ونزوئلا جلوگیری از برنامه هسته ای ایران را نمی پذیرد
"خوسه وینسنته رانخل" معاون رییس جمهوری ونزوئلا اعلام کرد که کشورش هرگز نمیپذیرد که از توسعه صنعت هستهای ایران جلوگیری شود.
کد خبر: ۱۰۷۱۱۰
به گزارش منابع خبری، وی در گفت وگو با خبرنگاران در کاراکاس افزود: ونزوئلا نمیپذیرد که از توسعه صنعت هستهای ایران که معنای ساخت بمب را نمیدهد، جلوگیری شود در حالی که هند با موافقت آمریکا در حال ساخت بمب و پاکستان در حال توسعه برنامه هستهای خود است.
وی به صراحت آمریکا را متهم کرد که مواضعش نسبت به برنامه هستهای دیگر کشورها بر اساس منافع واشنگتن شکل میگیرد.
معاون رییس جمهوری ونزوئلا گفت: "از نظر آمریکا، توسعه هستهای کشورها فقط وقتی خوب است که واشنگتن با آن موافقت دارد و اگر کشوری دیگر آن را انجام دهد، کاری بد و مساله دار است."
رانخل از توسعه صنعت هستهای به عنوان جایگزین نفت دفاع کرد و اظهار داشت: تعبیر صنعت هستهای به ساخت بمب اتمی چنان مضحک وخنده دار است که توسعه صنعت پزشکی را همواره به معنای ساخت سلاحهای شیمیایی و بیولوژیکی تلقی کنیم.
وی تصریح کرد: ونزوئلا سیاست خارجی خاص خود را دارد و به دنبال رویارویی با آمریکا نیست، اما "هرگز نخواهیم پذیرفت که واشنگتن به ما بگوید چه چیزهایی برای انجام دادن، خوب است و چه چیزهایی بد است."
معاون رییس جمهوری ونزوئلا درهمین راستا از گسترش همه جانبه روابط کشورش با جمهوری اسلامی ایران دفاع کرد و گفت: "ایران کشوری توسعه یافته در عرصه فناوریهای پیشرفته و صاحب پیشرفتهای مهم در زمینه صنایع موتوری است و رابطه با آن، به نفع ونزوئلا است."
وی در این زمینه به ایجاد کارخانه مشترک تراکتورسازی ایران و ونزوئلا موسوم به "ونیران" اشاره کرد که "دارای شرایط بسیار ترجیحی برای ونزوئلا است."