
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از مهر، محققان دانشگاه بافالو نیویورک آمریکا دریافتند افرادی که عمدتاً دارای رژیم غذایی غربی هستند سه برابر با بروز مشکلات چشمی مرتبط با آن نظیر دژنراسیون ماکولا وابسته به سن روبرو هستند.
«امی میلن» سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: تغذیه برای قوه بینایی بسیار مهم است. افراد میدانند که رژیم غذایی بر ریسک قلبی عروقی و ریسک چاقی تأثیر میگذارد، اما عموم مردم ممکن است ندانند که رژیم غذایی میتواند بر کاهش بینایی نیز تأثیر گذارد.
دژنراسیون ماکولا وابسته به سن زمانی روی میدهد که بخشی از چشم موسوم به ماکولا آسیب می بیند.
این مطالعه شامل حدود ۱۳۰۰ نفر بود. اکثر افراد مبتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا نبودند. ۱۱۷ نفر در مراحل ابتدایی این بیماری و ۲۷ نفر در مرحله نهایی آن بودند.
تمامی شرکت کنندگان نظرسنجیای در مورد رژیم غذایی شأن در طول یک مطالعه ۱۸ ساله تکمیل کردند.
محققان دریافتند افرادی که بیشتر رژیم غذایی غربی داشتند بیشتر با احتمال ابتلاء به دژنراسیون ماکولا در مرحله نهایی روبرو بودند. غذاهای مرتبط با افزایش این ریسک عبارتند از گوشتهای قرمز و فرآوری شده، چربیها نظیر کره و مارگارین، لبنیات پرچرب و غذاهای سرخ شده.
به گفته محققان، ایجاد التهاب ناشی از رژیم غذایی پرچرب و فشار وارده بر سلولهای چشم (فشار اکسایشی) عامل احتمالی افزایش این ریسک است.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سعیده لعلی، مدیر کتابخانه مرکزی سازمان صداوسیما از ویژگیهای منحصر بهفرد این مکان فرهنگی برای ما گفته است
سفیر ایران در لبنان در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «جامجم» از پیامهای مراسم با شکوه بیروت میگوید
به بهانه نمایشگاه «مشق دل» در گالری صداوسیما
در گفتوگوی «جامجم» با یک مشاور خانواده مطرح شد