در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین، در این گزارش میخواهیم از غذاهای کمتر چشیدهشده بهاری بنویسیم که هم بسیار مقوی و خوشطعماند و هم کمتر طرز تهیه آنها را شنیدهاید.
اشکنه گوجه سبز
این دایرههای سبز و براق که اول فصل با قیمتهای نجومی در میوه فروشیها پیدا میشود را کمی پس از مناسب شدن قیمت بخرید و این اشکنه ترش و تازه را تهیه و نوش جان کنید.
مواد لازم برای 5 نفر:
گوجه سبز: 500 گرم/ شنبلیله: یک قاشق غذاخوری / تخم مرغ: 4 عدد / شکر:3 قاشق غذاخوری / پیاز: 3 عدد / روغن: 150 گرم / آرد سفید: 2 قاشق غذاخوری / زردچوبه: یک قاشق غذاخوری / نمک و فلفل: به میزان لازم
پیاز را خرد و سرخ کنید. آرد و شنبلیله را به پیاز سرخشده اضافه کنید و هم بزنید تا سرخ شود و زرد چوبه را به آن بیفزایید. چهار لیوان آب در مایه ریخته و میگذاریم چند جوش بزند و به اندازه کافی به آن نمک و فلفل اضافه میکنیم.
گوجهسبزها را پس از گرفتن هسته، داخل اشکنه بریزید و سه قاشق شکر به آن اضافه کنید. بعد تخم مرغها را در ظرفی شکسته و نمک زده و در مایه اشکنه بریزید و مرتب هم بزنید تا یکجا بسته نشود. اشکنه ترش و بهاری شما آماده است.
شنگ پلو
»شنگ« از گیاهان خود روی کوهستانی ایران است که فرمی شبیه تره دارد ولی طعم آن با تره متفاوت است و ترش مزه است. شنگ نرمکننده سینه و التیامدهنده زخمها ست و مصرف آن برای کسانی که به رماتیسم مبتلا هستند، مفید است. طرز تهیه یک پلوی خوشمزه بهاری با شنگ به این شرح است:
مواد لازم برای 5 نفر:
برنج: 3 پیمانه/ شنگ: نیم کیلوگرم / پیاز: یک عدد / گوشت قیمهای: نیم کیلوگرم / پودر زعفران: نوک قاشق چایخوری / زردچوبه: یک قاشق چایخوری / نمک: به مقدار لازم
برنج را شسته و همراه مقداری نمک چند ساعت خیس کنید. شنگها را پاک کرده و ریز خرد کنید. گوشت را بهصورت قیمهای خرد کنید. پیاز را نیز پوست کنده و بهصورت خلالی خرد کنید و تفت دهید تا کمی تغییررنگ بدهد. بعد زردچوبه و زعفران را اضافه کنید. تکههای گوشت را همراه با پیازداغ تفت دهید که تغییررنگ دهد.
پس از آن، یک لیوان آب جوشیده را در تابه ریخته و در آن را بگذارید تا گوشت کاملا بپزد. پس از پختن گوشت، آن را کنار بگذارید. قابلمهای آماده کرده و تا نیمه از آب پر کنید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا آب به جوش آید. پس از آن، برنج را همراه شنگ خردشده درون آب جوش بریزید و صبر کنید تا برنج در آب، جوشیده و آماده آبکشکردن شود. چون شنگ بافت ضخیمی دارد، باید آن را همزمان با برنج در آب درحال جوش بریزید تا با نیمپز شدن برنج، شنگ هم بپزد. برنج را آبکشی و درون قابلمه ریخته و به آن روغن اضافه کنید و نیم ساعتی دم کنید. پس از دم شدن همراه با گوشت پخته سرو کنید.
کوکوی والک
والک یا سیر کوهی گیاهی بهاری است که خواص فراوانی دارد. این گیاه سرشار از کلسیم و برای تصفیه خون و کاهش فشار خون بسیار مفید است و خواص پیاز آن تا حدود زیادی شبیه سیر است.
مواد لازم برای 4 نفر:
والک: 300 گرم / تخم مرغ: 4 عدد / گردوی خرد شده: 3 قاشق غذاخوری /
زرشک: 2 قاشق غذاخوری / نمک و فلفل: به میزان دلخواه
والک را تمیز کرده و خرد کنید. این گیاه بسیار لطیف است و با خرد کردن زیاد له میشود. پس حواستان موقع خرد کردن به این موضوع باشد. پس از خرد کردن، تخممرغها را به آن افزوده و با هم مخلوط کنید.
گردو و زرشک را به میزان دلخواهتان به مایه کوکو بیفزایید و نمک و فلفل آن را اندازه کرده و در یک تابه با روغن کاملا داغ بریزید و سرخ کنید. پس از سرخ شدن کوکو را برگردانده و طرف دیگر آن را کامل سرخ و سرو کنید. این کوکو را میتوانید در قالبهای کوچک نیز سرخ و سرو کنید.
منبع: ضمیمه چاردیواری
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم