امریکا حق ندارد از سازمان ملل استفاده ابزاری کند

صادر نشدن ویزا برای خبرنگاران ایرانی از سوی دولت امریکا که قرار بود در سفر رئیس جمهور کشورمان به نیویورک و مقر سازمان ملل وی را همراهی کنند، واکنش های تعدادی از نمایندگان مجلس را دربرداشت.
کد خبر: ۱۴۶۸۳۴

به گزارش خبرنگار پارلمانی جام جم ، اکثر نمایندگان مجلس در اعتراض به این اقدام امریکا، چنین روشی را هراس و ترس امریکایی ها از گزارش های حقیقی خبرنگاران کشورمان عنوان کردند.
نمایندگان عقیده داشتند که ادعاهای امریکا درباره آزادی مطبوعات و خبرنگاران درخصوص اطلاع رسانی آزاد و شفاف تنها یک دروغ بزرگ است و این کشور از خبرنگاران برای انتشار اقدامات تجاوزگرانه و جنایات امریکایی هراس دارد.
آنان تاکید داشتند سازمان ملل مکانی برای همه مردم است و دولت امریکا حق ندارد از آن به عنوان ابزار سیاسی استفاده کند.
این نمایندگان خواستار حمایت رئیس جمهور کشورمان در سازمان ملل از خبرنگاران کشورمان شدند. محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به این اقدام در جمع خبرنگاران گفت: اگر امریکایی ها حاضر نیستند ضوابط بین المللی را رعایت کنند، جامعه بین الملل باید برای جابه جایی محل سازمان ملل فکری کند.
وی صادر نشدن ویزا برای خبرنگاران ایرانی جهت همراهی با رئیس جمهور را نوعی زورگویی غیرعرف و غیرقانونی دانست و تاکید کرد: امریکا به دلیل وجود مقر سازمان ملل در خاک خود از این موضوع سوئاستفاده می کند، بنابراین جامعه بین الملل باید برای این رویه فکری بکند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی درباره اقدام متقابل ایران در قبال تصمیم دولت امریکا خاطرنشان کرد: البته خبرنگاران امریکایی متفاوت از حکومت این کشور هستند، ولی اگر قرار باشد مقامات امریکایی به ایران سفر کنند قطعا تنگناهایی برای آنها در نظر خواهیم گرفت.

واکنش نمایندگان ملت به تهدیدها:
پاسخ ایران به حمله ، شدید و جدی است


237 نماینده مجلس با امضای بیانیه ای ، هفته دفاع مقدس را گرامی داشته و تاکید کردند: هیچ قدرتی ، اشتباه صدام را در حمله به ایران تکرار نخواهد کرد، چون اگر چنین شود؛ واکنش به چنین اشتباهی ، بسیار شدید و جدی خواهد بود.
در این بیانیه تصریح شده است: ملت ایران هیچ گاه نقش کشورهایی که کنار صدام ، علیه ملت ایران قرار گرفتند و به رژیم بعث عراق ، فناوری ساخت سلاحهای شیمیایی را ارائه کردند و با موشکهای خود، هزاران انسان بی گناه را در شهرهای ما به خاک و خون کشیدند و با دادن اطلاعات از سوی آواکس هایشان عملا در جنگ شرکت داشتند، فراموش نخواهد کرد.
نمایندگان ملت در این بیانیه حمایت همه جانبه خود را از نیروهای مسلح اعلام و تاکید کردند: بدون تردید توان بالای نیروهای مسلح ما که امروز به پیشرفته ترین سلاحهای ساخت داخل مسلح هستند و نیروی برتر از سلاح آنها که ایمان به خداوند متعال و اهداف مقدس انقلاب اسلامی است ، شرایطی را به وجود آورد که هیچ قدرتی اشتباه صدام را در حمله به ایران تکرار نخواهد کرد

در همین حال ، عباسعلی اختری ، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت : امریکا از تیزهوشی خبرنگاران ایرانی می ترسد ، به همین دلیل از صدور ویزا برای همراهی خبرنگاران با رئیس جمهور ایران ممانعت کرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی جام جم ، وی با اشاره به عدم صدور ویزا برای تعدادی از خبرنگاران ایرانی برای همراهی با رئیس جمهور در سفر به اجلاس سازمان ملل افزود: امریکا از این که خبرنگاران ایرانی حقایق این کشور و سخنان رئیس جمهور کشورمان را بدون سانسور منعکس می کنند، هراس دارد.

مجلس به فوریت اصلاح قانون مطبوعات رای نداد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به فوریت لایحه دولت در خصوص حمایت و مجازات خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی داخلی مطابق قانون مطبوعات رای مثبت ندادند.
براساس لایحه ارائه شده دولت ، مدیرعامل ، مسوول پایگاه اطلاع رسانی و نویسندگان و تهیه کنندگان مطالب خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی اینترنتی داخلی دارای همان مسوولیت هایی هستند که برای مدیرمسوول و نویسندگان مطبوعات منظور شده است و هیات نظارت بر خبرگزاری ها، در خصوص خبرگزاری ها، اختیارات و وظایف هیات نظارت بر مطبوعات خواهند داشت.
در نهایت پس از اظهارات مخالفان ، موافقان درباره فوریت این لایحه نمایندگان به بررسی سریع تر این لایحه در مجلس شورای اسلامی رای ندادند و این لایحه به صورت عادی در دستور کار مجلس قرار گرفت.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نماینده دولت در دفاع از دو فوریت این لایحه گفت ، در حوزه های اطلاع رسانی و خبر، نظارت های قانونی و دادرسی مناسب به صورت قانونی بسیار ضروری است.
وی گفت: این لایحه نسخه تمامی خبرنگاران ، خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی است. وی از نمایندگان خواست برای رفع مشکل این قشر شریف جامعه و قانونمند کردن حقوق ، وظایف ، حمایت های قانونی ، رسیدگی به تخلفات و جرایم و نحوه دادرسی بخصوص با حضور هیات منصفه ، به این دو فوریت رای دهند.
عماد افروغ ، عضو کمیسیون فرهنگی در مخالفت با دوفوریت این لایحه گفت: هم اکنون ابهاماتی در این لایحه وجود دارد که باید سلب فوریت از این لایحه شود تا در کمیسیون های تخصصی بویژه کمیسیون فرهنگی مجلس بررسی شود. وی افزود: اگر قانون مطبوعات ، نشریات الکترونیکی را دربر می گرفت ، چه لزومی داشت که چنین لایحه ای را تقدیم مجلس کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی تاکید کرد: ظاهرا در این لایحه قرار است خبرگزاری ها مشمول قانون مطبوعات شوند؛ اما باطنا چنین نیست.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها