جشنواره نهم همگام با یونسکو در مسیر اعتلای فرهنگ‌ها

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در نشست با ستاد خبری جشنواره نهم، جشنواره‌ها را بهترین راه ارتباط فرهنگی بین ملت‌های دنیا دانست. دکتر محمدرضا سعیدآبادی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران و عضو هیات علمی دانشگاه تهران در مورد ضرورت مشارکت یونسکو با رادیو چنین اظهار داشت که سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو)‌ دارای 5 حوزه آموزش، فرهنگ، ارتباطات، علوم طبیعی و علوم اجتماعی است که با هدف اصلی و نهایی صلح و دوستی ملل و ارتقای کمی و کیفی بهبود وضع بشر، بدون در نظر گرفتن نژاد، قومیت، رنگ و... در راه رسیدن به این اهداف تلاش می‌کند.
کد خبر: ۱۷۶۰۷۰

با توجه به این که ارتباطات یکی از مولفه‌های مهم اجتماعی و از عناصر مهم تشکیل‌دهنده در زیرساختارهای بشر است، رسانه‌ها می‌توانند برای رسیدن به این اهداف نقش بسیار مهمی ایفا نمایند و رادیو به خاطر فقر موجود در بسیاری از کشورها و عدم دسترسی به لوازم گرانقیمت ارتباطی یکی از مهم‌ترین رسانه‌ها است.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو اضافه کرد یونسکو در دسترس بودن رادیو را مدنظر داشته و معتقد است که رادیو همواره باید ارتقا و رشد پیدا کند چراکه رادیو وسیله‌ای برای عمومی کردن اهداف یونسکو است و همین امر باعث ارتباط تنگاتنگ و مشارکت یونسکو و رادیو می‌شود.

دکتر سعیدآبادی در ادامه پیرامون شعار امسال جشنواره «رادیو صدای فرهنگ‌ها» و جایگاه رادیو در سازمان‌های فرهنگی افزود: یونسکو برخلاف اعتقاد بسیاری از متفکران و دست‌اندرکاران اجرایی غربی که در پی یکی کردن و همسان‌سازی هستند همواره به دنبال تنوع‌سازی با توجه به فرهنگ‌های مختلف براساس آداب و رسوم، زبان، لهجه، ارزش‌ها و هر گونه نماد تبلور فرهنگ‌هاست و اعتقاد دارد که باید صدای فرهنگ‌ها شنیده شود و تمامی فرهنگ‌ها اجازه حضور داشته باشند. شعار جشنواره نهم نیز که برگرفته از ذخیره تمدن فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی است می‌تواند نماد ظهور فرهنگ‌ها باشد که این رسالت اصلی یونسکو نیز هست.

در ادامه ایشان نقش رسانه‌ها را در صلح و دوستی ملل چنین تشریح نمود که یکی از نیازهای بشر بر خلاف روند خصمانه قدرت‌طلبانی که بر طبل خشونت و جنگ و تفرقه می‌کوبند صلح و دوستی افراد بشر است. یونسکو به عنوان سازمان فرهنگی بر آمده از اعتقادات و افکار عمومی جهان بر این ادعاست که فکر جنگ ابتدا در اذهان بشریت آغاز می‌شود پس می‌بایست دفاع از صلح نیز در فکر بشر آغاز شود، رشد ذهنیت صلح و دوستی کاری آموزشی است و باید به وسیله رسانه‌ها انجام شود،‌ چون رسانه‌ها همان‌گونه که می‌توانند بذر نفرت و خشونت و جنگ را بیفشانند می‌توانند ریشه‌های فطری بشریت را که در بستری از صلح و دوستی و محبت و درک از یکدیگر است آبیاری نمایند.

در پایان دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در مورد نقش جشنواره‌ها در ارتباطات فرهنگی اظهار داشت که امروزه همه کشورها در چارچوب دیپلماسی فرهنگی در پی نشان دادن و عرضه ذخیره‌‌های فرهنگی و هنری خویش بوده و به جای نگاه کردن از دریچه سیاسی از دریچه فرهنگی به یکدیگر نگاه می‌کنند. جشنواره‌ها نیز یکی از بهترین راه‌های ارتباطات فرهنگی هستند و در این میان جشنواره رادیو به دلیل تداوم و برنامه‌ریزی و داشتن هدف مشخص و با توجه به منحصر به فرد بودن این جشنواره از جایگاه خاصی برخوردار است.

دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو با اشاره به اهمیت نظم و برنامه‌ریزی اضافه کرد مسوولیت برگزار‌کنندگان این جشنواره در هر سال بیشتر می‌شود چرا که باید بستری فراهم کند که هنرمندان سراسر دنیا با توجه به اعتقادات و نمادهای فرهنگی مختلف در این جشنواره بتوانند یک ارتباط دوسویه ایجاد نمایند. با توجه به همین امر کمیسیون ملی یونسکو به عنوان بازو و نهاد ملی و بین‌المللی این سازمان در ایران جهت نشان دادن اهداف مشترک خود با جشنواره رادیو به نفرات منتخب بخش ویژه لوح تقدیر و تندیس ویژه یونسکو و به نفر برگزیده بخش ویژه مولانا، مدال مولانا اعطا می‌‌نماید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها