جزئیات اعزام به حج ۱۴۰۵
معاون سازمان حج و زیارت:

جزئیات اعزام به حج ۱۴۰۵

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

شورای عالی امنیت مجوز حج را داده و نمی‌توان تردید کرد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شورای عالی امنیت ملی برگزاری مراسم حج در سال ۱۴۰۵ را تایید کرد به همین دلیل سازمان حج و زیارت دلیل لازم برای برگزاری حج را دارد و نمی‌تواند در آن تردید کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شورای عالی امنیت ملی برگزاری مراسم حج در سال ۱۴۰۵ را تایید کرد به همین دلیل سازمان حج و زیارت دلیل لازم برای برگزاری حج را دارد و نمی‌تواند در آن تردید کند.
کد خبر: ۱۵۴۹۴۷۷

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، چهارشنبه (دوم اردیبهشت ۱۴۰۵) از سازمان حج و زیارت بازدید و با مدیران این سازمان گفت‌وگو کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  شهادت رهبر معظم انقلاب اسلامی را تسلیت گفت و افزود: از ابتدای جنگ تحمیلی سوم، جلساتی با آقای رشیدیان، رئیس سازمان حج داشتم. مساله برگزاری حج جزو دغدغه‌های امسال بود و خوشحال هستیم مقدمات آن انجام شده است اما حج امسال همچون نوروز همراه با دلتنگی است.

او با بیان اینکه رهبر شهید انقلاب به برخی موضوعات توجه ویژه‌ای داشتند که یکی از آنها حوزه حج بود، افزود: ایشان سالانه حداقل سه بار با مساله حج ارتباط برقرار می‌کردند که شامل جلسات با کارگزاران حج پیش از اعزام زائران، پیام به حجاج  در ایام حج و تشکر و قدردانی از برگزار کنندگان حج پس از انجام مراسم حج بود؛ قطعا فقدان چنین شخصیتی برای خادمین حجاج سخت است.

صالحی گفت: از این فرصت استفاده می‌کنم و شهادت آقای دکتر بیات رئیس سابق سازمان حج که در ایام اربعین شهادتشان هستیم را تبریک و تسلیت عرض می‌کنم و یاد و خاطره ایشان را نیز گرامی می‌دارم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکر از اقدامات سازمان حج در ایام جنگ تحمیلی سوم برای بازگرداندن حجاج عمره، اظهار کرد: در جلسات روزهای اول جنگ با آقای رشیدیان، اولین اصلی که مورد توجه قرار می‌گرفت برگزاری حج بود؛ چراکه حج واجب شرعی است نه واجبی که صرفا تکلیف مردم باشد، بلکه به حکومت نیز مربوط می‌شود که  باید برای آن بسترسازی کند.

او افزود: باید تلاش کنیم به عنوان واجب شرعی که بر دوش مردم قرار دارد و حکومت نیز مکلف به بسترسازی برای اجرای آن است به وظیفه خود عمل کنیم.

صالحی گفت: مساله دیگر ضرورت چند وجهیِ حضور ایران در کنگره عظیم حج است؛ چراکه ایران پایگاه تشیع محسوب می‌شود و حضور نداشتن ایرانیان در سرزمین وحی عقب نشینی از کنگره عظیم اسلامی است، به همین دلیل باید تلاش کنیم چنین اتفاقی رخ ندهد؛ برخی بداندیشان، شیعیان را متهم می‌کنند که به  شعائر اسلامی بی‌توجه هستند و  به همین دلیل نباید در کنگره عظیم حج غائب باشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مساله سوم شرایط ایران عزیز است که غیبت در چنین شرایطی آفات خود را دارد، حضور نداشتن ایران در چنین فضایی موجب مسکوت ماندن پیام ما در حج می‌شود و امکان هجمه را افزایش می‌دهد.

او در ادامه به دلیل چهارم برگزاری حج اشاره کرد و افزود: ودیعه مردم در سازمان حج، امانت مردم است و باید تلاش شود هرچه سریع‌تر این ودیعه را به صاحبان آن بازگرداند؛ چراکه حدود ۲۰ یا ۲۵ سال این مبالغ پیش ما بوده است و باید به بهترین شکل امانت‌دار آن باشیم.

صالحی اظهار کرد: مسئاله دیگر نبود تعطیلی خدمات جاریِ کشور است، حج یکی از خدمات جاری است و باید مردم احساس کنند کارهای عادی جامعه هرچند در حال جنگ درحال برگزاری است و این تصور به وجود نیاید «خدمتی وعده داده شده» توسط حکومت سلب شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بنا به همین دلایل تصمیم بر این شد حج برگزار شود و کُندی و تاخیری در وقوع آن رخ ندهد اما با توجه به شرایط خاص امنیتی، از شورای عالی امنیت ملی استفسار شود و مصوبه آن شورا فصل الخطاب باشد.

او افزود: شورای عالی امنیت ملی نیز برگزاری مراسم حج در سال ۱۴۰۵ را  با صراحت مصوب  و  ابلاغ کرد و به همین دلیل سازمان حج و زیارت دلایل لازم برای برگزاری حج را دارد و اکنون  نمی‌توان در آن هیچگونه تردید کرد.

صالحی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: مراقبت از وحدت بین مسلمانان تاکید پیوسته امامین انقلاب بود ولی امسال این الزام بیشتر شده است؛ باید تلاش کنیم هیچ علامتی از تفرقه دیده نشود به همین دلیل باید رهنمون‌های لازم برای کارگزاران و حاجیان عزیز صورت بگیرد و امور با این رویکرد، سوگیری شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: خدمت به ضیوف‌الرحمان همیشه افتخار بوده و هست ولی امسال این افتخار فزونی یافته؛ چراکه شاید (بنا به وضعیت موجود) برخی از حجاج با دلهره و نگرانی وارد این مسیر شوند به همین دلیل امسال اجر خدمت به حجاج بیشتر است و هرچه این خدمت عمیق‌تر شود حتما اجر بسیار بیشتری نسبت به سال‌های پیش خواهد داشت.

او افزود: یکی از ویژگی‌های حج و ساختار حج در ایران که آن را از بسیاری دیگر از کشورها متفاوت می‌کند نظم و انضباط حاکم بر حجاج ایرانی است، امسال این وجهه باید بیشتر بروز کند و شاخصه‌های این نظم و قانون باید مورد توجه مضاعف قرار گیرد؛ چراکه حجاج ایرانی امسال نسبت به سال‌های گذشته بیشتر مورد توجه هستند و به گونه‌ای ویترین حج امسال خواهند بود.

صالحی اظهار کرد: تک‌تک حجاج به عنوان سفیر کشوری عازم سرزمین وحی می‌شوند که توانسته ابرقدرت اتمی و قدرت‌ اتمی منطقه را زمین‌گیر کند و همین مساله موجب توجه بیش از گذشته به زائران ایرانی می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به همین دلیل رعایت نظم، انضباط و قانون‌مداری اهمیت مضاعفی دارد و باید بیش از پیش در کانون توجهات مسئولان قرار گیرد تا مبادا اسباب وهن و یا سوء استفاده دشمنان ایران قرار گیرد.

او با بیان اینکه نکته دیگر برقراری ارتباط با افکار عمومی است، افزود: امسال فعالیت‌های رسانه‌ای حج اهمیت دوچندانی پیدا کرده است. از همان ابتدا باید افکار عمومی و گروه‌های خاص اقناع شوند و اجازه شکل‌گیری شبهات را ندهیم‌ به همین دلیل تلاش‌های تیم رسانه‌ای ارزش افزون‌تری نسبت به سال‌های قبل دارد.

توجه لازم به بسترسازی برای ارتباط حجاج با ایران یکی دیگر از مواردی بود که مورد تاکید صالحی قرار گرفت. در همین راستا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خانواده و حجاج نباید احساس کنند وقفه ارتباطی با یکدیگر دارند؛ چراکه موجب نگرانی می‌شود اگر ارتباط پیوسته و بدون‌ وقفه وجود داشته باشد انشاالله مشکلات جانبی نیز به وجود نمی‌آید.

او با بیان اینکه دیپلماسی حج یکی دیگر از موضوعاتی است که باید به آن توجه داشت، افزود: علاوه‌بر اینکه حج دیپلماسی با کشور میزبان (عربستان) است نوعی دیپلماسی با جهان اسلام نیز محسوب می‌شود.

صالحی اظهار کرد: رهبر حکیم ما اصول دیپلماسی را مشخص کردند و باید سه اصل عزت، حکمت و مصلحت مورد توجه قرار بگیرند، در دیپلماسی عمومی نیز همین سه اصل، معیار اساسی محسوب می‌شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: باید از زمان و مکان حج بیشترین بهره‌مندیِ معنوی را به دست آوریم. امسال  مردم  ایران انتظار دعای مستجاب را از حجاج دارند  که دستاورد آن عزت و اقتدار و امنیت و سلامت ایران عزیزمان باشد و لذا باید حجاج این فرصت‌ معنوی را  بیشتر از سال‌های پیش مورد توجه قرار دهند تا انشاالله با پایان حج امسال، چنین اجابت دعایی را شاهد باشیم.

در ابتدای این جلسه علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت گزارشی از اقدامات انجام شده در ایام جنگ رمضان و چشم‌انداز حج پیش‌رو  را  ارائه کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۸ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها