فک خزری در لیست گونه‌های در حال انقراض قرار گرفت

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این‌که 90 درصد جمعیت فک طی 30سال از بین رفته است، ‌گفت: یکی از مصوبات دوازدهمین جلسه کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون گونه‌های مهاجر، قرار گرفتن فک خزری در لیست گونه‌های در حال انقراض بود.‌
کد خبر: ۱۰۸۸۰۳۹

به گزارش جام‌جم، پروین فرشچی با اشاره به این‌که کشورهای حاشیه خزر به جز ایران برای صید و شکار فک خزری به منظور بهره‌برداری از پوست، گوشت یا حتی روغن این گونه حیوانی، سهمیه مشخص تعیین می‌کردند، افزود: قرار گرفتن این گونه در لیست گونه در معرض خطر انقراض منجر به ممنوعیت صدور مجوز شکار و صید می‌شود و از این پس کشورها اجازه ندارند سهمیه‌ای برای شکار یا صید گونه فک خزری تعیین کنند.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: از سوی دیگر اضافه شدن گونه فک خزری به ضمیمه کنوانسیون گونه‌های مهاجر منجر به افزایش همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای حفاظت از تنها گونه پستاندار دریای خزر خواهد شد.

‌فرشچی مهم‌ترین تهدید برای گونه فک خزری در کشور را حس رقیب‌پنداری ماهیگیران با این‌گونه به دلیل تغذیه فک خزری از ماهیان خاویاری دانست و افزود: ماهیگیران فکر می‌کنند کم شدن صید ماهی آنها به دلیل وجود گونه فک خزری است و به همین دلیل اگر فکی در تور ماهیگیری آنها گرفتار شود، به آن آسیب می‌زنند.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: طی سال‌های اخیر با اجرای برنامه‌های آگاهی‌رسانی مختلف در استان‌ها و شهرستان‌ها که از سوی محیط زیست و شیلات برگزار شد، آسیب به گونه ارزشمند فک خزری در ایران بسیار کاهش پیدا کرده است.

وی بیان کرد: یکی دیگر از اقدام‌های خوب صورت‌گرفته برای حفظ این گونه ارزشمند در ایران، تخصیص و اهدای جایزه از سوی مرکز ملی نجات فک خزر به ماهیگیرانی بود که اقدام به نجات و حفظ فک خزری می‌کنند که البته با توجه به بودجه کم، محدودیت‌هایی در این حوزه وجود دارد.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر این موضوع که فک خزری جزو اصلی چرخه غذایی دریای خزر است، تصریح کرد: این یک تهدید بزرگ و هشدار مهم برای منطقه است که طی سه دهه 900 هزار فک خزری از بین رفته است. زیرا این گونه تنها پستاندار دریای خزر و گونه بومی این منطقه است.

وی یادآوری کرد: در دهه 90 میلادی جمعیت این گونه حدود یک میلیون بود که متاسفانه بتازگی با سرشماری‌های هوایی صورت گرفته مشخص شد با نگاه مثبت می‌توان گفت حدود صد هزار فک خزری باقی مانده است.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست یکی دیگر از دلایل مرگ و میر گونه فک را آلودگی‌های دریایی همچون آلودگی‌های نفتی و آلودگی‌های ناشی از سم و کود کشاورزی دانست و افزود: به دلیل کاهش شدید جمعیت فک خزری در سال 1387 تلاش کردیم این گونه را در لیست گونه‌های در خطر انقراض ثبت کنیم که در آن زمان به دلیل نبود آمار دقیق تعداد فک در کشورهای مختلف حاشیه خزر، موفق به انجام این کار نشدیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها