در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، سردردهای میگرنی به صورت دردهای ضربهای و تپشدار در نقطهای از سر توصیف میشوند و معمولا نیمی از مغز را دربرمیگیرند. مدت زمان این درد بین چهار تا ۷۲ ساعت است و زندگی فرد را مختل میکند.
معمولا افراد مبتلا به میگرن نسبت به صدا و نور حساس میشوند. رژیم غذایی، استرس و تغییرات هورمونی در میزان و شدت این بیماری نقش مهمی دارد.
داروهای تسکیندهنده میگرن روی نیمی از بیماران تاثیر دارد و محققان همواره به دنبال روشهایی برای کاهش سردردهای میگرنی و شدت حملات آن هستند.
مطالعات جدید محققان موسسه علوم پزشکی هند نشان میدهد تمرینات ساده و منظم یوگا یک روش موثر برای کمک به بیماران است.
این مطالعه با بررسی ۱۱۴ بیمار ۱۸ تا ۵۰ ساله مبتلا به میگرن نشان میدهد انجام حرکات یوگا به طور منظم، میزان قرص مصرفی بیماران را حدود ۴۷ درصد کاهش میدهد.
این مطالعه نیازمند بررسیهای بیشتر برای ارزیابی تاثیر یوگا بر کاهش دردهای ناشی از میگرن در درازمدت است.
با توجه به گزارش مرکز درد آتلانتا، موارد زیر در بروز دردهای میگرنی موثر هستند:
• استرس ( ۸۰ درصد)
• هورمون (۶۵ درصد)
• بو (۴۴ درصد)
• نور (۳۸ درصد )
• دود (۳۶ درصد)
• گرما (۳۰ درصد)
• مواد غذایی تحریککننده (۲۷ درصد)
منظور از مواد غذایی تحریک کننده میگرن عبارتند از :
• انواع ترشیجات
• انواع مخمر
• انواع ادویه
• انواع غذاهای کنسرو شده
• نوشابههای انرژی زا
• مقادیر زیاد کافئین
• کاکائو
• پنیر چدار
• ماهی دودی
• سوسیس و کالباس
• نوشابه
• پیاز
• مشروبات الکلی
یکی از مهمترین دلایل عود سردردهای میگرنی، عدم توجه به وعدههای غذایی، مخصوصا صبحانه است.
به افراد مستعد ابتلا به میگرن توصیه میشود که به وعدههای غذایی منظم توجه داشته باشند و از غلات، میوه و سبزیجات تازه و گوشت کم چرب استفاده کنند.
طبق آخرین آمار انستیتو ملی سلامت، حدود ۱۰ درصد از افراد سراسر دنیا به میگرن مبتلا هستند و تعداد مبتلایان زن چهار برابر مردان است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد