همسر دهن‌بین و مشکل تصمیمات بی‌سرانجام

افراد دهن بین افرادی هستند که در وهله اول از اعتماد به نفس ضعیف رنج می‌برند به گونه‌ای که اگر حتی رای و نظر خودشان در حل مسئله‌ای بجا و منطقی باشد به دلیل تردید‌ها و نداشتن اعتماد به نفس و تکیه به تصمیمات دیگران، ترجیح می‌دهند مطابق نظر دیگران به نتیجه گیری برسند.
کد خبر: ۷۱۸۶۱۶
همسر دهن‌بین و مشکل تصمیمات بی‌سرانجام

جام جم سرا: چنین افرادی، معمولا تایید و تشویق دیگران نقش حیاتی در زندگیشان بازی می‌کند، وابستگی زیادی به اطرافیانشان دارند و ریسک پذیری بالایی ندارند.

فقط ویژگی‌های منفی را نبینید

یکی از نکات مهم که به راحتی، ارتباط هر فرد را چه در تعاملات زوجین و چه در دوران تجرد و در مراودات فرد با همکاران، دوستان و آشنایان از بحران نجات می‌دهد و ارتباط او را با طرف مقابل سازنده‌تر می‌سازد، آشنایی و تسلط بر مفهوم «پذیرش» است. بر هیچ کسی پوشیده نیست که معمولا هر انسانی در کنار ویژگی‌های مثبتی که دارد از چند خصلت شخصیتی منفی نیز برخوردار است که بسیاری از زوجین تصور می‌کنند این ویژگی‌های منفی مختص به همسر خودشان است و مردان یا زنان دیگر از کمال شخصیتی برخوردارند. در چنین حالتی زن یا مرد دست به مقایسه همسر خود با دیگر مردان یا زنان می‌زند، چشم خود را بر ویژگی‌های مثبت او می‌بندد و با حساسیتی ریزبینانه از ویژگی‌های منفی همسرش فاجعه سازی می‌کند و باعث ایجاد مشکلات زیادی در زندگی مشترکشان می‌شود.

غیر مستقیم تاثیر بگذارید

چنانچه همسران به پذیرش یکدیگر دست یابند آن‌گاه دست از تلاش برای تغییر یکدیگر برمی دارند و با پذیرش شخصیت همسر خود به‌‌ همان طریقی که هست مسیر همواری را برای ایجاد یک تاثیر مناسب بر روی یکدیگر فراهم می‌آورند. واکنش قطعی و قابل پیش بینی افراد زمانی که از طرف همسرشان تحت فشار برای تغییر قرار می‌گیرند، نوعی گارد دفاعی، مقاومت بالا و بی‌دلیل است. هنر هر انسانی در آن است که بتواند به گونه‌ای نامحسوس وارد فضا و جو روانی طرف مقابل شود و توانمندی تاثیرگذاری غیرمستقیم را بر او داشته باشد.

تاثیرگذاری غیر مستقیم بر همسر

اگرچه بعضی همسران ادعا می‌کنند که کاری به کار همسرشان ندارند، اما به نظر می‌رسد در بعضی شرایط، تلاش خودشان را کرده‌اند همسرشان را تغییر دهند تا اصلاح شود منتها از آنجا که موفق نشده‌اند، زحماتشان بی‌نتیجه مانده است و فکر می‌کنند که هیچ‌گاه با همسرشان به تفاهم نخواهند رسید! هرچند گاهی ممکن است زن یا شوهری که تصمیم به تغییر همسرش گرفته است، فکر و تصمیمات خودش اشتباه باشد اما مطالعه راهکارهای زیر می‌تواند به حفظ رابطه مناسب زوجین برای تغییر مثبت همسر کمک کند.

آشنایی با خلق و خوی همسر

همسر خود را با تمام نقاط قوت و ضعفش بشناسید، بپذیرید و تاثیر بگذارید نه آنکه تغییر دهید. شناسایی و آشنایی با خلق و خو و ویژگی‌های مثبت و منفی همسر و همچنین پذیرش خصلت‌های منفی او در کنار نقاط قوتش، یکی از مهم‌ترین مهارت‌های حفظ روابط زوجین است. چنانچه دست از سخت گیری‌ها و تلاش برای تغییر او بردارید و‌‌ همان میزان انرژی را برای تاثیرگذاری نامحسوس روی همسرتان صرف کنید، به احتمال زیاد قدرت ورود شما به فضای روانی و روحی او بیشتر خواهد شد.

حفظ آرامش و همراهی با همسر

به منظور اثرگذاری روی همسرتان با او همراه شوید. در موارد بسیاری دیده می‌شود که زوجین به جای آنکه از طریق ورود به فضای روانی همسر دهن بین و همراهی با او اثرگذاری خود را بیشتر کنند، دقیقا مقابل او می‌ایستند و از هیچ تلاشی برای به اثبات رساندن این امر که همسرشان دهن بین، وابسته و در اتخاذ تصمیمات زندگی ناتوان است، فروگذار نمی‌کنند. فراموش نکنید که اگر از ابتدا با مخالفت شروع کنید همسرتان همواره گمان می‌کند که شما هیچ وقت به درک درستی از چرایی رفتارهای او نرسیده‌اید. گاهی برای تغییر آرام یک صفت شخصیتی ناپسند به برنامه ریزی اصولی، گذشت زمان و حفظ آرامش در کنار همراهی با همسر احتیاج دارید تا رفته رفته موفق شوید او را به استقلال فکری و شخصیتی مطلوب برسانید.

انجام ندادن رفتارهای ناشی از عصبانیت

برای اثبات خود به همسرتان، اختلاف و درگیری‌های بیشتری ایجاد نکنید. در بسیاری از موارد خصوصا در برخورد با افرادی که اعتماد به نفس ضعیفی دارند و از طرفی تمام تلاش خود را می‌کنند تا نه تنها حقارت‌های درونی خویش را در سایه اعتماد به نفس کاذب ارتقا بخشند بلکه دست به ارزیابی و یا تحقیر ارزش‌ها و فرهنگ طرف مقابل نیز می‌زنند، بهترین راهکار این است که برای اثبات خودتان به همسرتان، رفتارهایی که نشان دهنده عصبانیت باشد، انجام ندهید.

تصمیمگیری با همسر دهن بین

در فرآیند تصمیم گیری، زوجین باید با یکدیگر مشارکت کنند و در ‌‌نهایت تصمیم عاقلانه‌تر را اتخاذ کنند. از آنجا که افراد دهن بین معمولا تسلیم اراده و تصمیم گیری دیگران می‌شوند و‌گاه اتخاذ یک تصمیم که اساس و ریشه منطقی ندارد می‌تواند بنیان زندگی مشترک را متزلزل کند در نتیجه توصیه می‌شود به هنگام گرفتن تصمیمات مهم، به این شیوه عمل شود:

در تصمیمات شخصی دخالت نکنید: زمانی که دهن بینی زن یا شوهر متوجه تصمیمات شخصی‌اش می‌شود، مداخله‌ای نکنید و اجازه بدهید تصمیمات شخصی‌اش را به هر طریقی که خودش صلاح می‌بیند اتخاذ کند.

در تصمیمگیری‌های مشترک گفت‌و‌گو کنید: زمانی که تصمیمگیری زن یا شوهر به زندگی دونفره‌شان برمی‌گردد، به طور قطع هر دو حق مداخله دارند و نمی‌توانند زندگی را بر پایه تصمیماتی که به صلاح آن نیست و اساس آن را ویران می‌کند، بنیان کنند. در چنین شرایطی برای اتخاذ بهترین تصمیم باید گفت‌و‌گو کرد، قاطعیت به خرج داد و سعی کرد تا دقیق‌ترین گزینه انتخاب شود. (ملیحه شهرستانی، کار‌شناس ارشد مشاوره خانواده/ خراسان)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
زهرا از همدان
Germany
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
۰
۰
عكسی كه گذاشتین خیلی خلاقانه س!

نیازمندی ها