رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد

حمله به مراکز درمانی و دانشگاهی، مصداق روشن جنایت جنگی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به حملات صورت‌گرفته به ۳۲۲ مرکز درمانی و ۳۱ دانشگاه، گفت: کادر درمان در سراسر کشور گرد هم آمده‌اند تا پیام خود را به جامعه جهانی، پزشکان، دانشگاهیان و دانشمندان منتقل و تأکید کنند آنچه رخ می‌دهد، مصداق روشن جنایت جنگی است.
کد خبر: ۱۵۴۷۹۰۴

حمله به مراکز درمانی و دانشگاهی، مصداق روشن جنایت جنگی است

به گزارش جام جم آنلاین، دکتر محمود شبستری دوشنبه ۱۷ فروردین در تجمع سراسری کادر سلامت در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد که امروز به‌صورت همزمان در چند شهر کشور از جمله مشهد برگزار شد، اظهار کرد: طبق آخرین آمار، تاکنون ۳۲۲ بیمارستان و مرکز درمانی هدف حمله مستقیم قرار گرفته‌اند و همچنین حمله به ۳۱ دانشگاه ثبت شده است. آخرین مورد نیز حمله دیشب به دانشگاه صنعتی شریف بوده و به‌نظر می‌رسد هیچ خط قرمز مشخصی برای این حملات وجود ندارد.

وی با بیان اینکه برخی مراکز آموزشی و علمی نیز از آسیب مصون نمانده‌اند، افزود: مؤسسه پاستور که تحت نظارت سازمان جهانی بهداشت فعالیت می‌کرد و خوابگاه‌های دانشجویی نیز در شمار مراکزی هستند که مورد هدف قرار گرفته‌اند.

شبستری گفت: ضروری است صدای خانواده سلامت در سطح بین‌المللی شنیده شود تا متخصصان و نهادهای علمی جهان نسبت به این اتفاقات آگاهی پیدا کنند. این تجمع انبوه یادآور اجتماعات سال‌های ابتدایی انقلاب ۵۷ بود و همه اقشار کادر درمان در آن حضور داشتند.

وی با بیان اینکه ستاد بحران دانشگاه از آغاز جنگ تحمیلی فعال شده، تصریح کرد: کادر درمان در شرایط جنگی و تداوم خدمت‌رسانی در مراکز استان و مناطق عملیاتی کشور از آمادگی کامل برخوردار هستند. دانشگاه علوم پزشکی مشهد آمادگی ۱۰۰ درصدی دارد و نیروهای مردمی و بسیجی نیز به‌صورت منسجم در کنار ما فعالیت می‌کنند. علاوه بر سطح استان خراسان، تیم‌های درمانی ما در مناطق خلیج فارس، جزایر و غرب کشور نیز مشغول خدمت‌رسانی هستند.

در حوزه تجهیزات پزشکی کمبودی وجود ندارد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره وضعیت تجهیزات درمانی نیز تشریح کرد: در حوزه تجهیزات پزشکی کمبودی وجود ندارد و بیمارستان‌ها به‌صورت کامل فعال هستند. اگرچه برخی مراکز دانشگاهی، درمانی و داروسازی مورد حمله قرار گرفته‌اند، اما این موضوع خللی در روند خدمت‌رسانی ایجاد نکرده است.

شبستری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع شهدای حوزه سلامت اشاره و اظهار کرد: دانشگاه یک شهید میدانی داشته است؛ شهید عشقی، پرستار بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد که روز گذشته به شهادت رسید. کادر سلامت سراسر کشور نیز تاکنون شهدای زیادی تقدیم کرده‌اند.
قیمت‌گذاری دارو در راستای سیاست‌های کلان کشور است/ ذخایر استراتژیک، نگرانی‌ها برای تأمین دارو را برطرف کرده است

سپس دکتر علی روحبخش- معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد- در حاشیه این تجمع در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر اینکه قیمت‌گذاری داروها در راستای سیاست‌های کلی کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران صورت می‌گیرد، گفت: با وجود برخی مشکلات احتمالی در تأمین دارو، نگرانی خاصی برای تأمین دارو به جز چند قلم محدود وجود ندارد.

وی در خصوص قیمت‌گذاری داروها توضیح داد: قیمت‌گذاری در راستای سیاست‌های کلی کشور است و با توجه به تغییرات احتمالی نرخ ارز و همچنین هزینه‌های مربوط به بسته‌بندی و حمل‌ونقل می‌تواند در قیمت‌گذاری داروها تأثیرگذار باشد که این فرآیند صورت می‌گیرد و سازمان غذا و دارو تنها مجری این قوانین است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به احتمال بروز مشکلاتی در تأمین دارو، خاطرنشان کرد: تمام تلاش‌ها برای جلوگیری از ایجاد اختلال در زمینه احتمال بروز مشکلات تامین دارو انجام می‌شود و مرتبا شرکت‌های بخش را رصد می‌کنیم.

روحبخش افزود: محموله‌های دارویی لازم تامین شده است تا مردم دچار مشکل نشوند. ما به طور مرتب بازار، داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش را رصد می‌کنیم. سازمان غذا و دارو نیز از طریق واردات، تولید و نظارت شدید، تلاش می‌کند تا دسترسی بیماران خاص به داروها دچار وقفه نشود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر به جز چند قلم داروی محدود، نگرانی خاصی برای تأمین داروها وجود ندارد و روند تأمین به روال عادی در جریان است، ابراز امیدواری کرد: این مسائل و حداقل مشکلات موجود با پیروزی جمهوری اسلامی، به زودی برطرف شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره مصوبه مجلس مبنی بر لزوم تشکیل ذخایر استراتژیک توسط سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: خوشبختانه سازمان غذا و دارو پیش از شروع این جنگ تحمیلی، اقدام به تشکیل این ذخایر کرده بود و بر اساس برنامه‌ریزی ارائه‌شده، این ذخایر در حال آزادسازی هستند. لذا مردم می‌توانند آسوده‌خاطر باشند که مشکلی پیش نخواهد آمد.

روحبخش با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای قطعی برق و تأثیر آن بر داروخانه‌ها و نسخه‌پیچی، تصریح کرد: در تابستان سال گذشته شاهد قطعی برق بودیم و برخی داروخانه‌ها به ویژه آن‌هایی که داروهای خاص عرضه می‌کنند، با مشکل مواجه شدند. از این داروخانه‌ها خواسته شده بود که به دستگاه‌های ذخیره‌سازی یا تولید برق مجهز شوند، هرچند دستورالعملی مبنی بر الزام آن‌ها به تامین این تجهیزات تا پیش از این وجود نداشت.

وی افزود: اخیراً در دو سه هفته گذشته، سازمان غذا و دارو به این مسئله ورود کرده و به طور غیرمستقیم از داروخانه‌ها درخواست شده است که به دستگاه‌های تولید برق مجهز شوند. ما نیز امیدواریم کار به آن مرحله نکشد، اما داروخانه‌های اصلی و بزرگ ما این امکانات را دارند و نگرانی خاصی در این زمینه نداریم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها