پاک کردن ماهی کار هر کسی نیست

طرز صحیح پاک کردن ماهی

پاک کردن ماهی اولین مرحله از طبخ ماهی است که هرچند کار ساده‌ای به نظر می‌رسد، ولی نیاز به مهارت دارد. با آموختن فوت و فن این کار می‌توانید به راحتی ماهی را در منزل پاک کرده و غذا‌های خوشمزه‌ای با آن درست کنید.
کد خبر: ۱۲۷۷۷۰۱

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ستاره،هرچند پاک کردن ماهی برای خیلی‌ها خوشایند نیست، اما کار ساده ای است که پس از چند بار تکرار عادی می‌شود. جدا کردن استخوان ها، تیغ ها، پولک، سر و دم ماهی و گاهی پوست آن نیاز به مهارت و آموزش دارد و ما در این مقاله قصد داریم آن را با هم مرور کنیم.

طرز صحیح پاک کردن ماهی

مراحل پاک کردن ماهی

قبل از شروع کار، چند لایه روزنامه روی سطح کار پهن کرده و یک کیسه پلاستیکی کنار دست خود قرار دهید تا قسمت‌های دورریز ماهی را در آن بریزید.
 

1جدا کردن فلس ماهی

  1. ماهی را روی روزنامه قرار داده، دم ماهی را به سمت بالا بگیرید و با یک چاقوی تیز، روی سطح پوست آن بکشید تا فلس‌ها جدا شوند.
  2. جهت کشیدن چاقو روی پوست باید از سمت دم به سمت سر ماهی باشد یعنی خلاف جهت فلس ها.
  3. بهتر است جدا کردن فلس‌های ماهی را در یک فضای باز مانند حیاط انجام دهید تا پراکنده شدن فلس‌ها به اطراف، باعث کثیفی آشپزخانه نشود.
  4. اگر زیاد ماهی مصرف می‌کنید و در آپارتمان زندگی می‌کنید، بهتر است یک فلس گیر تهیه کنید و با استفاده از آن به راحتی فلس‌های ماهی را جدا کنید.
  5. فلس‌های اطراف سر و زیر شکم ماهی را نیز با دقت جدا کنید.
  6. پس از جدا کردن فلس ها، روزنامه را همراه با فلس‌های روی آن جمع کرده و در کیسه پلاستیکی کنار دست خود بیندازید.
  7. ماهی را روی تخته آشپزی گذاشته و با استفاده از قیچی یا کارد تیزی بالک‌های آن را جدا کنید.


 2جدا کردن کله و دم ماهی

  1. محل اتصال کله ماهی و زیر گلوی آن (زیر آبشش ها) را با نوک کارد یک برش مورب زده، سپس کله ماهی را از لبه تخته آشپزی یا میز کار بیرون قرار دهید.
  2. حالا با یک دست ماهی را روی تخته یا میز محکم نگه داشته و با دست دیگر روی کله ماهی به سمت پایین فشار وارد کنید تا مفصل استخوان جدا شود.
  3. سپس با استفاده از کارد، کله ماهی را از قسمت تنه آن جدا کنید.
  4. دم ماهی را از محلی که به تنه ماهی وصل است، قطع کنید.
  5.  


 3تمیز کردن شکم ماهی

  1. برای تمیز کردن شکم ماهی باید شکم ماهی را بشکافید، ماهی را به پهلو خوابانده و با یک دست آن را نگه دارید.
  2. با دست دیگر نوک کارد را در قسمت پایین شکم ماهی (محلی که بالک ها را جدا کرده اید) فرو کرده و در امتداد خط گرده، پوست ماهی را تا بالا شکاف بزنید.
  3. کارد را در شکاف فرو برده و برش بزنید تا شکم ماهی باز شود.
  4. حالا داخل شکم ماهی را خالی کنید.
  5. با توجه به نحوه پخت ماهی، آن را تکه تکه کرده یا به صورت درسته با آب سرد بشویید و خون و سیاهی موجود در لابه لای استخوان‌های داخل شکم ماهی را با نوک چاقو یا با یک برس بتراشید.
  6. پس از شستن ماهی، آن در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن خارج شود.

 4جدا کردن پوست ماهی

  1. در صورتی که نیاز به جدا کردن پوست ماهی دارید، با استفاده از یک چاقوی انعطاف پذیر و تیز، پوست ماهی را از قسمت دم ماهی برش بزنید.
  2. چاقو را به آرامی در زیر پوست ماهی وارد کرده و بدون وارد کردن فشار به سمت جلو، حرکت دهید تا پوست ماهی جدا شود.
  3. این کار اندکی نیاز به مهارت دارد و پس از تکرار مداوم می‌تواندی به راحتی از عهده آن برآیید.

برای مشاهده دستورالعمل غذای سریع و ساده کلیک کنید.

ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
یک عارف انقلابی

گفت‌وگوی جام‌جم با علی سرلک درباره ویژگی‌ های شخصیتی آیت‌ا... فاطمی‌ نیا

یک عارف انقلابی

نیازمندی ها