سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، ماته یک نوشیدنی است که از برگهای خشک درختی به نام «Ilex paraguariensis» یا تهیه میشود. این نوشیدنی پرطرفدار بیشتر در سوریه، برزیل و آرژانتین یافت میشود که مردم بومی نقاط نام برده بیش از یک قرن است به مصرف آن میپردازند و البته میتوان از آن به عنوان جایگزینی مناسب برای قهوه و چای نام برد.
ماته حاوی پلی فنول ها، گزانتین ها، روی، کروم، پتاسیم، مس، آلومینیم، آهن، منگنز نیکل، ویتامین B۱ و B۲ است.
مصرف ماته به تولید آنتی اکسیدان در بدن کمک میکند و همچنین از استرس اکسیداتیو و نابودی قلب و کبد میکاهد. این نوشیدنی در مقایسه با چای سبز نیز در جلوگیری از سکته مغزی موثرتر است.
آنتی اکسیدانهای موجود در ماته از رسوبات عروق مغزی جلوگیری می کند و متعاقبا قدرت تمرکز و حافظه را افزایش میدهد.
اگر با مشکلاتی، چون یبوست و نفخ درگیر هستید ماته دوای درد شماست و با شل شدن عضلات به هضم غذای شما کمک میکند.
ماته حاوی ترکیباتی مانند پلی فنول است که در کاهش بیماری های قلبی - عروقی مثل تصلب شرایین بسیار مفید بوده و کلسترول را نیز کاهش میدهد. حفاظت از عضلات قلب نیز فایده دیگر این نوشیدنی است که نباید از قلم انداخت.
ماته دارای خواص ضدمیکروبی، ضد التهاب است و همچنین از بروز بیماریهای مزمن جلوگیری میکند.
ماته دارای اسید کلروژنیک است و در کاهش رادیکالهای آزاد بسیار قدرتمند عمل و از بروز سرطانها جلوگیری میکند.
هرچند ضروری است این نکته را هم یادآور شویم که استفاده طولانی مدت از ماته یا به عبارتی زیاده روی در مصرف آن نیز خود خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش میدهد.
ماته به دلیل آنتی اکسیدانهای فراوانی که دارد، در کاهش عوارض دیابت مفید است.
ماته در کاهش وزن بسیار موثر است، زیرا روند تخلیه محتوای معده را تسهیل و در شما احساس سیری ایجاد میکند.
ماته به خاطر مواد معدنی فراوان از جمله کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و روی نقش مهمی در جلوگیری از پوکی استخوان ایفا میکند.
نوشیدنی ماته به افزایش گلبولهای قرمز کمک و به خاطر مقادیر بالای آهن از کم خونی جلوگیری میکند و روند اکسیژن رسانی به نقاط مختلف بدن را از طریق تحریک سیستم گردش خون بهبود میبخشد.
ویتامین سی، ساپونین و اسکوربیک اسید موجود در ماته موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
روی برگهای خشک ماته آب جوش بریزید و بعد از دم کشیدن با یک نی که در انتهایش فیلتر صافی دارد نوشیدنی را میل کنید تا از ورود ریزه برگهای خشک آن به درون نی جلوگیری شود.
بد نیست بدانید که رسم است با نیهای مخصوصی به نام بومبیلا این نوشیدنی را مینوشند. البته ماته را میتوان با نوشیدنیهای سرد مانند شیر یا آب میوه هم میل کرد. ماته به صورت بسته بندی برگهای خشک، چای کیسهای و همچنین بو داده در بازار یافت میشود.
در کنار خواص فراوانی که نوشیدنی ماته دارد مصرف طولانی مدت آن میتواند مضراتی نیز به همراه داشته باشد.
میزان بالای کافئین موجود در ماته میتواند در صورت زیاده روی مصرف آن برای قلب مضر باشد.
توصیه میشود زنان باردار، شیرده و کودکان از مصرف نوشیدنی ماته اجتناب کنند.
مصرف ماته در طولانی مدت میتواند در عملکرد کبد خلل ایجاد کند.
ماته کافئین کمتری نسبت به قهوه دارد، اما ویتامین و مواد مغذی و معدنی آن بیشتر است، هرچند که قهوه تمرکز حواس شما را در صبح هنگام افزایش میدهد، اما تاثیر منفی بر سطح اسیدهای بدن میگذارد به هرحال با تمام این اوصاف ماته گزینه سالم و متعادل تری به نظر میرسد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: