بحران کرونا و ایمنی مجازی فرزندان

پزشک متخصص اعصاب و روان گفت: والدین باید راهکارهای ایمنی فرزندان را در فضای مجازی و زمانی که به دلیل شیوع کرونا در خانه مانده‌اند را بیاموزند.
کد خبر: ۱۲۹۶۸۹۵

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ، فرزانه بابا علی عنوان کرد: اگر افراد خانواده شما در زمان همه‌گیری بیماری کرونا مجبور به ماندن در خانه هستند، احتمال دارد که فرزندانتان زمان بیشتری را در فضای مجازی بگذرانند.

وی بابیان اینکه مدارس، تماس با دوستان و پدربزرگ و مادربزرگ‌ها، حتی کلاس‌های موسیقی و خیلی چیزهای دیگر آنلاین شده‌اند اظهار کرد: ارتباطات مجازی به کودکان و نوجوانان کمک می‌کند تا اثرات سوء این وضعیت (موقتی) کم‌تر شود و آنها را تشویق می‌کند تا به زندگی روزانه خود ادامه دهند ولی از طرف دیگر چالش‌های جدیدی برای والدین ایجاد می‌کند. 

این روانپزشک بابیان پنج راهکار برای این‌که فرزندتان در فضای مجازی ایمن باشد، گفت: درباره فضای مجازی با فرزندان خود شفاف صحبت کنید و با فرزندان خود صادقانه راجع به کسانی که با آنها در ارتباط هستند و چگونگی ارتباطشان صحبت کنید و اطمینان حاصل کنید که اهمیت و ارزش تعاملات دوستانه و حمایتگرانه را می‌فهمند و این‌که رفتارهای تبعیض‌آمیز و نامناسب هرگز قابل‌قبول نیستند.

باباعلی اظهار کرد: مطمئن شوید که لوازم الکترونیکی فرزندتان به آخرین نسخه نرم‌افزار و آنتی‌ویروس مجهز باشد و تنظیمات حریم خصوصی روشن باشد، دوربین (وب‌کم) را در صورت عدم استفاده بپوشانید، برای بچه‌های کوچک‌تر، از ابزارهایی نظیر برنامه‌های کنترل والدین بر اینترنت و جستجوی امن استفاده کنید تا تجربیات آنلاین ایمنی داشته باشند.

وی تصریح کرد: در مورد منابع آموزشی رایگان آنلاین محتاط باشید، فرزند شما هرگز نباید عکس یا اسم کامل خود را برای دسترسی به این منابع استفاده کند و به خاطر بسپارید که تنظیمات حریم خصوصی را کنترل کنید تا دریافت اطلاعات را به حداقل برسانید و به فرزند خود یاد دهید که  اطلاعات شخصی خود را به خصوص در اختیار غریبه‌ها قرار ندهند.

این کارشناس بیان کرد: فرصت‌هایی برای فرزندتان ایجاد کنید تا ارتباطات آنلاین مثبت و ایمن با دوستان، خانواده و شما داشته باشند و به کودکان خود آموزش دهید چطور می‌توانند از اطلاعات نادرست و محتواهای نامتناسب با سن آنها که می‌تواند موجب نگرانی بیشتر آنها در مورد ویروس کرونا گردد، اجتناب کنند.

وی بابیان اینکه برای فرزند خود زمان بگذارید و برنامه‌ها، اپلیکیشن‌ها، بازی‌ها و سایر سرگرمی‌های مناسب سنش را پیدا کنید تصریح کرد: رفتارهای خوب را در فضای مجازی و در تماس‌های تصویری تشویق کنید. فرزندتان را تشویق کنید تا با همکلاسی‌هایش مهربان باشد و به آنها احترام بگذارد و مراقب پوشش فرزندانتان در جلوی دوربین باشید و اجازه ندهید از داخل اتاق‌خواب تماس تصویری بگیرند.

پزشک متخصص اعصاب و روان گفت: ماندن در خانه می‌تواند فرصت خوبی برای فرزندان شما باشد تا از فضای مجازی برای انعکاس نظرات خود و حمایت از کسانی که در این بحران به کمک نیاز دارند، استفاده کنند.

وی بیان کرد: فرزندان خود را تشویق کنید تا با بهره‌گیری از ابزارهای دیجیتال فعالیت جسمانی داشته باشند، به‌عنوان‌مثال تشویق به استفاده از ویدیوهای ورزشی آنلاین برای بچه‌های کوچک و بازی‌های ویدیویی که تحرک آنها را زیادتر می‌کند.

این متخصص تأکید کرد: به یاد داشته باشید که بین سرگرمی‌های آنلاین و فعالیت‌های غیر آنلاین تعادل برقرار کنید، به‌عنوان‌مثال اگر امکان دارد بیرون و در فضای آزاد هم وقت بگذرانید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها