مرور خاطرات جام جهانی (۵)

حرکت توهین آمیز اسطوره فوتبال آلمان مقابل عابدزاده و دروازه ایران

تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه در سومین بازی مرحله گروهی مقابل آلمان دو بر صفر شکست خورد و از صعود به مرحله بعدی بازماند.
تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه در سومین بازی مرحله گروهی مقابل آلمان دو بر صفر شکست خورد و از صعود به مرحله بعدی بازماند.
کد خبر: ۱۵۴۹۲۴۹

جام جم آنلاین - دیدار ایران و آلمان در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه یکی از مهم‌ترین مسابقات تاریخ فوتبال ملی ایران بود. این تقابلی با امید، هیجان و البته واقعیت‌های فوتبال جهان گره خورده بود. تیم ملی پس از شکست تلخ برابر یوگسلاوی و پیروزی تاریخی مقابل آمریکا برای صعود به مرحله بعد تنها یک راه داشت: بردن آلمان. این در حالی بود که آلمان مثل همیشه یک قدرت بزرگ در دنیای فوتبال بود. تیمی با ستاره‌هایی بزرگ، ساختار منظم و تجربه‌ای که فاصله محسوسی با فوتبال آسیا داشت.
تیم ملی ایران در بازی قبلی یک پیروزی بزرگ و روحیه بخش مقابل آمریکا به دست آورده بود و امیدوارانه به دنبال این بود که با غلبه بر تیم بزرگ آلمان به مرحله بعدی صعود کند. 
اما جریان مسابقه ایران و آلمان همان مسیری را رفت که قبلا پیش بینی شده بود. آلمان مسلط‌تر، منظم‌تر و باتجربه‌تر بود. تیم ملی ایران تلاش زیادی کرد، اما اختلاف سطح تاکتیکی و تجربه باعث شد فشار آلمانی‌ها به‌تدریج نتیجه بدهد.
در نهایت ایران با دو گل شکست خورد. یکی از این گل‌ها را یورگن کلینزمن، مهاجم مشهور و فوق‌العاده تأثیرگذار فوتبال آلمان به ثمر رساند. کلینزمن در آن زمان یکی از بهترین مهاجمان دنیا بود، بازیکنی با سابقه قهرمانی اروپا و جهان و کسی که نامش با گل‌زدن در صحنه‌های بزرگ گره خورده بود.
اما چیزی که باعث بحث و حاشیه شد، شادی پس از گل کلینزمن بود. او پس از زدن گل وارد دروازه احمدرضا عابدزاده شد و تور دروازه را تکان داد؛ حرکتی که بسیاری از ایرانی‌ها آن را نوعی بی‌احترامی تلقی کردند و معتقد بودند مهاجم آلمانی می‌توانست شکل دیگری برای شادی انتخاب کند. کلینزمن به شدت به بی فرهنگی متهم شد. 
کلینزمن البته در مصاحبه‌ای بعد از بازی توضیح داد که این فقط یک شادی معمولی بوده و هیچ قصد توهین نداشته. او گفت این مدل شادی را پیش‌تر هم انجام داده و هدفش صرفاً تخلیه هیجان لحظه گل بوده است. شاید این توضیح از دید برخی قابل پذیرش بود، اما بخشی از هواداران فوتبال ایران همچنان آن حرکت را نپسندیدند.
جالب اینجاست که حتی اکنون یعنی در سال ۲۰۲۶ نیز اگر بازیکنی بعد از گل وارد دروازه حریف شود و تور را بلرزاند هنوز هم از نگاه بسیاری حرکتی تحریک‌آمیز و حتی توهین‌آمیز محسوب می‌شود.

newsQrCode

نیازمندی ها