در اثر کم‌تحرکی و مصرف غذاهای پرکالری و چرب بیماری‌های قلبی بخصوص ناراحتی‌های عروقی رشد بسیاری یافته و یکی از عوارض آن آنژین صدری یا همان درد قفسه سینه ناشی از نرسیدن خون و اکسیژن کافی به عضلات قلب در اثر تنگی عروق غذادهنده قلب است.
کد خبر: ۸۹۱۹۲۵
آنژین صدری چیست؟

کسی که گهگاه و به دنبال خوردن غذاهای سنگین، ورزش و تنش شدید دچار درد در وسط قفسه سینه می‌شود باید بداند در صورت ناپرهیزی و عدم درمان امکان دارد به زودی عارضه سکته قلبی برایش اتفاق بیفتد. آنژین صدری به صورت احساس فشار در مرکز قفسه سینه و درد با انتشار به گردن، فک و بازوها ظاهر می‌شود و ممکن است فرد دچار تنگی نفس، تهوع، سرگیجه و تعریق زیاد شود. این درد اغلب با استراحت و پس از مدت کوتاهی رفع می‌شود.

تفاوت میان آنژین صدری و سکته قلبی

در هر دو عارضه علائم و نشانه‌های درد یکسان است، اما سکته قلبی امکان دارد در زمان آرامش رخ دهد و معمولا با استراحت، درد متوقف نمی‌شود و پیشرونده است. در سکته قلبی قسمتی از عضله قلبی واقعا می‌میرد ولی در آنژین صدری عضله‌ای ناکار نمی‌شود. تشخیص قطعی این دو عارضه بعد از انجام تست‌های تشخیصی همچون نوار قلبی و تست ورزش امکان‌پذیر است. برای کنترل آنژین صدری، پزشک علاوه بر اصلاح رژیم غذایی، استراحت و مصرف اسپری یا پرل‌های زیرزبانی نیتروگلیسیرین که سریع باعث افت فشار خون و کاهش درد می‌شود را به همراه سایر داروهای مرتبط تجویز می‌کند. مهم‌ترین عامل برای پیشگیری و التیام آنژین صدری کنترل فشار و چربی خون است.

محسن ریاحی‌پور

جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها