رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه کشور:

هرگونه توافق و تعامل با جهان تنها در چارچوب عزت و منافع ملی قابل پذیرش خواهد بود

داوود منظور در اجتماع شبانه مردم ساوه، با قدردانی از حضور گسترده و مستمر مردم در این مراسم، اظهار کرد: این حضور پرشور و آگاهانه، نماد پایداری، بصیرت و وفاداری ملت ایران به آرمان‌های انقلاب اسلامی است و پیام روشنی به دشمنان جمهوری اسلامی مخابره می‌کند.
کد خبر: ۱۵۵۱۵۷۶

منظور  با اشاره به استمرار این اجتماعات مردمی طی هفته‌های اخیر گفت : اینکه پس از ده‌ها شب همچنان مردم با همان شور و انگیزه روزهای نخست در صحنه حضور دارند، نشان‌دهنده عمق پیوند ملت ایران با انقلاب اسلامی و روحیه ایستادگی در برابر فشارها و جنگ روانی دشمنان است.

وی ادامه داد: ملت ایران در طول بیش از چهار دهه گذشته، با وجود همه تحریم‌ها، تهدیدها و فشارهای خارجی، از آرمان‌های خود عقب‌نشینی نکرده‌اند و امروز نیز با همان روحیه مقاومت در میدان حضور دارند.

منظور با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به سطحی از اقتدار بازدارنده رسیده که دشمنان را دچار حیرت کرده است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی در شرایطی به این جایگاه رسیده که سال‌ها تحت شدیدترین تحریم‌ها و محدودیت‌ها قرار داشته، اما توانسته با اتکا به ظرفیت‌های داخلی، نیروهای متخصص، دانشمندان و توان مهندسی کشور، قدرت دفاعی و بازدارندگی خود را توسعه دهد.

وی با اشاره به توانمندی‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: امروز توان دفاعی کشور متکی بر دانش بومی و زنجیره تولید داخلی است و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر ظرفیت‌های ملی توانسته‌اند قدرتی ایجاد کنند که دشمنان را در محاسبات خود دچار تغییر کند.

معاون شهید آیت‌الله رئیسی افزود: دشمنان تصور می‌کردند فشار اقتصادی، تحریم و تهدید نظامی می‌تواند ملت ایران را از آرمان‌های خود دور کند، اما امروز جمهوری اسلامی ایران در جایگاهی قرار گرفته که در برابر قدرت‌های بزرگ جهان با اقتدار ایستاده است.

وی همچنین با اشاره به تحولات منطقه‌ای و شرایط خاورمیانه اظهار کرد : جمهوری اسلامی ایران امروز یکی از بازیگران تعیین‌کننده منطقه است و در شکل‌دهی به نظم جدید منطقه‌ای نقشی اساسی ایفا می‌کند.

منظور با تأکید بر سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: راهبرد ایران بر پایه همزیستی، امنیت جمعی و احترام متقابل با کشورهای منطقه است، اما در برابر هرگونه تهدید علیه امنیت و منافع ملی خود، با قاطعیت واکنش نشان خواهد داد.

عضو هیأت علمی دانشگاه ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است امنیت منطقه باید برای همه کشورهای منطقه باشد و هیچ کشوری نباید اجازه دهد از خاک یا ظرفیت‌هایش علیه امنیت ملت ایران استفاده شود.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی خلیج فارس و تنگه هرمز تصریح کرد: تنگه هرمز صرفاً یک گذرگاه جغرافیایی نیست، بلکه یکی از مهم‌ترین ابزارهای راهبردی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود و هرگونه تحول در این منطقه می‌تواند بر اقتصاد جهانی اثر مستقیم بگذارد.

منظور با اشاره به تأثیر تحولات خلیج فارس بر بازار جهانی انرژی اظهار کرد: افزایش قیمت جهانی نفت، فشار بر بازارهای انرژی و اختلال در زنجیره تأمین جهانی، نشان داد که منطقه خلیج فارس همچنان نقش تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد جهان دارد. جمهوری اسلامی ایران با بهره‌گیری از ظرفیت‌های ژئوپلیتیکی خود توانسته هزینه‌های سنگینی را به اقتصادهای غربی تحمیل کند و این مسئله بیانگر جایگاه راهبردی ایران در معادلات منطقه‌ای و جهانی است.

رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه همچنین با اشاره به وابستگی اقتصاد جهانی به انرژی منطقه گفت: تحولات اخیر موجب افزایش هزینه انرژی، حمل‌ونقل و تولید در کشورهای غربی شده و فشارهای اقتصادی ناشی از آن در بخش‌های مختلف اقتصاد جهانی قابل مشاهده است.

وی با اشاره به سیاست‌های آمریکا در منطقه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران اجازه نخواهد داد امنیت منطقه به ابزاری برای تأمین منافع قدرت‌های فرامنطقه‌ای تبدیل شود و ملت ایران در برابر هرگونه زیاده‌خواهی ایستادگی خواهد کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مفهوم گفتمان مقاومت و شهادت اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران، سرمایه معنوی و فرهنگ ایثار و شهادت است و همین روحیه، ملت ایران را در برابر تهدیدها مقاوم کرده است. دشمنان ممکن است از قدرت سخت‌افزاری برخوردار باشند، اما آنچه ملت ایران را متمایز می‌کند، اتکا به ایمان، وحدت ملی و روحیه مقاومت است.

وی با اشاره به انسجام داخلی و همبستگی مردم گفت: امروز بزرگ‌ترین سرمایه کشور، وحدت و یکپارچگی ملت ایران است و دشمنان تلاش می‌کنند این انسجام را هدف قرار دهند، اما ملت ایران اجازه ایجاد شکاف و تفرقه را نخواهد داد. ملت ایران تحت هدایت رهبر معظم انقلاب اسلامی با انسجام و همدلی مسیر عزت و استقلال کشور را ادامه خواهند داد.

وی همچنین به عرصه دیپلماسی اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز در موقعیتی مقتدرانه در عرصه سیاسی و دیپلماتیک قرار دارد و در دفاع از حقوق ملت ایران با صلابت عمل می‌کند. ایران اسلامی هیچ‌گاه توافقی مبتنی بر فشار، تحمیل و تسلیم را نخواهد پذیرفت و هرگونه توافق احتمالی باید در چارچوب عزت، استقلال و منافع ملت ایران باشد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌المللی تلاش می‌کند مطالبات و حقوق ملت ایران را از مسیر دیپلماسی و بر پایه منطق، اقتدار و اصول ملی دنبال کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل اقتصادی و معیشتی مردم اشاره کرد و گفت: در شرایط حساس کنونی، حفظ آرامش اقتصادی و صیانت از معیشت مردم از مهم‌ترین اولویت‌های کشور است. نباید اجازه داد برخی افراد با سوءاستفاده، احتکار، اخلال در بازار، افزایش مصنوعی قیمت‌ها و سوداگری، فشار مضاعفی بر زندگی مردم وارد کنند.

وی از دولت، مجلس و دستگاه قضایی خواست با هماهنگی و نظارت دقیق، از ثبات بازار، تأمین کالاهای اساسی، دارو و خدمات عمومی صیانت کنند و گفت: حمایت از تولید، کسب‌وکارها، فعالان اقتصادی و تسهیل امور مرتبط با مالیات، تسهیلات بانکی، بیمه و گمرک، ضرورتی جدی در شرایط کنونی است و باید مورد توجه قرار گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه با تأکید بر اهمیت اقتصاد در شرایط فعلی کشور گفت: امروز یکی از مهم‌ترین میدان‌های نبرد، عرصه اقتصاد است و همان‌گونه که ملت ایران در حوزه سیاسی و امنیتی ایستادگی کرده‌اند، در حوزه اقتصادی نیز باید با انسجام و مدیریت صحیح عمل شود.

وی با اشاره به وضعیت برخی کشورها که با بحران‌های اقتصادی و مداخلات خارجی مواجه شده‌اند، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران با وجود همه فشارها توانسته ثبات خدمات عمومی، تأمین کالاهای اساسی و مدیریت امور کشور را حفظ کند و این مسئله حاصل انسجام ملی و ظرفیت حکمرانی کشور است. این حضور گسترده و مستمر، سرمایه‌ای ارزشمند برای کشور و نشانه‌ای روشن از ایستادگی، بصیرت و وفاداری ملت ایران به آرمان‌های انقلاب اسلامی است.

 

newsQrCode
برچسب ها: داود منظور
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها