سلطان بن عبدالعزیز ولیعهد عربستان در گفت وگویی با روزنامه اسپانیایی آب ث تصریح کرد: ایران و هرکشور دیگری حق داشتن فناوری هسته ای صلح آمیز را دارد.
کد خبر: ۱۷۹۵۳۹
به نوشته روزنامه آب ث چاپ مادرید ، ولیعهد عربستان در عین حال اظهارداشت که عربستان همواره بر عاری بودن منطقه خلیج فارس از سلاحهای اتمی یا کشتار جمعی تاکید کرده است.
ولیعهد عربستان ازسوی دیگر، در پاسخ به سووال روزنامه یادشده مبنی بر اینکه طرح سال 2002 عربستان برای صلح در منطقه خاورمیانه درواقع به نقطه مرده ای رسیده است و آیا قصد ایجاد تغییرات در آن وجود دارد، گفت: عربستان از سال 1948 میلادی به درد و آلامی که ملت فلسطین دچار آن است، توجه داشته است.
وی تصریح کرد: ابتکار عملی را که در سال 2002 میلادی انجام شده می توان تاریخی نامید، زیرا در برگیرنده همه مواردی است که مبنای تمام تلاشهای اعراب برای دستیابی به صلح در خاور میانه است.
سلطان بن عبدالعزیز افزود: تمام نشست های اعراب که از آن تاریخ به بعد برگزار شده است ، بر اتحاد و موضع واحد ملت عرب تاکید کرده اند و به این خاطر دلیلی برای تغییر آن وجود ندارد.
وی "علت توقف روند صلح " را انکار مداوم اسراییل دانست و افزود: اسراییل نه فقط این طرح، بلکه تمام ابتکار عملهای مسالمت آمیز و جدی برای دستیابی به صلح در خاور میانه را رد می کند.
وی تصریح کرد: تا هنگامی که اسراییل همچنان به ادامه سیاستهای یکجانبه ، گسترش شهرک سازی و یا برقراری مجازاتهای جمعی علیه ملت فلسطین پافشاری کند، راه حلی وجود نخواهد داشت.
به نوشته آب ث ، ولیعهد عربستان در مورد اهداف سفر رسمی خود به اسپانیا که روز پنجشنبه آغاز می شود، تصریح کرد که هدفش تقویت روابط عمیق ریاض و مادرید است، زیرا اسپانیا را کشوری دوست می داند که از سال 1961 با عربستان پیمان دوستی ویژه ای منعقد کرده است.
به نوشته این نشریه، بن عبدالعزیز همچنین بر اهمیت نقش اسپانیا در در چارچوب اتحادیه اروپا و کوششهایش برای تقویت ثبات در خاورمیانه تاکید کرد.
به نوشته روزنامه اسپانیایی، وی در مورد موضع انتقادی عربستان از حضور نیروهای آمریکایی در عراق و نیز احتمال بروز جنگ داخلی در عراق در صورت خروج عجولانه نیروهای آمریکایی از این کشور، گفت : اتفاقاتی که اکنون در عراق رخ می دهد ، دردناک است به همین دلیل عربستان از تلاش های انجام شده برای کاهش درد و رنج مردم عراق حمایت می کند.
وی تاکید کرد : حضور یا عدم حضور نیروهای آمریکایی در عراق موضوعی است که به دولت و ملت عراق بستگی دارد.
بن عبدالعزیز اظهار داشت: نکته مهم انجام اقداماتی است که ثبات و امنیت عراق را تضمین کند، زیرا در غیر این صورت بر تمام منطقه تاثیر خواهد گذاشت.