این شب سرد در گرمای تاریخ
سنت قدیمی یلدا بهانه ای است که از چرایی اهمیت انتقال فرهنگ و باورهایی که نسل به نسل گشته و حالا به ما رسیده بدانیم

این شب سرد در گرمای تاریخ

انارپلو؛ غذایی برای شب یلدا

شام آخر پاییز

این پلوی خوشمزه و خوش آب‌ و رنگ یکی از غذاهای شب یلداست که در شهرهای مختلف به روش‌های متفاوت و البته بسیار کم طبخ می‌شود.
کد خبر: ۱۳۵۳۸۱۵

به همین دلیل اگر می‌خواهید در شب یلدا، میز و سفره‌تان متفاوت باشد، این پلوی خوشمزه را طبخ‌کرده و مزه عالی آن را تجربه کنید.

مواد اولیه

برنج: 4پیمانه
سینه‌مرغ: نیم کیلو
انار بزرگ: 2عدد
پیاز متوسط: یک عدد
گشنیز تازه ساطوری خردشده: 100گرم
کره: 100گرم
خلال پسته و بادام: از هر کدام 10گرم
زعفران دمکرده: 2قاشق غذاخوری
نمک، فلفل‌سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه

سینه مرغ را شسته و به اندازه مکعب‌های کوچک خردکرده و با پیاز، کمی آب، نمک، فلفل‌سیاه و زردچوبه در قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت می‌گذاریم تا بپزد. سپس گشنیز ساطوری خردشده، خلال پسته و بادام که از قبل با آب سرد شسته‌ایم و آب اضافه‌اش رفته، دانه‌های انار و زعفران دمکرده را به آن اضافه کرده و بعد از کمی هم‌زدن حرارت را خاموش می‌کنیم.

برنج را که چند ساعت قبل از پختن شسته و با کمی آب و نمک خیس کرده‌ایم در قابلمه حاوی آب‌جوش ریخته و بعد از چند دقیقه جوشیدن به‌صورت زنده و نیم‌پخت آبکش می‌کنیم. ته قابلمه مناسب و نچسبی، کمی روغن ریخته و ته‌دیگ موردنظر را گذاشته و برنج و مواد را لایه‌به‌لایه می‌ریزیم تا تمام شود؛ سپس در قابلمه را گذاشته و روی حرارت می‌گذاریم تا دم بکشد. در انتها کره را آب کرده و روی انارپلو ریخته و آن را در ظرف مناسبی ریخته و سرو می‌کنیم.

نکته آشپزی

برای تزیین می‌توان از کشمش تفت‌داده هم استفاده کرد و جایگزین سینه مرغ می‌تواند گوشت چرخکرده باشد.

ضمیمه چاردیواری روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها