در گفتگو با جامجم آنلاین مطرح شد
در واقع یکی از راههای تکثیر نعناع این است که این شاخههای نو را وجین کرده و در جاهای دیگر میکارند. در شهر شیراز به نعناع رافویه میگویند. بیش از سه هزار نوع نعناع وجود دارد و تاکنون نام هشتاد گیاه از خانواده آن در کتابهای داروسازی وارد شده و استفاده از آنها در درمان بیماریها تجویز شده است.
انواع نعناع
پونهها و سوسنبرها برادران تنی نعناع هستند که انواع و اقسام زیاد دارند. ملایمترین انواع آنها نعنای بومی ایران است که در شمال و مرکز ایران میروید و آن را در ردیف سبزیهای خوردنی میفروشند، و نعنای اهوازی، نوع دیگری از آن است. یک نوع بومی آن نیز در جنوب، مخصوصا بلوچستان به طور وحشی میروید، و با اینکه عطر زیادی دارد هنوز مورد توجه صنعتگران واقع نشده و از اسانس فراوان آن بهرهبرداری نشده است.
عرق نعناع، تقویتکننده معده
قسمت مورد استفاده نعناع خانواده برگ و شاخههای گلدار آن است که از آنها عرق نعناع و اسانس نعناع میگیرند. عرق و اسانس نعناع بادشکن، ضد تشنج، محرک و نیروبخش است. ترشحات زیادی معده را کم میکند و مسکن درد، زخم معده و سوزش آن است. دمکرده آن جهت تقویت معده و روده توصیه شده و در ایران معمولا برگهای آن را خشک کرده و برای خوشبو کردن ماست و دوغ به کار میبرند و نیز آن را سرخ کرده و به نام نعناع داغ جهت خوشبو کردن آشها و سوپها مصرف میکنند. برگهای آن پس از خشک شدن به صورت پودر درمیآید و به همین جهت است که قبل از خشک کردن باید آنها را شست و تمیز کرد. خانواده نعناع به دلیل داشتن عطر و خواص بسیار دارای اهمیت بوده و دارای خواص ضدعفونیکننده، ضد سم و ضد حشرات هستند. حتی در خوزستان با بستههای خرما چند شاخه نعناع همراه میکنند تا از کرم گذاشتن آنها جلوگیری کنند.
در گفتگو با جامجم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جامجم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد