نوایش، بهانه‌ای برای دورهمی اهالی نمایش

معاون صدا در جمع هنرمندان رادیو نمایش بر توجه بیشتر به نیاز مخاطب برای ساخت برنامه‌های رادیویی تاکید کرد.
کد خبر: ۱۲۲۴۲۷۸

مراسم اختتامیه سومین دوره جشنواره رادیویی نمایش‌های کوتاه رادیویی (نوایش) بعد از ظهر دوشنبه ـ 28 مردادماه ـ در ساختمان رادیو تهران واقع در میدان ارک برگزار شد.
به گزارش فارس، در این مراسم که با اجرای مهدی طهماسبی و خواجه نصیر همراه بود، در ابتدا کلیپ غدیر برای حاضران به نمایش درآمد و پس از آن حمیدرضا افتخاری مدیر رادیو نمایش به بیان گزارشی از روند برگزاری جشنواره پرداخت و ضمن تبریک عید غدیر در سخنانی گفت: یک جشنواره تخصصی حتما به زمان زیادی برای برگزاری نیاز دارد ولی ما در کمتر از 2 ماه جشنواره را با موضوع ولایت برگزار کردیم.
وی ادامه داد: به منظور ایجاد انگیزه و شور و حال در بین همکاران پس از برگزاری چندین جلسه تحت عنوان شورای سیاست‌گذاری سومین جشنواره کوتاه نوایش مقرر گردید همزمان با دهه امامت و ولایت و با هدف شناسایی استعدادهای جوان و بهره‌مندی از توانایی هنرمندان عرصه نمایش این جشنواره در دو بخش حرفه‌ای و مردمی و با محورهای موضوعی ذیل طراحی و تقسیم کار شد.
افتخاری اظهار کرد: ولایت‌مداری، مسؤولیت‌پذیری، آیین مهرورزی، وفای به‌عهد و حق‌الناس با وجود ایجاد محدودیت ارسال دو اثر برای هر فرد در فراخوان و همچنین محدودیت زمانی ثبت ۴۶۸ اثر در سایت رادیو نمایش در نوع خود یک رکورد محسوب می‌شود که البته از این میان ۳۶۸ اثر ۲۲۴ اثر در بخش حرفه‌ای و ۱۴۴ اثر در بخش مردمی به دلیل عدم رعایت قوانین مصوب در فراخوان قابل ارزیابی شناخته شد. در این میان ۲۵ استان در جشنواره حضور فعال داشته و در چهار اثر برتر در دو بخش حرفه‌ای و مردمی حائز رتبه برتر شده‌اند.
وی تاکید کرد: طبق زمان‌بندی ۲۴ تیرماه فراخوان جشنواره در سایت بارگذاری و اطلاعات از مبادی دیگر نیز صورت گرفت و ۱۵ مرداد آخرین روز ثبت بدون امکان تمدید برای دریافت اثر در نظر گرفته شد و بازشنوایی آثار با توجه به حجم آثار دریافتی به مرور از ۱۶ تا ۱۹ مردادماه توسط کمیته انتخاب آثار انجام پذیرفت و ۳۴ اثر در بخش حرفه‌ای و ۱۷ اثر در بخش مردمی که در مرحله داوری راه یافت.
در بخش دیگری از مراسم یک نمایش رادیویی به صورت زنده برای حاضران به نمایش درآمد و پس از آن از برگزیدگان بخش اصلی و مردمی تجلیل به عمل آمد. در این بخش هلیا و هانا توحیدلو برای بازی در نمایش «قام قام بیب بیب»، طاها اسماعیلی برای بازی در نمایش «لالایی خدا»، محمدرضا قبادی‌فر به عنوان افکتور نمایش‌های رادیویی و فرزاد شریفی به‌عنوان صدابردار تجلیل شدند.
همچنین پس از پخش کلیپی با موضوع داوری آثار، بیانیه هیات داوران توسط میکائیل شهرستانی برای حاضران قرائت شد. در ادامه جوایز بخش‌های دیگر اهدا شد.
در این بخش جایزه «اثر منتخب» به سیدمسعود انوری منشادی برای نمایش «گاهی به پشت سرت نگاه کن» و تندیس و لوح به زینب مقصودی برای نمایش «نفس» اهدا شد. همچنین جایزه بهترین بازیگر مرد به علی میلانی بازیگر نمایش «دوستی» تعلق گرفت و جایزه بهترین بازیگر زن به شهین نجف‌زاده بازیگر نمایش اطلاعات لطفا تعلق گرفت. در ادامه نیز جایزه بهترین تهیه‌کننده به سیدمبین بوی‌افزار برای نمایش «یک روز تعطیل» رسید و جایزه بهترین نمایشنامه به شیوا رفیعیان نویسنده نمایش «ستاره دنباله دار» اهدا شد.
جایزه بهترین کارگردانی نیز به شیوا رفیعیان کارگردان نمایش «ستاره دنباله‌دار» تعلق گرفت و جایزه ویژه هیات داوران هم به فریبا متخصص بازیگر نمایش «بر ذمه زمین» رسید.

اهدای جوایز بخش نویسنده، تهیه کننده، کارگردانی و جایزه ویژه هیات داوران بخش بعدی این مراسم بود و در این بخش شهرستانی در سخنانی گفت: نمایش مدیون بزرگانی نظیر صدرالدین شجره و همایون ایران‌پور است و آرزو می‌کنم نسل جدید نگهبان درستی برای صیانت از نمایش‌های رادیویی باشند. در ادامه شاه آبادی ضمن تبریک عید غدیر گفت:انصافا من در این جمع چهره‌های افتخارآفرین هنر کشور را می‌بینم. سال‌ها در این عرصه فعالیت کرده‌اند و مردم هم علاقه بسیاری به آنها
دارند.
وی ادامه داد: در فصل جدید رادیو نمایش باید دوباره سراغ گنجینه مان که همان هنرمندان هستند، برویم و از آنها بهره ببریم. نمایش رادیویی باید در زندگی مردم جاری شود و می‌تواند عشق و علاقه مردم را به رادیو دوچندان کرده و شنوندگان آن را افزایش دهد. تمام شبکه‌های رادیویی به نمایش رادیویی نیاز دارند و اگر می‌خواهیم بر تعداد شنوندگانمان بیافزاییم باید نگاه‌نویی به این مقوله داشته باشیم. در عرصه امروز ارتباطات نیازبه خط‌شکنی داریم و اگر می‌خواهیم در این عرصه پیروز شویم باید نوآوری داشته باشیم که نمایش‌های رادیویی کوتاه یکی از آنهاست.
معاون صدا تاکید کرد: عرصه ارتباطات امروز نیازمند نوآوری است و به گنجینه انسانی رادیو باید خلاقیت را تزریق کنیم تا شاهد نوآوری در این زمینه باشیم. رادیو نمایش و رادیو ارگ خانه هنرمندان رادیوست و رقابت فروتنانه بزرگان با جوانان عرصه جدیدی را رقم زد و امیدوارم نوایش دور تازه‌ای از برنامه سازی را رقم بزند. ما امروز باید نیاز مخاطب را بشناسیم و متناسب با علایق و سلایق او و با عمق بیشتری محصولات خود را تولید کنیم. در بخش پایانی این مراسم از ایوب آقاخانی برای نمایش «چله نشین» به عنوان بهترین اثر تجلیل شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها