به گزارش جام جم آنلاین از فارس، نتایج تازهترین بررسیها نشان داده است، مصرف ویتامین «دی» میتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
پژوهشگران دانشگاه هاروارد با بیان اینکه تا به حال تحقیقات زیادی در ارتباط با فواید مصرف این ویتامین صورت گرفته است اظهار داشتند: «این اولین بار است که تأثیر ویتامین «دی» بر روی کاهش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ انجام میشود و نتایج شگفتانگیزی از آن حاصل میشود».
براساس دادههای موجود، سه چهارم آمریکاییها و یک پنجم از انگلیسیها دچار کمبود ویتامین «دی» هستند و میزان سرطان کولورکتال در سطح جهان افزایش یافته است.
بسیاری از سرطانهای روده بزرگ به دلیل عوامل ناشی از سبک زندگی و افزایش سن ایجاد میشوند و تعداد کمی از موارد به خاطر اختلالات ژنتیکی ارثی اتفاق میافتند.
در تمام دنیا، سرطان روده بزرگ، سومین نوع معمول سرطان است و 10 درصد تمامی موارد سرطان را در بر میگیرد.
در سال 2012، یک میلیون و چهارصد هزار مورد ابتلای جدید به این بیماری و همینطور 694 هزار مورد مرگ از آن اتفاق افتاد.
این بیماری در کشورهای توسعهیافته شایعتر است و 65 درصد موارد در این کشورها یافت میشود؛ همچنین شیوع این بیماری در زنان کمتر از مردان است.
به گفته کارشناسان بهداشتی، ماهیهای روغنی، شیر و آب پرتقال از منابع خوب ویتامین «دی» هستند.
برخی از مطالعات احتمال رابطه کمبود ویتامین دی و قرار نگرفتن کافی در معرض نور ماوراءبنفش «B» را مطرح کردهاند.
در کشورهایی مانند اسکاتلند که شیوع «MS» در آنها بالاست محققان پیشنهاد کردهاند تا مکمل ویتامین «دی» به محصولات غذایی اضافه شود.
این گزارش توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تهیه و تنظیم شده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد