اربعین بزرگ‌ترین اجتماع مردمی جهان و تجلی تداوم پیام عاشوراست

متکی
منوچهر متکی با تأکید بر اینکه اربعین ادامه مسیر نهضت عاشورا و تجدید بیعت با آرمان‌های امام حسین (ع) است، گفت: اربعین امروز به بزرگ‌ترین اجتماع مردمی جهان تبدیل شده و پیام عاشورا همچنان الهام‌بخش ملت‌ها، فرهنگ مقاومت و مبارزه با ظلم در جهان است.
کد خبر: ۱۵۶۱۸۹۳

به گزارش جام‌جم‌آنلاین ازرادیو اربعینْ این نماینده مجلس شورای اسلامی و وزیر اسبق امور خارجه، با اشاره به جایگاه اربعین حسینی اظهار کرد: نخستین اربعین پس از شهادت امام حسین (ع) توسط کاروان اسیران کربلا به سرپرستی حضرت زینب کبری (س) برگزار شد. کاروان اهل‌بیت (ع) پس از تحمل سختی‌های اسارت در شام و کوفه، در روز اربعین به کربلا بازگشت و حضرت زینب (س) به عنوان نخستین زائر مزار سیدالشهدا (ع) پس از واقعه عاشورا، بر سر مزار برادر خود حاضر شد.

وی افزود: این حضور، هم جنبه‌ای عاطفی داشت و هم رسالتی تاریخی؛ از یک سو اهل‌بیت (ع) برای عزاداری و تجدید عهد به کربلا بازگشتند و از سوی دیگر، حضرت زینب (س) با ادامه روشنگری‌ها و خطبه‌های خود، پیام نهضت عاشورا و اهداف امام حسین (ع) را برای آیندگان تبیین کرد.

متکی ادامه داد: از آن زمان، اربعین به نماد و راز ماندگار عشق و وفاداری به امام حسین (ع) تبدیل شد و امروز شاهد بزرگ‌ترین اجتماع مردمی جهان در این مناسبت هستیم.

وی با اشاره به حضور میلیونی زائران در اربعین گفت: بر اساس آمار اعلام‌شده از سوی دولت عراق، امسال حدود چهار میلیون و ۸۰۰ هزار زائر، یعنی نزدیک به پنج میلیون نفر، در مراسم اربعین حضور یافته‌اند که نشان‌دهنده عظمت و گستردگی این حرکت مردمی است.

وزیر اسبق امور خارجه با بیان اینکه نهضت عاشورا همچنان الهام‌بخش ملت‌هاست، تصریح کرد: تحولات سال‌های اخیر نشان داده است که پیام کربلا و قیام امام حسین (ع) همچنان منشأ حرکت و بیداری ملت‌هاست و ملت ایران نیز با الهام از فرهنگ عاشورا، ایستادگی خود را به نمایش گذاشته است.

متکی با اشاره به جمله تاریخی امام حسین (ع) مبنی بر «مثلی لا یبایع مثله»، خاطرنشان کرد: امام حسین (ع) تا آخرین لحظه با ظلم و ستم بیعت نکرد و اگرچه به شهادت رسید، اما نام و راه او جاودانه شد؛ در مقابل، از یزید جز نفرت، لعن و بدنامی در تاریخ باقی نمانده است.

وی با اشاره به تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب در عراق و در شهر‌های نجف و کربلا گفت: حضور باشکوه مردم در آیین تشییع و بدرقه پیکر شهید در جوار حرم امام حسین (ع)، نشان‌دهنده پیوند عمیق فرهنگ ایثار و شهادت با نهضت عاشوراست و این مسیر همچنان با عظمت ادامه خواهد یافت.

متکی، با بیان اینکه اربعین ادامه مسیر عاشورا و تجدید بیعت با آرمان‌های امام حسین (ع) است، اظهار کرد: آنچه امروز در کربلا و در اجتماع عظیم اربعین مشاهده می‌شود، نشان می‌دهد که پیروان و رهروان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) همان مسیر عزت، آزادگی و عظمت آن حضرت را ادامه می‌دهند.

وی با اشاره به پیام نهضت عاشورا گفت: امام حسین (ع) در سخنان خود ریشه بسیاری از مصائب و ظلم‌ها را ستم و بی‌عدالتی دانست و برای مقابله با ظلم و احیای عدالت قیام کرد. ایشان با نثار خون خود نشان داد که خون مظلوم هرگز هدر نمی‌رود، بلکه به موجی تبدیل می‌شود که بنیان ظلم و ستم را در هم می‌شکند.

متکی افزود: در مکتب عاشورا، شهادت پایان راه نیست، بلکه آغاز حیاتی تازه و ماندگار است و اربعین نیز به نماد این حیات و به میعادگاه عاشقان امام حسین (ع) برای تجدید عهد با آرمان‌های آن حضرت تبدیل شده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی نیز از نهضت عاشورا الهام گرفته است، تصریح کرد: انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره)، استمرار همان فرهنگ ایثار، مقاومت و عدالت‌خواهی است و این پیام همچنان در حال گسترش و الهام‌بخشی در جهان است.

وی همچنین با اشاره به تحولات منطقه و جهان اظهار کرد: پیام مقاومت و ایستادگی، به برکت خون شهیدان، فرماندهان، دانشمندان و شهدای ملت ایران، همچنان زنده است و آینده تحولات نیز در همین مسیر رقم خواهد خورد.

متکی در پایان با اشاره به حضور پرشور زائران در مراسم اربعین گفت: این اجتماع عظیم، خود بزرگ‌ترین رسانه برای تبیین فرهنگ عاشورا، مبانی اسلام و آرمان‌های انقلاب اسلامی است؛ تأثیری که گاه از هزاران منبر و کتاب نیز فراتر می‌رود.

newsQrCode
ارسال نظرات

نیازمندی ها