کدخدایی:

سه هزار داوطلب نمایندگی به شورای نگهبان شکایت کردند

"عباسعلی کدخدایی" سخنگوی شورای نگهبان امروز شنبه اعلام کرد که تاکنون حدود سه هزار شکایت از سوی داوطلبان انتخابات مجلس هشتم به شورای نگهبات رسیده است.
کد خبر: ۱۵۸۷۲۵

به گزارش ایرنا ، عباسعلی کدخدایی روز شنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران افزود: این آمار شامل همه کسانی است که صلاحیت آنان احراز نشده و یا رد صلاحیت شده اند.

وی تصریح کرد: تاکنون حدود 160 نفر از داوطلبان نیز از شرکت انتخابات هشتمین دوره مجلس انصراف داده اند.

به گفته سخنگوی شورای نگهبان، این آمار در حال تغییر است.

انتخابات مجلس 24 اسفند برگزار می شود و به گفته مقامهای مسئول، حدود 7 هزار و 500 تن برای رقابت بر سر کسب 290 کرسی سبز بهارستان داوطلب شده اند.

اخبار خوب برای داوطلبان

سخنگوی شورای نگهبان ابراز امیدواری کرد که قبل از سوم اسفند ماه اخبار خوبی راجع به پرونده‌های داوطلبان، منتشر شود.

کدخدایی گفت: عدم احراز صلاحیت علی اشراقی به دلیل ارایه نکردن مدرک تحصیلی بوده است.

وی افزود: بخشی از کسانیکه مشمول عدم احراز صلاحیت شده‌اند به دلیل فقدان مدرک تحصیلی و عدم ارایه این مدرک بوده است.

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: از این دسته از داوطلبان درخواست کرده‌ایم که هر چه سریعتر مدرک تحصیلی خود را ارایه کنند.

کدخدایی با بیان اینکه اکنون در مرحله مهلت 20 روزه برای رسیدگی به شکایات و اعتراضات در شورای نگهبان به سرمی بریم اظهار داشت: امیدواریم قبل از سوم اسفند ماه اخبار خوبی راجع به پرونده‌های داوطلبین به اطلاع مردم برسانیم.

وی بار دیگر از آن دسته از داوطلبانی که به دلیل عدم ارایه مدرک تحصیلی صلاحیت آنان احراز نشده است خواست هرچه سریعتر مدرک تحصیلی خود را ارایه کنند.

خبرنگاری از سخنگوی شورای نگهبان پرسید شنیده شده است برخی سران نظام با مقام معظم رهبری در مورد رد صلاحیت‌ها دیدار داشته‌اند آیا این خبر صحت دارد و تاثیر این رایزنی‌ها چیست؟

کدخدایی پاسخ ‌داد: از این دیدار که می‌فرمایید اطلاعی ندارم اما رایزنی‌ها و گفت و گوهایی با اعضای شورای نگهبان وجود دارد.

وی اظهار داشت: اگر این رایزنی‌ها همچنان که قبلا نیز گفته‌ام برای دور زدن قانون باشد اثری ندارد اما اگر برای روشن شدن موضوعات و در جهت اجرای قانون باشد اشکالی ندارد.

سخنگوی شورای نگهبان در عین حال گفت: ما آماده‌ایم هر نظری را که بر اساس قانون باشد بپذیریم.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری در خصوص رایزنی‌ها گفت: اگر مشکل قانونی وجود نداشته باشد می‌پذیریم و اگر هیاتهای نظارتی نیز اشتباهی مرتکب شده باشند آن را جبران می‌کنیم.

خبرنگار دیگری سوال کرد با توجه به انتقاد آیت الله مکارم شیرازی و برخی دیگر از بزرگان در خصوص رد صلاحیت‌ها آیا این احتمال وجود دارد که در بررسی صلاحیت‌ها تغییری ایجاد شود؟

سخنگوی شورای نگهبان پاسخ داد حضرت آیت الله مکارم شیرازی فرموده‌اند دقت بیشتری شود و همه اعضای شورای نگهبان نیز این مساله را می‌پذیرند و این کار را انجام خواهیم داد.

کدخدایی تاکید کرد که آیت الله مکارم شیرازی انتقادی نکرده است اما چنانچه حقی ضایع شده باشد حتما آن را جبران خواهیم کرد.

درصددیم حق مردم و داوطلبان تضییع نشود

سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: درصدد هستیم که خدای نکرده حق مردم و حق داوطلبان به هیچ وجه تضییع نشود.

عباسعلی کدخدایی افزود:اگر مشکل قانونی وجود نداشته باشد و دفاتر نظارتی ما اشتباهی داشته باشند، می‌پذیریم.

سخنگوی شورای نگهبان در عین حال گفت: از طرف دیگر باید مراقبت کنیم، حق حکومت و حق جامعه هم تضییع نشود و خدای نکرده افراد ناصالح به مجلس راه پیدا نکنند و شورای نگهبان در هر دو جهت، تلاش می‌کند.

خبرنگاری از وی پرسید: بر اساس برخی اخبار، صلاحیت یکی از داوطلبان برای انتخابات میاندوره‌ای مجلس خبرگان تایید شده اما برای انتخابات مجلس شورای اسلامی صلاحیت این فرد رد شده است.

چگونه است که صلاحیت این فرد برای انتخابات خبرگان تایید شده اما برای انتخابات مجلس تایید نشده است ؟ سخنگوی شورای نگهبان پاسخ داد: بر اساس گزارشات و مستنداتی که برای ما از مراجع چهارگانه ارسال می‌شود ممکن است در موقعی گزارشی نسبت به یک فرد نبوده اما در مرحله بعد، گزارشی وجود داشته باشد.

کدخدایی تصریح کرد: ما بر اساس مستندات پرونده نظر می‌دهیم و اعضای محترم شورای نگهبان با تمسک به این گزارش‌های مراجع چهارگانه نظر می‌دهند. قطعا در مورد این فرد نیز به همین شکل عمل شده است.

خبرنگاری ‌از سخنگوی شورای نگهبان پرسید: شورای نگهبان چگونه عدم التزام عملی داوطلبان به اسلام، ولایت فقیه و قانون اساسی را تشخیص می‌دهد؟ کدخدایی با اشاره به تبصره‌های 1 و 3 ماده  28 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی پاسخ داد: این امر بر اساس گزارش‌هایی مستندی است که از مراجع چهارگانه برای ما ارسال می‌شود.

وی افزود که این گزارش‌ها نیز بر اساس اقداماتی است که "یک فرد در طول تصدی کاری" انجام می‌دهد.

آمار، در پایان بررسی نهایی

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری در خصوص ارایه آماری در خصوص علت رد صلاحیت‌ها گفت: اکنون آمار تفکیکی نداریم.

کدخدایی تصریح کرد: در پایان بررسی نهایی، آماری تفکیکی ارایه خواهیم کرد که بر اساس آن مشخص می‌شود، چه تعدادی از داوطلبان بر اساس مواد  28  ، 29 و 30 قانون انتخابات رد صلاحیت شده اند.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص اظهارات محمدرضا باهنر در خصوص رد صلاحیت 20 نفر از نمایندگان فعلی مجلس گفت: حدود  20 نفر از نمایندگان را داشتیم که صلاحیت آنها تایید نشده است.

وی افزود: البته درصدد هستیم مجددا بازبینی کنیم و اسناد و مدارک را با دقت بیشتری ببینیم که خدای نکرده حقی از آنها ضایع نشود و ممکن است تغییری در این آمار ایجاد شود.

کدخدایی در پاسخ به این سوال که این نمایندگان به چه دلیل رد صلاحیت شده‌اند ، گفت که عمدتا به دلیل گزارش‌های مراجع چهارگانه رد صلاحیت شده‌اند.

شورای نگهبان طرح ممنوعیت انتقال آرا را مغایر قانون اساسی دانست 


 سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: این شورا «طرح ممنوعیت انتقال آراء صندوق‌های انتخاباتی قبل از شمارش در محل شعب و اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی» را مغایر قانون اساسی دانست.

نمایندگان مجلس هشتم بهمن ماه تصویب کردند که ‌نمایندگان نامزدها در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ، مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری می‌توانند در تمامی مراحل اخذ رای ، شمارش و تعیین و اعلام نتیجه آرا درمحل شعب اخذ رای و فرمانداری حضور داشته باشند.

بر اساس این مصوبه، نمایندگان نامزدها می‌توانند در مراحل انتقال صندوق و در محل شمارش آرا حضور داشته و برحسن انجام امور نظارت کنند و چنانچه اشکال یا تخلفی مشاهده شود به ناظر و نماینده فرماندار اطلاع دهند و آنان نیز موظف به رسیدگی هستند. 

کدخدایی افزود که شورای نگهبان در جلسه هفدهم بهمن ماه خود این طرح را بررسی و آن را مغایر قانون اساسی دانست.

وی اضافه کرد: این طرح شامل انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز می‌شود و این امر مغایر اصل 108 قانون اساسی است.

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: بر اساس نظر شورای نگهبان، اطلاق بند (الف) ماده (1)  این طرح، حتی در صورت تحقق اخلال در امر انتخابات، مغایر قانون اساسی است.

وی اظهار داشت: واگذاری اختیار نظارت بر حسن انجام امور به نمایندگان نامزدها در بند (الف) ماده (1) مغایر اصل 99 قانون اساسی شناخته شد.

کدخدایی گفت: اطلاق پاراگراف دوم از بند (الف) ماده (1) ، مبنی بر اینکه نتیجه را به اطلاع عموم برسانند، نسبت به مواردی که موجب اخلال در امر انتخابات شود، مغایر قانون اساسی شناخته شد.

سخنگوی شورای نگهبان اضافه کرد که نظر به اینکه حضور نمایندگان داوطلبان در فرمانداری‌ها در مواردی موجب اخلال در انتخابات می‌شود، مغایر قانون اساسی شناخته شد.

کدخدایی افزود: "ذیل بند (ب) ماده (1) این طرح ،در مواردی که افراد مذکور مرتکب تخلف شوند، نظر به اینکه موجب اخلال در امر انتخابات و مغایر برگزاری صریح آن می‌گردد ، مخالف قانون اساسی است."

شورای نگهبان لایحه تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور را تایید نکرد

سخنگوی شورای نگهبان گفت: این شورا لایحه تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور را مغایر اصول 52  ، 60 ، 85 ، 126 و 138 قانون اساسی دانست و تایید نکرد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیست و پنجم دی ماه تصویب کردند، سازمان مدیریت بحران کشور به مدت پنج سال به صورت آزمایشی تشکیل شود.

این سازمان به منظور ایجاد مدیریت یکپارچه در امر سیاستگذاری، برنامه‌ریزی ، ایجاد هماهنگی و انسجام در زمینه‌های اجرایی و پژوهشی، اطلاع رسانی متمرکز و نظارت بر مراحل مختلف مدیریت بحران و ساماندهی و بازسازی مناطق آسیب‌دیده و استفاده از همه امکانات و لوازم مورد نیاز جهت بهره‌مندی از توانمندی‌های ملی و منطقه‌ای و محلی در مواجهه با حوادث طبیعی و سوانح پیش بینی شده تشکیل می‌شود.

کدخدایی افزود که بندهایی از این طرح نیز ابهام دارد که پس از رفع ابهام، اظهار نظر خواهد شد.

به گفته وی، ماده (13) این طرح نیز به موجب اینکه بر اساس اصل 126 قانون اساسی از جمله اختیارات رییس جمهوری اسلامی، مغایر این اصل است.

سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: "طرح استفساریه قانون اصلاح مواد  9 و  10 قانون تنظیم بخشی از مقررات تسهیل نوسازی و صنایع کشور و اصلاح ماده 113 قانون برنامه سوم توسعه" که با اصلاحاتی، دوم بهمن ماه در مجلس تصویب شده بود، 17 بهمن ماه در شورای نگهبان بررسی شد.

وی افزود: از آنجا که اصلاحی در این طرح انجام نشده است، اشکال شورای نگهبان به قوت خود باقی است.

کدخدایی اضافه کرد: در "طرح افزایش پوشش توانبخشی و حمایتی معلولان و زنان سرپرست خانوار توسط سازمان بهزیستی کشور" نیز به رغم اصلاح انجام شده در مجلس شورای اسلامی ، اشکال شورای نگهبان رفع نشده است.

به گفته وی، ذکر عنوان "شرکت ملی نفت ایران" در این طرح به دلیل فقدان اساسنامه، ابهام قبلی را دارد که پس از رفع ابهام اظهار نظر خواهد شد.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: این شورا طرح دو فوریتی اصلاح ماده 34  اصلاحی قانون ثبت مصوب 1351 را که نهم بهمن ماه در مجلس تصویب شده بود، خلاف موازین شرع دانست.

وی افزود: با توجه به اینکه ماده 34 انون ثبت ، از نظر فقهای شورای نگهبان دارای اشکالات شرعی است که در سال 1364 نیز در نامه‌ای بیان شده است ، اطلاق این مصوبه با توجه به این نظریه، همچنان خلاف موازین شرع است.

کدخدایی اضافه کرد: در مورد دو طرح "ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری" و نیز "اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور مصوب 1360 و اصلاحیه آن مصوب  1375 شورای نگهبان به دلیل عدم فرصت رسیدگی مهلت خواست.

سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: این شورا همچنین لوایح "الحاق یک جزء به بند (ه) تبصره (13) قانون بودجه سال 1386 کل کشور" و "تعیین حق التدریس آموزشیاران نهضت سوادآموزی" را مغایر موازین شرع و قانون اساسی ندانست و تایید کرد.

به گفته وی، شورای نگهبان "طرح اصلاح اختیارات سازمان بسیج سازندگی نیروی مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" را نیز تایید کرد و آن را مغایر قانون اساسی و موازین شرع ندانست.  
 

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها