2224 سال پیش ، هانیبال سردار کارتاژ در روز 21 ژوئن سال 217 قبل از میلاد ارتش روم را در ساحل دریاچه تراسیمن ، در اتروری (ایتالیای مرکزی امروزی) در هم شکست.
کد خبر: ۱۳۷۷۵۹
در تاریخ نظامی جهان ، حمله هانیبال به قلب قلمرو روم جزو شاهکارهای نظامی محسوب می شود.
روم و کارتاژ دو شهر بزرگ مدیترانه باستان بیش از یک قرن با یکدیگر می جنگیدند.
جنگ های روم و کارتاژ از سال 264 قبل میلاد آغاز و سرانجام در سال 146 قبل از میلاد با اضمحلال کارتاژ خاتمه یافت.
سلسله جنگ های روم و کارتاژ به جنگ های پونیک موسوم شده است.
شهر کارتاژ توسط فنیقی ها در نزدیکی شهر تونس امروزی بنیان نهاده شده بود.
شهر روم نیز با گسترش قلمرو خود به یک قدرت جهانی تبدیل گردیده بود و در آن دوره با سیستم جمهوری (کنسولی) و یک مجلس سنا اداره می شد.
کارتاژ یک قدرت دریایی آن زمان بود و روم بیشتر در جنگ های زمینی قدرتمند بود.
جنگ های پونیک به سه جنگ به نام های جنگ اول پونیک از 264 تا 241 قبل از میلاد ، جنگ دوم پونیک از 219 تا 202 قبل از میلاد و جنگ سوم پونیک از 149 تا 146 قبل از میلاد تقسیم می شوند.
هانیبال چهره شاخص جنگ دوم پونیک بود. در سال 219 قبل از میلاد ، هانیبال که 27 سال داشت و پسر هامیلکار سردار بزرگ کارتاژ بود ، به سمت فرمانده کل ارتش کارتاژ منصوب می شود.
او به شهر ساگونت در اسپانیا که متحد روم بود حمله کرد و این بهانه ای برای آغاز جنگ دوم پونیک بود.
هانیبال پس از این حمله به قصد تنبیه روم راهی طولانی که از سرزمین گل (فرانسه امروزی) می گذشت را در پیش می گیرد.
او از بی طرفی قبایل گل استفاده کرده و تا رود رن پیشروی می کند اما برای غافلگیر کردن رومی ها ناگزیر می شود از شهر مارسی که متحد رومی ها بود ، دوری گزیند.
هانیبال این طراح بزرگ نظامی از نواحی کم ارتفاع ساحلی دور شده و راه کوه های مرتفع و گردنه های خطرناک و برفگیر آلپ را در پیش می گیرد.
ارتش هانیبال شامل 50000 سرباز پیاده ، 9000 سوار و 218 راس فیل بود.
عبور این ارتش به ویژه با وجود فیل ها از گردنه ها و کوره راه های کوهستان آلپ یک اقدام ماجراجویانه و حماسی محسوب می شود.
هانیبال پس از گذر از کوه های آلپ وارد خاک روم می شود و در دو نوبت ارتش های رومی که انتظار حمله او را از این مسیر نداشتند در تسین و تره بی شکست می دهد.
آنگاه در روز 21 ژوئن سال 217 قبل از میلاد ، فلامینیوس کنسول روم در دامی که هانیبال در کناره های دریاچه تراسیمن برای او گسترده بود می افتد.
در این نبرد 15000 لژیونر ارتش روم کشته شده و حدود 15000 لژیونر دیگر اسیر نیروهای هانیبال می شوند.
به این ترتیب ، در روز 21 ژوئن سال 217 قبل از میلاد لژیونرهای شکست ناپذیر ارتش روم توسط هانیبال سردار بزرگ کارتاژ در هم شکسته می شوند.