به گزارش جام جم آنلاین از مهر، گزارش جدید وب سایت «اسپید تست» نشان میدهد در نخستین ماه ۲۰۲۱ میلادی متوسط سرعت اینترنت موبایل ۴۶.۷۴ و متوسط سرعت اینترنت ثابت ۹۶.۹۸ مگابیت بر ثانیه بوده است.
این در حالی است که در دسامبر ۲۰۲۰ میلادی (ماه قبل از آن) متوسط سرعت اینترنت موبایل جهان ۴۷.۲۰ و سرعت اینترنت ثابت ۹۶.۴۳ مگابیت بر ثانیه بوده است. به عبارت دیگر متوسط سرعت جهانی اینترنت موبایل و خانگی در ماه ژانویه اندکی رشد کرده است.
همچنین گزارش مذکور نشان میدهد متوسط سرعت اینترنت موبایل ایران در ژانویه ۲۰۲۱ میلادی ۲۶.۰۹ مگابیت بر ثانیه بوده است.
همچنین جایگاه ایران در این رده بندی سه پله رشد کرده و از رتبه ۸۸ به ۸۵ ارتقا یافته است. سرعت اینترنت موبایل ایران ماه گذشته میلادی ۲۵.۳۰ مگابیت بر ثانیه بوده است.
از سوی دیگر متوسط سرعت اینترنت ثابت ایران در بازه گفته شده ۱۹.۴۲ مگابیت بر ثانیه اعلام شده است.
رتبه ایران در این بخش نیز پنج پله رشد کرده و اکنون در رده ۱۳۱ فهرست کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت جهانی قرار دارد.
سرعت اینترنت ثابت ایران در دسامبر ۲۰۲۰ میلادی ۱۸.۳۳ مگابیت بر ثانیه بوده است.
در فهرست رده بندی کشورهایی با بالاترین سرعت اینترنت موبایل، امارات متحده عربی قرار دارد. متوسط سرعت اینترنت موبایل این کشور در ژانویه ۲۰۲۱ میلادی ۱۸۳.۰۳ مگابیت بر ثانیه اعلام شده و رتبه آن نسبت به دسامبر ۲۰۲۰ میلادی یک پله رشد کرده است.
در رده دوم کره جنوبی با سرعت اینترنت ۱۷۱.۲۶ مگابیت بر ثانیه قرار دارد. رتبه این کشور نسبت به ماه گذشته یک پله رشد کرده است.
اما در رده سوم کشور قطر قرار دارد. این کشور ماه گذشته با سرعت ۱۷۸.۰۱ مگابیت بر ثانیه در رده یکم قرار داشت اما در ژانویه ۲۰۲۱ میلادی سرعت اینترنت موبایل این کشور ۱۷۰.۶۵ مگابیت بر ثانیه ثبت شده است.
در رده چهارم نیز مانند ماه گذشته چین قرار دارد. سرعت اینترنت موبایل این کشور ۱۴۹.۶۸ مگابیت بر ثانیه است.
در ردههای پنجم و ششم این فهرست به ترتیب عربستان سعودی (با سرعت ۱۱۵.۸۴ مگابیت بر ثانیه) و نروژ (با سرعت ۱۰۷.۸۳ مگابیت بر ثانیه) قرار دارند. هر کدام از این کشورها به طور جداگانه در فهرست دو پله صعود کردهاند.
کویت با سرعت اینترنت موبایل ۱۰۵.۰۱ مگابیت بر ثانیه در رده هفتم و استرالیا با سرعت اینترنت ۱۰۴.۱۶ مگابیت بر ثانیه در رده هشتم قرار دارند. رتبه کویت در این فهرست یک پله و استرالیا سه پله سقوط کرده است.
در ردههای نهم و دهم نیز هلند (۹۷.۸۴ مگابیت بر ثانیه) و کانادا (با سرعت ۹۴.۵۵ مگابیت بر ثانیه) قرار دارند که مکان آنها در فهرست نسبت به ماه قبل تغییری نکرده است.
در ژانویه ۲۰۲۱ میلادی سنگاپور، هنگ کنگ، تایلند و رومانی به ترتیب در ردههای یکم، دوم، سوم و چهارم فهرست کشورهایی با پرسرعتترین اینترنت ثابت جهان قرار گرفتند.
این در حالی است که رتبه آنها در این فهرست نسبت به دسامبر ۲۰۲۰ میلادی تغییری نکرده است. در ژانویه ۲۰۲۱ میلادی سرعت اینترنت سنگاپور ۲۴۷.۵۴، هنگ کنگ ۲۲۹.۴۵، تایلند ۲۲۰.۵۹ و رومانی ۱۹۸.۰۱ مگابیت بر ثانیه بوده است.
در رده پنجم این فهرست دانمارک با سرعت اینترنت ۱۹۰.۳۲ مگابیت بر ثانیه قرار دارد که رتبه آن نسبت به ماه قبل یک پله رشد کرده است.
از سوی دیگر فرانسه (با سرعت ۱۸۸.۰۳ مگابیت بر ثانیه) و موناکو (با سرعت ۱۸۷.۸۸ مگابیت ثانیه) هر کدام با دو پله رشد نسبت به ماه قبل، به ترتیب در ردههای ششم و هفتم قرار دارند.
سوئیس با سه پله سقوط و سرعت اینترنت ۱۸۷.۰۸ مگابیت بر ثانیه در رده هشتم قرار دارد. در ردههای نهم و دهم نیز به ترتیب اسپانیا (با سرعت ۱۸۶.۰۶ مگابیت بر ثانیه) و مجارستان (با سرعت ۱۸۵.۹۲ مگابیت بر ثانیه) قرار دارند.
هرچند رده اسپانیا نسبت به ماه گذشته پنج پله صعود کرده اما جایگاه مجارستان نسبت به دسامبر ۲۰۲۰ میلادی ۳ رده سقوط کرده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: