موافقت آخرین لحظه آمریکا با توافقنامه بالی

نمایندگان دولت های شرکت کننده در کنفرانس سازمان ملل متحد در بالی در مورد تغییرات آب و هوایی بعد از چند روز بحث و جدل به توافقی برای کنترل تغییرات آب و هوایی دست یافتند.
کد خبر: ۱۵۶۲۲۲

به گزارش شبکه BBC ، این توافق بعد از آن حاصل شد که نمایندگان دولت آمریکا در یک تغییر موضع 180 درجه ای از مخالفت با پیش نویس ارائه شده توسط تعدادی از کشورهای در حال توسعه به رهبری هند دست برداشتند.
این توافق که « نقشه راه بالی » نام گرفته است، آغازگر یک روند مذاکرات دو ساله است که برای تعیین اهداف جدیدی برای میزان کاهش گازهای گلخانه ای که جانشین اهداف تعیین شده در پروتکل کیوتو شوند، طراحی شده است.

آمریکایی ها خواستار آن بودند که در این توافقنامه تعهدات بیشتری از کشورهای در حال توسعه خواسته شود.
نمایندگان آمریکا چند دقیقه قبل از اعلام پذیرش این توافقنامه اعلام کرده بودند که با این توافق مخالفت خواهند کرد اما زمانی که رئیس تیم نمایندگی آمریکا در حال اعلام این خبر بود، نمایندگان کشورهای دیگر او را به شدت هو کردند.
موافقت آمریکا با این پیش نویس بعد از آن اتفاق افتاد که اتحادیه اروپا نیز از این پیشنهاد حمایت کرد و آمریکا عملا درموضع مخالفت تنها ماند.
به نظر می رسد دولت آمریکا مایل نبود در نرسیدن به هیچ گونه توافقی در اجلاس بالی مقص شناخته شود.
اعلام موافقت آمریکا با این توافق با فریادهای شادی نمایندگان دیگر کشورها همراه شد.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد نیز برای حضور در آخرین روز اجلاس به بالی آمد. او گفت ، از پیشرفت های بسیار اندکی که در دوازده روز اجلاس به دست آمده، ناامید شده است و از نمایندگان کشورها خواست به خاطر بشریت به یک توافق برسند.
کشورهای اروپایی در ابتدا می خواستند میزان تصاعد گازهای گلخانه ای بین تا درصد کاهش یابد.
اما هیات آمریکایی در کنفرانس بالی با تعیین هر گونه هدف مشخص و اجباری جهانی برای کاهش گازهای گلخانه ای که به گرمایش زمین منجر می شود، مخالفت کرد و کشورهای اروپایی نیز در نهایت با این خواسته آمریکا موافقت کردند.
گروه های طرفدار محیط زیست به شدت با این اقدام که به اصرار آمریکا انجام شده مخالف هستند و آن را اقدامی برای تضعیف مذاکرات می دانند.

جام جم آنلاین
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها