به گزارش جام جم آنلاین، نزدیکترین غذای ایرانی که به بورک شباهت زیادی دارد سمبوسه است. بورک یکی از آن غذاهایی است که چند منظوره است و میتوان آن را به صورت گیاهی و غذای گوشتی درست کرد و به راحتی در طی روز هر زمانی آن را استفاده کرد و نگران مقدمه چینی و مکان مناسب برای غذا خوردن، نبود.
بورک گوشت یکی از غذاهای معروف و به شدت پرطرفدار در کشور ترکیه است.
مواد لازم برای تهیه بورک گوشت ترکیه :
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
قارچ: ۱۰۰ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
پنیر پیتزا: ۱۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
خمیر یوفکا: به مقدار کافی
آب لیمو ترش: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
آویشن و کنجد: به مقدار کافی
روغن و زردچوبه: به مقدار کافی
طرز تهیه و دستور پخت بورک گوشت ترکیه :
۱. ابتدا قارچها را به صورت ورقهای یا نگینی خرد کنیم. در ادامه قارچها را به همراه مقدار کمی روغن مایع در یک تابه مناسب کمی تفت میدهیم. حالا آب لیمو ترش را اضافه میکنیم تا قارچها سیاه نشوند.
۲. پس از اینکه آب قارچها بخار شد و به خوبی سرخ شدند آنها را از تابه خارج میکنیم و کنار میگذاریم. در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و به همراه مقدار خیلی کمی روغن در تابه تفت میدهیم تا پیاز سبک و طلایی شود.
۳. پس از اینکه پیاز طلایی شد مقداری آویشن، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه میکنیم و یک دقیقه دیگر پیازها را تفت میدهیم. در ادامه گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم و چند دقیقه به همراه پیاز تفت میدهیم تا گوشت سرخ شده و تغییر رنگ بدهد.
۴. پس از تغییر رنگ گوشت، رب گوجه فرنگی را وسط تابه میریزیم و تفت میدهیم تا کاملا سرخ شود و طعم خامیاش گرفته شود. در آخر قارچ را اضافه میکنیم و یکی دو دقیقه دیگر مواد را تفت میدهیم تا با هم ترکیب شوند.
۵. حالا مایع داخل بورک آماده است و میرویم سراغ خمیر یوفکا، برای این منظور خمیر یوفکا را روی یک سینی بزرگ باز میکنیم و با یک قلموی تمیز آغشته به آب آنرا نمدار میکنیم. یک قاشق از مایه گوشت داخل خمیر میریزیم.
۶. سپس مقداری پنیر پیتزا روی آن میریزیم و خمیر را به صورت لوله ای میپیچیم. در آخر لبههای خمیر را با قلمو کمی خیس میکنیم تا خمیر باز نشود. به همین ترتیب تمام بورکها را میپیچیدم، سپس کف سینی فر را با روغن چرب میکنیم و بورک ها را داخل سنی فر میچینیم.
۷. برای راحتی کار و کثیف نشدن سینی فر میتوانید به جای چرب کردن سینی فر از کاغذ روغنی هم استفاده کنید. حالا در یک کاسه کوچک ۱ عدد تخم مرغ را به خوبی مخلوط میکنیم تا بافتش یکدست شود، سپس ۱ قاشق شیر به آن اضافه میکنیم و ترکیب میکنیم.
۸. حالا با قلموی روی بورکها را با ترکیب تخم مرغ و شیر رومال میکنیم و مقداری کنجد هم روی بورکها میپاشیم. فر را باید از ۱۵ دقیقه قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنیم تا گرم شود، سپس سینی فر را به مدت ۲۰ دقیقه درون فر قرار میدهیم ت بورکها آماده شوند.
۹. پس از اینکه بورک ها آماده شدند دو دقیقه گریل را روشن میکنیم تا روی بورک ها طلایی شود. در صورتی که فر ندارید می توانید بورک ها را روی اجاق گاز درون روغن سرخ کنید که در این صورت نیازی به رومال هم ندارید.
منبع: ایرنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد