اختلاف مجلس و دولت بر سر خروج 7 شرکت از سبد سهام عدالت

در حالی که رئیس سازمان خصوصی‌سازی مصوبه هیات وزیران در خصوص خروج هفت شرکت از سبد سهام عدالت را تا پایان سال اجرایی می‌داند، نمایندگان مجلس معتقدند دولت اجازه ندارد با دور زدن قانون، بعضی از شرکت‌های بزرگ را به دولت بازگرداند.
کد خبر: ۱۰۰۷۲۲۶

به گزارش تسنیم، هفته پیش خبری منتشر شد مبنی بر این که هیات وزیران در جلسه 27 بهمن‌ به پیشنهاد وزارت اقتصاد و به استناد ماده 34 قانون اجرای سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی، تصمیمی را به تصویب رساند تا 20 درصد سهام هفت شرکت پالایشگاهی را از سبد سهام عدالت خارج کند.

پالایشگاه‌های نفت اصفهان، تبریز، لاوان، تهران، شیراز، کرمانشاه و بندرعباس شرکت‌هایی هستند که بر اساس این مصوبه نام آنها از فهرست‌ شرکت‌های واگذار‌شده به طرح توزیع سهام عدالت خارج شده است.

این مصوبه تصمیمات دیگری را نیز با خود به همراه داشته است، از جمله این که 10 درصد سهام شرکت پالایش نفت تهران بابت سهام ترجیحی، کشف قیمت و تدریجی در بورس منظور و درصد درج شده در ردیف 14 جدول بند 1 مصوبه شماره 128 ستاد مرکزی سهام عدالت به این میزان اصلاح شود. به علاوه این که 36 درصد سهام پالایش نفت امام خمینی و 9 درصد سهام شرکت پالایش آبادان هم جایگزین هفت شرکت اخراج شده از سبد سهام عدالت می‌شوند.

البته این که چرا و با چه انگیزه‌ای دولتی‌ها در آستانه آزادسازی سهام عدالت اقدام به خروج هفت شرکت پالایشی از سبد سهام عدالت کرده‌اند، هنوز رسانه‌ای نشده است و این در حالی است که خروج این هفت شرکت در کنار افت شدید ارزش سهام بانک ها، ارزش کلی پرتفوی سهام عدالت را کاهش داده است.

اما نمایندگان مجلس مخالف این اقدام هستند و جعفرزاده ایمن آبادی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان این که دولت باید دندان طمع خود را از سهام عدالت بکشد گفته خروج هفت شرکت از سهام عدالت، کورسوی سود سهام را به تاریکی تبدیل می‌کند.

به باور جعفرزاده ایمن آبادی، هر گونه نقل و انتقال در شرکت‌هایی که در سبد سهام عدالت هستند باید طی فرآیند قانونی صورت گیرد و دولت مجاز نیست با دور زدن قانون، برخی شرکت‌های بزرگ را به دولت بازگرداند.

از سوی دیگر محمود شکری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم معتقد است بازگشت شرکت‌های در اختیار «سهام عدالت» به دولت، مغایر با قانون است و سازمان خصوصی‌سازی بر اساس قانون اجازه بازگشت آن به دولت را ندارد.

با این تفاسیر اما رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی فرآیند اجرایی خروج 20 درصد سهام هفت پالایشگاه اصفهان، تبریز، لاوان، تهران، شیراز، کرمانشاه و بندرعباس از سهام عدالت را شروع شده‌ عنوان کرده که تا پایان سال نهایی می‌شود.

با این تفاسیر باید منتظر ماند و دید در حالی که کاهش شدید ارزش سهام بانک‌ها در کنار خروج هفت شرکت پالایشگاهی موجب افت محسوس سبد سهام عدالت، آن هم در آستانه انتخابات و آزادسازی سهام عدالت شده است، دولتی‌ها چه توجیحی برای مصوبه اخیر خود دارند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها