به گزارش جام جم آنلاین ، مرکز ملی امنیت سایبری بریتانیا که رهبری تحقیقات بین المللی درباره حمله گسترده سایبری ماه گذشته میلادی را برعهده داشت گفته است که به اعتقاد کارشناسان این مرکز، یک گروه هکر به ناما "لازاروس" مسئول این حمله بوده است.
عامل این حمله یک "باجافزار" به نام WannaCry معرفی شد که مانع از دسترسی کاربران به برنامههای خود میشد و برای رفع این مشکل، پول مطالبه میکرد.
در بریتانیا، شبکه های مختلف کامپیوتری هدف قرار گرفتند اما بیشترین اختلال در شبکه کامپیوتری سازمان بهداشت ملی این کشور بروز کرد و از جمله باعث لغو جراحیهای غیر فوری شد.
مقامات مرکز ملی امنیت سایبری بریتانیا گفته است که علاوه بر تحقیقات بینالمللی، این مرکز تحقیقات جداگانهای در مورد این حمله در بریتانیا انجام داده و نتیجه گرفته است که عاملان این حمله، مشخصا سازمان ملی خدمات درمانی را هدف قرار نگرفتند. به گفته آنان، احتمالا این حمله بخشی از برنامه اخاذی بینالمللی بود که به دلایلی، از کنترل هکرها خارج شد زیرا به نظر نمیرسد که آنان هنوز پول های پرداختی را جمع کرده باشند.
این مرکز گفته است که اگر چه عاملان این حمله در کره شمالی مستقر هستند اما نقش رهبری سیاسی آن کشور در چنین عملیاتی مشخص نیست.
به گفته کارشناسان، کوتاه مدتی پس از آغاز این حمله، پژوهشگران حملات سایبری در سازمانهای خصوصی در کشورهای مختلف جهان کوشیدهاند با کنار هم گذاشتن شواهدی که به دست میآورند عاملان آن را تشخیص دهند. براساس شواهد به دست آمده، به نظر نمیرسد کسانی دیگری به استثنای هکرهای کره شمالی در این حمله دست داشته باشند.
این نخستین حمله هکرهای کره شمالی برای اخاذی نبود. در سال ٢٠١٦، بانک مرکزی بنگلادش هم هدف حمله قرار گرفت و هکرها توانستند ٨١ میلیون دلار از این بانک به سرقت ببرند. این عملیات، که کارشناسان آن را "بسیار پیچیده" توصیف کردهاند، توسط گروه لازاروس مستقر در کره شمالی انجام گرفت.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد