فیسبوک برای این که بتواند به تمام مردم جهان خدمات خود را ارائه کند و به نوعی آنها را تحت پوشش شبکهای قرار دهد، تحقیقاتی را در حوزه ماهوارهها، هواپیماهای بدون سرنشین، لیزر و فناوری اینترنت زمینی آغاز کرده و سرمایهگذاریهایی را نیز در این زمینه انجام داده است. فیسبوک در لابراتوار اتصال خود هواپیمای بدون سرنشینی را ساخته که بسیار غولپیکر است، با انرژی خورشیدی کار میکند و میتواند تا سه ماه در فضا در وضعیت پروازی باقی بماند. ماموریت این غول فلزی پرنده که اکوالا نام دارد، فراهم کردن زمینه لازم برای دسترسی روستاییان و ساکنان مناطق صعبالعبور به اینترنت است. با اینکه این هواپیما هنوز به پرواز درنیامده، ولی آزمایش لازم در زمینه پرواز روی مدل اولیه انجام شده است.
در شش ماه آینده آزمایشهای سازهای برای آمادگی جهت اولین پرواز روی اکوالا انجام خواهد شد. اکوالا شبیه یک بومرنگ وی (v) شکل است و قطر آن با طول بالهای یک هواپیمای بوئینگ 737 برابر است. روی این هواپیما با سلولهای خورشیدی پوشیده شده و جنس آن فیبر کربنی سبک است که دو تا سه برابر محکمتر از فولاد خواهد بود. انرژیهای خورشیدی دریافت شده در صفحات خورشیدی این هواپیما در طول روز ذخیره میشود و تنظیمات آن توسط یک اپراتور روی زمین انجام میشود. محققان این نوید را دادهاند که در آیندهای نهچندان دور هواپیماهای بدون سرنشینی را خواهند ساخت که به اپراتور نیاز ندارد و تمام عملیات تنظیم آن به صورت خودکار و در حین پرواز انجام خواهد شد.
برای اتصال به اینترنت از طریق اکوالا یک سیستم لیزری بین زمین و هواپیمای بدون سرنشین برقرار میشود. محققان فیسبوک که روی فناوری لیزر کار میکنند مدعیاند اینترنت در این فناوری دهها گیگابیت در ثانیه سرعت دارد و آن قدر سریع است که در یک زمان واحد برای صدها هزار نفر این امکان را فراهم میکند که به اینترنت با پهنای باند گسترده دسترسی داشته باشند. فیسبوک خود به تنهایی این طرح را به مرحله اجرا درنمیآورد، بلکه به کمک شرکتهای خصوصی محلی و دولتها قرار است این فناوری را به سرانجام برساند.
منبع: CNN
مترجم: نرگس عبداللهی
جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد