به گزارش جام جم آنلاین، بتاکاروتن نوعی آنتی اکسیدان است که از ترکیبهای مفید برای سلامت به حساب میآید. بتاکاروتن بیشتر در سبزیجات و میوههای زرد و نارنجی رنگ وجود دارد. علاوه بر این، میتوان این ترکیب را به میزان ناچیزی در سبزیجات سبز و قرمز رنگ یافت.
با مصرف مواد غذایی حاوی ترکیب بتاکاروتن میتوان سیستم ایمنی و قدرت بینایی را تقویت کرد. این ترکیب در بدن به ویتامین A تبدیل میشود. در افرادی که احساس کسالت دارند یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند، داشتن رژیم غذایی حاوی بتاکاروتن مفید است.
در همین رابطه سایت pledgetimes به تعدادی از میوهها و سبزیجات حاوی بتاکاروتن اشاره کرده که مصرف آنها توصیه میشود:
هویج: هویج منبع خوبی از بتاکاروتن است. در هر یک گرم از هویج ۸۳ میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد. برای افرادی که بینایی ضعیفی دارند، هویج مفیدترین خوراکی به حساب میآید. هویج را میتوان به صورت خام یا پخته مصرف کرد و طبخ آن تاثیری روی ترکیب بتاکاروتن موجود در هویج ندارد.
برگ درخت گز روغنی: میزان قابل توجهی از بتاکاروتن در برگهای درخت گز روغنی وجود دارد. علاوه بر این، ویتامین C، آهن، کلسیم، پتاسیم و پروتئین از دیگر مواد مغذی موجود در آن است. به افرادی که دچار بیماریها و عارضههای چشمی همچون تاری دید هستند یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند توصیه میشود دمنوش برگ درخت گز روغنی را مصرف کنند.
گرمک: گرمک از میوههای مفید در فصل تابستان است که حاوی میزان قابل توجهی آب است. علاوه بر این، گرمک حاوی میزان قابل توجهی از فیبر خوراکی است که میتواند از بروز مشکلات گوارشی پیشگیری کند. همچنین گرمک منبع حائز اهمیتی از بتاکاروتن است.
پاپایا (خربزه درختی): پاپایا میوهای سرشار از مواد مغذی و معدنی است که برای سلامتی مفید است. پاپایا حاوی میزان قابل توجهی از بتاکاروتن است. همچنین این میوه برای سلامت دستگاه گوارش خوب است، زیرا حاوی میزان خوبی از ویتامین C و فیبر است. همچنین مصرف این میوه میتواند در پیشگیری از سوء هاضمه مفید باشد.
اسفناج: اسفناج سرشار از آهن و بتاکاروتن است. همچنین میزان قابل توجهی از ویتامینها و مواد معدنی در این ماده خوراکی وجود دارد و به همین دلیل است که مصرف اسفناج سلامت چشم را بهبود و میزان هموگلوبین در بدن را افزایش میدهد.
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت