنوز دریافت نکرده‌اند، با ابهام مواجه می‌شدند و اگر مامور مربوط به این دلیل از پذیرش مدارک آنها خودداری می‌کرد و مجبور می‌شدند دوباره در این صف طولانی بایستند، روشن است که چه سختی را باید تحمل می‌کردند.لذا این پیشنهاد نیز به مرکز آمار ایران ارائه می‌شود که در روزهای آینده این نقیصه را جبران کند تا روانی، سهولت و سرعت مناسبی در کار پذیرش فرم‌های طرح تحول اقتصادی خانوار صورت پذیرد.

به گفته رئیس مرکز آمار ایران، تاکنون 16 میلیون نفر فرم خود را تحویل داده‌اند، اما ازدحامی که دیروز در پایگاه‌ها به چشم می‌خورد، شاید لزوم تمدید مجدد مهلت پذیرش فرم‌ها را بیشتر کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها