مهندس زهره پوراحمد درباره مصرف زولبیا و بامیه که اغلب در ماه رمضان مورد مصرف روزهداران قرار میگیرد، با بیان اینکه مصرف زولبیا و بامیه فواید و مضراتی دارد، اظهار داشت: مضرات استفاده از این شیرینی بیش از فواید آن است.
وی در ابتدا به فواید این شیرینی اشاره کرد و گفت: از فواید زولبیا و بامیه فقط میتوان به این اشاره کرد که برای لحظات اول بعد از افطار به جهت اینکه دارای قندهای ساده بالایی است، یک تا دو عدد توصیه به مصرف میشود و این قندهای ساده سریع شکسته میشوند و قند خون مورد نیاز را سریع بالا میبرد.
پوراحمد اظهار داشت: بر عکس فواید که مختصر است، مضرات آن بیشمار است و میتوان به کالری بالای آن که منجر به افزایش وزن و ناراحتیهای متعاقب آن میشود، اشاره کرد. همچنین با توجه به اینکه قندهای ساده آن بالاست، به همین دلیل اصلا به بیماران دیابتی و همچنین افراد عادی بجز در همان لحظات اولیه افطار توصیه نمیشود؛ چراکه قندهای ساده در بدن سریع به چربی تبدیل میشوند.
کارشناس ارشد تغذیه سازمان غذا و دارو با بیان اینکه زولبیا و بامیه چربی بالایی دارند، اظهار داشت: این شیرینیها درون روغن بطور غوطهور سرخ میشوند و از همه مهمتر اینکه احتمال دارد از روغنهای نامناسب برای طبخ آن استفاده شود در نتیجه با وجود آنکه چربی بالایی دارند، مواد مخاطرهآمیز برای سلامتی مانند پراکسید و اسیدیته نیز دارند.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، پوراحمد گفت: از آنجا که معمولا نوع مصرف با مقاومت همراه خواهد بود توصیه میشود که در مصرف زولبیا و بامیه احتیاط شود و به یک الی 2 عدد در روز اکتفا کنید.
لازم به ذکر است، متخصصان توصیه میکنند روزهداران این شیرینی سنتی و مخصوص ماه مبارک رمضان را کمتر مصرف کنند و حتی از این شیرینی چشم بپوشند و شیرینیهای طبیعی را جایگزین کنند. ( ایسنا )
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد