پاسخ مشاور: در آنچه گفتهاید ۳ نکته وجود دارد:
1 - مقایسه کردن
به طور کلی مسئله مقایسه کردن، امری مطلوب به شمار نمیرود و باعث بیشتر شدن فاصله شما و خانوادهتان میشود؛ بنا بر این توجه داشته باشید که اولاً قرار نیست همه افراد و خانوادهها مثل هم رفتار کنند و میتوان گفت عملکرد هر خانوادهای به شخصیت افراد آن خانواده و عواملی مانند سطح تحصیلات، ویژگیهای اخلاقی و فردی، شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آنها بستگی دارد و به دلیل یکسان نبودن این عوامل و شرایط در خانوادههای مختلف، رفتارهای متفاوتی را شاهدیم. ثانیاً میزان اطلاعات و آگاهی شما از خانواده خودتان و مشکلات داخلی آن بمراتب بیشتر است و قطعاًَ از مشکلات و زوایای پنهان زندگی دیگران آگاهی ندارید. به همین دلیل، در واقع عملاً باطن زندگی خود را با ظاهر زندگی دیگران مقایسه میکنید و این کار عادلانه و منطقی نیست.
2 - زودباوری و دهان بینی
توجه داشته باشید که حتی در صورت وجود این مسئله در بین اعضای خانوادهتان، شما نیز باید بتوانید مانند دیگران از این ویژگی آنها استفاده کنید و اگر قادر نیستید آنها را تحت تأثیر قرار دهید باید به دنبال یافتن علت این بیاعتمادی باشید زیرا هر شخصی با هر ویژگی مثبت و یا منفی، زمانی از دیگران پذیرش خواهد داشت که به آنها اعتماد کند. به نظر میرسد که شما در کسب اعتماد آنها موفق نبودهاید و باید در راستای به دست آوردن این اعتماد بیشتر تلاش کنید.
به یاد داشته باشید که این امر صرفاً از طریق رفتارهای درست و منطقی محقق میشود، نه حرف و شعار.
3 - قضاوت درباره شما
آنچه اهمیت بیشتری دارد، سطح انتظارات و میزان انتقادپذیری شماست؛ به گونهای که اگر سعی کنید توقعات خود را قدری محدودتر کنید و دیدگاههای انتقادی دیگران را بدون ذهنیت و پیشداوریهای منفی مورد بررسی قرار دهید، بدون شک بسیاری از دلخوریها به وجود نخواهد آمد و شما هم خواهید توانست از پدید آمدن آنها پیشگیری کنید.
اینکه همه افراد بخواهند درباره شما به دلخواه و منفی صحبت کنند، امری است که به بررسی و تأمل بیشتری نیاز دارد زیرا افراد متعهد و مثبتنگر نیز قطعاً در بین اطرافیان شما وجود دارند که ویژگیهای مثبت و واقعیتهای خوب شما را نیز بیان کنند؛ بنابراین توصیه میکنم ضمن صبوری، سعی کنید از پیشداوری منفی درباره خانواده و اطرافیانتان بپرهیزید و مثبتاندیشی را تمرین کنید تا در نتیجه این افکار مثبت بتوانید روی اعضای خانواده خود تأثیر بگذارید. مطمئن باشید اگر منطقی و عادلانه رفتار کنید و قدرت بخشش و گذشت را در خود تقویت کنید، خیلی زود دیدگاه دیگران به شما تغییر خواهد کرد و مورد اعتماد آنها واقع خواهید شد. در این صورت دیگر آنها حرفهای منفی دیگران را درباره شما براحتی نخواهند پذیرفت.
ضمناً مراجعه به یک روانشناس و مشاور باتجربه نیز میتواند در این راه به شما کمک کند. (حسین محرابی – روانشناس/ خراسان)
*انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم