هم‌افزایی نهادهای اجرایی و تشکل‌های تخصصی برای توسعه پایدار یزد

تأکید اتاق بازرگانی یزد بر نقش بانوان، بهره‌وری انرژی و گفتمان‌سازی درباره بحران آب

در بیست‌وچهارمین نشست شورای پژوهشی اتاق بازرگانی یزد، فعالان اقتصادی، مهندسان و نمایندگان تشکل‌های تخصصی بر ضرورت شکل‌گیری همکاری‌های مؤثر برای ارتقای پایداری شهری، مدیریت مصرف آب و انرژی و استفاده بهتر از ظرفیت بخش خصوصی تأکید کردند.
کد خبر: ۱۵۲۸۸۷۲

اتاق بازرگانی: توسعه یزد بدون مسئولیت‌پذیری جمعی ممکن نیست

به گزارش خبر نگار جام جم انلاین یزد - مجتبی دستمالچیان، رئیس اتاق بازرگانی یزد، با تأکید بر اینکه «کسی از بیرون مشکلات ما را حل نخواهد کرد»، گفت: توسعه استان نیازمند همدلی، مشارکت و تصمیم‌گیری جمعی است.

او با اشاره به ظرفیت بالای زنان در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی افزود: «نسل جدید بانوان یزدی نشان داده‌اند که می‌توانند نقش مؤثری در توسعه استان ایفا کنند

دستمالچیان همچنین با انتقاد از استفاده از مصالح غیر بومی در پروژه‌های ساختمانی گفت: یزد توان تولید تقریباً تمامی مصالح مورد نیاز را دارد و هماهنگی میان صنعت و ساخت‌وساز می‌تواند به تقویت تولید داخل استان منجر شود.

ضرورت گفت‌وگوی اجتماعی درباره بحران آب

غضنفر امیرجلیلی، رئیس شورای پژوهشی اتاق، بحران مصرف آب و انرژی را اصلی‌ترین چالش توسعه یزد دانست و گفت:

«اگر درباره مسائل واقعی شهر گفتمان‌سازی نشود، اصلاحات ساختاری رخ نخواهد داد

او از نبود نظارت کافی بر مصرف انرژی و هدررفت آب در ساختمان‌ها انتقاد کرد و افزود: طراحی غیراصولی لوله‌کشی‌ها و نبود الزام جدی برای عایق‌کاری، به اتلاف گسترده منابع منجر شده است.

امیرجلیلی نقش بانوان در تغییر الگوی مصرف را کلیدی عنوان کرد و گفت حضور زنان متخصص می‌تواند این گفتمان را به جامعه منتقل کند.

پژوهش باید به سمت مسائل ملموس و کاربردی برود

محمد شهوازیان، عضو شورای پژوهشی، با تأکید بر لزوم حرکت پژوهش‌ها به سمت نیازهای واقعی مردم گفت:

پروژه‌هایی که در حوزه انرژی، مصرف آب، اقتصاد چرخشی و مدیریت پسماند تعریف می‌شود باید قابل اجرا و اثرگذار باشد.

او همچنین نقش کمیسیون بانوان اتاق و کمیته بانوان نظام مهندسی را در شکل‌دهی طرح‌های عملی مشترک مهم دانست.

مهندسان؛ محور گفتمان‌سازی در مدیریت پایدار شهری

فاطمه آذرنوش، مدیر مرکز پژوهش‌های اتاق، ایجاد گفتمان علمی درباره «شهر پایدار» را پیش‌شرط ارتقای کیفیت زندگی و جذب سرمایه‌گذاری دانست.

او گفت: بانوان می‌توانند در حوزه‌های مهمی چون مدیریت فاضلاب خاکستری، ذخیره‌سازی انرژی، مدیریت نخاله‌های ساختمانی و اقتصاد چرخشی پروژه‌های مؤثری ارائه دهند.

بانوان؛ پیشرانان توسعه و حافظان محیط‌زیست

اکرم فداکار، عضو شورای پژوهشی، با اشاره به پیوند ذاتی زنان با مفهوم حیات و محیط‌زیست گفت:

هر جا سخن از طبیعت و پایداری است، زنان دغدغه‌مندتر ظاهر می‌شوند.

او افزود: توسعه اقتصادی بدون توجه به کیفیت زیست امکان‌پذیر نیست و یزد ابتدا باید شرایط زندگی سالم را فراهم کند.

بخش خصوصی آماده ورود به طرح‌های ملی بهره‌وری انرژی

جعفر رحمانی، عضو شورای پژوهشی، با اشاره به طرح «گواهی صرفه‌جویی» گفت: واگذاری اختیار صدور این گواهی‌ها به استان‌ها می‌تواند تحول مهمی در تمرکززدایی و سرعت‌دهی به طرح‌های انرژی ایجاد کند.

او تصریح کرد: بسیاری از پروژه‌های صرفه‌جویی بدون بودجه دولتی و با مشارکت بخش خصوصی قابل اجراست.

کانون زنان بازرگان: آماده اجرای طرح‌های مشترک با اتاق

نیک‌طبع، رئیس کانون زنان بازرگان یزد، از آمادگی این کانون برای مشارکت در طرح‌های پژوهشی، اجتماعی و توسعه‌ای خبر داد و گفت: این مجموعه خود را بخشی از بدنه تصمیم‌سازی اتاق می‌داند.

نظام مهندسی: اجرای مبحث ۱۹ می‌تواند مصرف انرژی را کاهش دهد

مریم فروتنی، عضو هیأت‌مدیره نظام مهندسی، با اشاره به اجرای اجباری مبحث ۱۹ از دی‌ماه گفت: رعایت اصول مصرف بهینه انرژی در ساختمان‌های جدید و قدیمی می‌تواند نقش مهمی در کاهش هدررفت منابع داشته باشد.

او از مصرف بالای آب در شست‌وشوی شن و ماسه انتقاد کرد و پیشنهاد داد با ایجاد تیم مشترک متخصصان، امکان استفاده از پساب تصفیه‌شده برای این کار بررسی شود.

لزوم تشکیل کارگروه مشترک برای طرح‌های کاربردی انرژی

بلوکـی یزدی، رئیس کارگروه بانوان نظام مهندسی، پیشنهاد کرد تیمی مشترک از مهندسان و پژوهشگران برای طرح‌های کوچک اما مؤثر در حوزه انرژی و مدیریت آب تشکیل شود.

او همچنین بر برگزاری کارگاه‌های آموزشی، بازدیدهای میدانی و ایجاد بانک اطلاعاتی ایده‌های برتر تأکید کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها