فیلمبردار «هزاردستان» همسفر «مسافران» شد

گروه رسانه: مهرداد فخیمی، فیلمبردار برجسته سینمای ایران، ساعت 30/3 صبح دیروز به دلیل بیماری ریوی در 69 سالگی در منزل خود در تهران درگذشت. هنرمند پیشکسوت سینمای ایران که به عنوان فیلمبردار با فیلمسازانی چون بهرام بیضایی، مرحوم علی حاتمی و محسن مخملباف همکاری کرده است، متولد 1318 و دانش‌آموخته رشته فیلمبرداری از آلمان بود. وی فعالیت هنری خود را با ساخت فیلم‌های کوتاه همانند جام حسنلو، نان و کوچه و اربعین آغاز کرد و از سال 1353 با فیلمبرداری فیلم غریبه و مه به کارگردانی بهرام بیضایی به طور حرفه‌ای وارد سینما شد.
کد خبر: ۱۹۵۲۱۵
او در کارنامه سینمایی خود 29 فیلم در مقام مدیر فیلمبرداری و هفت فیلم در مقام فیلمبردار دارد و از آثار شاخص فخیمی می‌توان به کلاغ، چریکه تارا، مرگ یزدگرد، حاجی واشنگتن، کمال‌الملک، دستفروش، جعفرخان از فرنگ برگشته، مسافران، دیدار، مرد عوضی، مدرسه‌ای که می‌رفتیم، تیغ و ابریشم، ناخدا خورشید، تهران روزگار نو و... اشاره کرد.

آخرین حضور او به عنوان مدیر فیلمبرداری سال 85 در فیلم چه کسی امیر را کشت؟ ساخته مهدی کرم‌پور بود. فخیمی برای فیلم‌های ناخدا خورشید و مسافران نامزد دریافت جایزه سیمرغ بلورین بود و برای مسافران این جایزه را دریافت کرد. فخیمی برای فیلمبرداری فیلم دیدار نیز نامزد دریافت جایزه خانه سینما بود.

سید ضیاء‌الدین دری با تسلیت درگذشت زنده‌یاد فخیمی   به فارس گفت: وقتی او پشت دوربین قرار می‌گرفت، مسلما کار جدی ارائه می‌داد. او با خیلی از کارگردانان سینما کار کرد و در کنار بهرام بیضایی به اوج فعالیت خود رسید. فخیمی در «غریبه و مه» جایزه بهترین فیلمبردار را از جشنواره قاهره گرفت و شاید بتوان گفت که نخستین فیلمبردار ایرانی بود که از جشنواره‌های خارجی جایزه می‌گرفت.

تورج منصوری هم مرحوم مهرداد فخیمی را آقای فیلمبرداری خواند و گفت: مهرداد فخیمی جزو تعداد انگشت‌شمار فیلمبردارانی بود که به فیلمبرداری ایران عزت خاصی داده‌‌اند. او 30 سال فعالیت درخشان داشت که فیلمبرداری «کمال‌الملک»(علی حاتمی)، «ناخدا خورشید» (ناصر تقوایی) و سریال بزرگ «هزاردستان»(علی حاتمی)از کارهای درخشان‌اش بود که قطعا کارهایی ماندنی و ماندگاری هستند.

منصوری با اشاره به ویژگی‌های خاص فیلمبرداری مهرداد فخیمی افزود: او جزو فیلمبردارانی بود که نورپردازی‌اش روی قصه فیلم تاثیر می‌گذاشت و به اوج و فرود دراماتیک فیلم کمک می‌کرد. او تجربه، فن و علم را یکجا داشت و یکی از فراموش‌ناشدنی‌ترین فیلمبرداران ایران بود.

علیرضا زرین‌دست هم به خبرنگار مهر گفت: فخیمی یکی از بهترین فیلمبرداران سینمای ایران بود. من معتقدم او از میان ما نرفته، زیرا آثار به جامانده از این هنرمند پیشکسوت یکی از دلایل زنده بودن اوست. سینمای ایران با نام مهرداد فخیمی زنده است.  یدالله صمدی هم که در دو فیلم «دمرل» و «بانوی من» با مهرداد فخیمی همکاری داشته است به ایسنا گفت: در هنگام فیلمبرداری «کلانتری غیرانتفاعی» بودم که این خبر را شنیدم و کار را متوقف و یک دقیقه سکوت اعلام کردم.

جمشید مشایخی هم گفت: مهرداد فخیمی فیلمبرداری بود که همیشه به بهتر بازی‌کردن بازیگر مقابل دوربینش کمک می‌کرد.

این بازیگر که در «هزاردستان»، «کمال‌الملک» و «بانوی من» مقابل دوربین او رفته بود، با ابراز تأسف از درگذشت او اظهار کرد: فخیمی یکی از شخصیت‌های برجسته فیلمبرداری بود که بسیار مودب، معقول بود و به راحتی از کنار کارش نمی‌گذشت و سعی می‌کرد آن را به بهترین شکل انجام دهد. من همیشه مقابل دوربین او انرژی می‌گرفتم و خاطرات خوبی با او دارم.

محمد متوسلانی هم به ایسنا گفت: او از فیلمبردارانی بود که کارش را بسیار جدی می‌گرفت و وسواس زیادی برای نوع انتخاب فیلم‌هایش داشت که سوابق کاری او هم همین موضوع را نشان می‌دهد. در واقع با حساسیتی که روی کیفیت کار داشت می‌خواست کار ماندگاری انجام بدهد، بنابراین پرونده کاری خوبی از خود به‌جا گذاشت.

پیکر مهرداد فخیمی، فیلمبردار پیشکسوت سینمای ایران امروز - 24 مرداد ماه - راس ساعت 9صبح از مقابل خانه سینما به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تشییع می‌شود.

به گزارش فارس، مراسم یادبود مرحوم مهرداد فخیمی مدیر فیلمبرداری سینمای ایران، هفته آینده برگزار می‌شود. این مراسم توسط خانواده آن‌مرحوم، در هفتمین روز درگذشت این هنرمند قدیمی ساعت 18 تا 30/19 در مسجدالرضا واقع در میدان نیلوفر تهران برپا خواهد شد.

روزنامه جام‌جم درگذشت این هنرمند پیشکسوت را به خانواده وی و جامعه سینمایی تسلیت می‌گوید.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها