یک متخصص پوست و مو در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح کرد؛

ریزش مو 2 تا 3 ماه بعد از بهبود آغاز می شود / با ریزش کرونایی مو چه کنیم؟!

بیماری کرونا عوارض متعددی در برخی از بیماران بهبودیافته به جای می گذارد که یکی از آنها ریزش مو است.
کد خبر: ۱۲۹۰۷۰۳

به گزارش جام جم آنلاین ، ریزش مو اکنون برای بسیاری از بیماران کرونایی به یک دغدغه ذهنی تبدیل شده و حتی خواب و خوراک را از آنها گرفته است.

در این رابطه دکتر سیمین ابراهیم زاده متخصص پوست، مو و زیبایی به جام جم آنلاین گفت: ریزش مو در سه فاز اتفاق می افتد. فاز اول رویش مو است، فاز دوم توقف در ریزش و فاز سوم ریزش آن. وقتی که استرس شدیدی همانند بیماری تب داری مانند کرونا به بدن وارد می شود و یا اینکه شوک عاطفی عظیمی در پی مرگ یک عزیز یا طلاق فرد را تحت تاثیر قرار می دهد ممکن است ریزش مو رخ دهد. حتی روزه داری های طولانی و کاهش وزن شدید نیز می تواند باعث وارد آمدن شوک به بدن شود. این شرایط باعث می شود ریزش مو از فاز توقف رویش به سمت ریزش برود.

دکتر ابراهیم زاده عنوان کرد: حجم زیادی از مو دو الی سه ماه بعد از وارد آمدن شوک شروع به ریزش می کند. بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا که البته خوب شده اند بابت این اتفاق می ترسند. اما این اتفاق موقتی است و نباید نگران آن بود. چون فولیکول های مو دوباره به فاز آناژیل و یا رویش برمی گردند. این فرآیند البته زمان می برد؛ یعنی بین 3 تا 5 ماه. مویی که ریخته در این مدت دوباره به فاز رشد برمی گردد و به حدی می رسد که فرد متوجه رشد مجدد آن می شود.

این متخصص پوست، مو و زیبایی افزود: از زمانی که فولیکول مجددا شروع به رشد می کند تا زمانی که مو روی سرد فرد بلند می شود بین 4 تا 6 ماه طول می کشد. همه ریزش های مویی که بیماران نگران آن هستند موقتی هستند و باید یک بیمار در تقابل با این شرایط صبر پیشه کند.

وی ادامه داد: در رابطه با کرونا مسائل زیادی وجود دارد. نخست اینکه استرس شدیدی بابت این بیماری در فرد رقم می خورد. اصلا یک فرد در خانواده ای مبتلا به کرونا شده که این شرایط استرس را نزد دیگر اعضای خانواده بالا می برد که آیا آنها هم مبتلا می شوند یا خیر و بدتر از آن اینکه این استرس رقم می خورد که آیا فردی که در خانواده مبتلا شده بهبود پیدا می کند یا خیر. بنابراین حتی اگر شما کروناهم نگرفته باشید این استرس ناشی از ویروس به شما هم وارد می شود که می تواند در ریزش مو تاثیر داشته باشد.

ابراهیم زاده اذعان داشت: مسئله دیگری که وجود دارد این است فرد مبتلا به کرونا یک سری مواد غذایی لازم که برای رویش مو نیاز را دریافت نمی کند. یعنی بدن به صورت اتوماتیک آن مواد غذایی مخصوص رویش مو را به سمت ارگان های حیاتی می فرستد و در نتیجه ریزش مو پدید می آید. به عبارت دیگر از قسمت های غیرحیاتی مثل مو و ناخن کم می شود و به ارگان های حیاتی اضافه خواهد شد.

این متخصص پوست، مو و زیبایی یادآور شد: خیلی از ویتامین ها که لازمه رشد مو است به بدن نمی رسد چون بیمار بی اشتهایی دارد و از سویی ذخیره بدن هم به سمت مبارزه با بیماری می رود تا سیستم های مختلف بدن را تقویت کند. بنابراین فولیکل های مو دچار کمبود ویتامین ها به خصوص ویتامین E و آهن می شود. همه اینها مزید بر علت است که مو دچار ریزش می شود.

ابراهیم زاده اذعان داشت: البته ریزش مو دقیقا همزمان با ابتلا به کرونا رخ نمی دهد و زمان بر است. در واقع به همان سه فازی مربوط می شود که در ابتدا گفتم. عارضه ریزش مو دو تا سه ماه بعد از بهبودی رخ می دهد.

وی گفت: فرد بعد از بهبودی اشتها پیدا می کند و مواد غذایی بهتری را مصرف می کند. این فرد بهتر است برخی از داروهای تقویتی را هم مصرف کند تا ذخایر از دست رفته بدن جبران شود.

این متخصص پوست، مو و زیبایی تاکید کرد: کسانی که زمینه ارثی ریزش مو را دارند در واقع یک تفنگ سرپر را از قبل داشته اند. حالا استرس ناشی از ابتلا به کرونا باعث شلیک شدن این تفنگ شده است. فرد با ریزش شدید مو مواجه می شود و ممکن است دیگر نتواند به حد قبل از دوران کرونا صاحب مو باشد. در واقع ارثی بودن مزید بر علت شده تا دچار ریزش مو شود. ممکن است به دلیل هم ارثی بودن حجم موهای آنها به قبل از دوران کرونا نرسد.

این پزشک یادآور شد: اما کسانی که زمینه ارثی ندارند زمانی که بهبود یافتند و کرونا را شکست دادند اگر تغذیه درست و مناسبی داشته باشند می توانند ظرف چند ماه دوباره شاهد این باشند که موهایشان مثل روال قبل رشد می کند.

دکتر ابراهیم زاده در پایان گفت: ریزش مو فقط منحصر به کرونا نیست و در برخی از بیماری های دیگر حتی نظیر سرماخوردگی و یا اتفاقات شوک زا نظیر تصادفات هم می تواند رخ دهد.

هیلدا حسینی خواه / جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها