سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصر ایران، لاک ناخن یکی از لوازم آرایشی محبوب در میان زنان است. اما اگر تا به امروز توجهی به فهرست مواد تشکیل دهنده لاک ناخن نداشته اید بهتر است از هم اکنون این کار را انجام دهید. برخی از این مواد می توانند سلامت انسان را در معرض خطر جدی قرار دهند.
نتایج مطالعه ای که در دانشگاه دوک انجام شده است، نشان می دهد که استفاده از لاک ناخن می تواند امکان نفوذ یک ترکیب خطرناک به نام دی فنیل فسفات (DPHP) به بدن را فراهم کند. این ترکیب در نتیجه متابولیز ماده شیمیایی تری فنیل فسفات (TPP) توسط بدن شکل می گیرد و دانشمندان بر این باورند که تری فنیل فسفات می تواند در هورمون های انسان ها و حیوانات اختلال ایجاد کند.
پژوهشگران طی این مطالعه نمونه های ادرار شرکت کنندگان را پیش و پس از مانیکور آزمایش کردند. حدود 10 تا 14 ساعت پس از استفاده از لاک ناخن، سطوح دی فنیل فسفات شرکت کنندگان هفت برابر بالاتر از سطوح پیش از استفاده از لاک ناخن بود. روند افزایشی سطوح این ترکیب تا زمانی که به نقطه اوج خود رسید، ادامه داشت و حدود 20 ساعت بعد روندی کاهشی را آغاز کرد. ترسناک به نظر می رسد، این گونه نیست؟
متاسفانه، حتی لاک های ناخن که برچسب فاقد مواد سمی را نیز یدک می کشند، ممکن است بی خطر نباشند. بسیاری از لاک های ناخن مورد آزمایش در این مطالعه حاوی تولوئن سمی بوده اند که می تواند نواقص مادرزادی و مشکلات رشد را در کودکان و زنان بارداری که برای مدتی زمانی طولانی در معرض آن قرار داشته باشند، موجب شود. همچنین، پژوهشگران دریافتند که دی بوتیل فتالات (DBP) در برخی لاک های ناخن با نواقص مادرزادی در حیوانات آزمایشگاهی مرتبط بوده است.
به گفته پژوهشگران، نتایج این مطالعه نشان می دهد که ما نمی توانیم به برچسب برخی از این محصولات ناخن که مدعی فاقد مواد شیمیایی سمی بودن هستند نیز اعتماد کنیم.
اثرات مواجهه کوتاه مدت با مواد شیمیایی موجود در لاک های ناخن همچنان نامشخص است. اگر گاهی اوقات از لاک های ناخن استفاده می کنید چندان جای ترس و نگرانی وجود ندارد. در مقابل، افرادی که به طور مرتب با لاک های ناخن در ارتباط هستند، مانند افرادی که در سالن های زیبایی کار می کنند، می توانند در معرض خطر قرار داشته باشند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی کشور مطرح شد
فرزاد آشوبی در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد