به گزارش جام جم کلیک: «آرتورسی. کلارک» در مصاحبهای که سال 1976 انجام داد، از وجود ارتباط تصویری، تبادل اطلاعات از طریق دستگاههای پیشرفته و از مد افتادن روزنامههای کاغذی خبر داد.
کلارک در گفتوگویی که با موسسه فناوری ماساچوست داشت، اختراع پدیده اینترنت را در زمانی پیشبینی کرد که هنوز استفاده از رایانههای خانگی رواج نیافته بود.
وی در میان صحبتهای خود با موضوع پیشرفت فناوری در آینده، گفت: روزی میآید که مردم از وسایل ارتباطی استفاده میکنند که شامل یک صفحه تلویزیونی با کیفیت بالا و یک کیبورد برای تایپ است. آنها با این ماشین میتوانند هرگونه اطلاعاتی را مبادله کنند. شما به ماشین میگویید که من به فلان وسیله ورزشی یا ... علاقهمندم و آن دستگاه جستوجو میکند و آن را برایتان پیدا میکند.
نویسنده کتاب معروف «اودیسه فضایی» همچنین پیشبینی کرد: مردم آینده قادر خواهند بود از طریق ماشینهایی، پیامهایی را به دوستانشان در هر کجایی که هستند، بفرستند. دوستانتان میتوانند شما را ببینند، شما میتوانید آنها را ببینید. ما در آینده میتوانیم ارتباط تصویری و گرافیکی داشته باشیم و کتاب و اطلاعات و ... را تبادل کنیم. روزنامهها در حال انقراض هستند، ما دیگر مجبور نخواهیم بود چندین تن کاغذ را برای کسب اطلاعات جابجا کنیم.
به گزارش هافینگتون پست، آرتور سی. کلارک روز 16 دسامبر 1917 در انگلیس چشم به جهان گشود. این نویسندهی آثار علمی تخیلی و مخترع در سال 1968 به شهرت رسید؛ زمانی که داستانکوتاهی به نام «نگهبان» را در قالب فیلمنامه نوشت. فیلم «2001؛ اودیسهی فضایی» به کارگردانی «استنلی کوبریک» برگرفته از همین اثر کلارک است.
او که زمانی «اولین ساکن کلبه الکترونیکی» لقب گرفته بود، با نوع خاص نگاهش به مسافرت فضایی در آینده و همچنین دنیای رایانه، تخیلات مردم را جلب خود کرد. توصیفات مشروح سی. کلارک درباره سفینههای فضایی، ابررایانهها و سیستمهای ارتباطی سریع، مورد علاقهی میلیونها خواننده در سراسر جهان قرار گرفت. کلارک در سال 1986 به عنوان استاد بزرگ انجمن نویسندگان آثار علمی تخیلی آمریکا برگزیده شد.
از مهمترین آثارش به «پایان کودکی» (1953)، «شهر و ستارگان» (1956)، «ملاقات با راما» (1973)، «زمین پادشاهی» (1975) و «ترانههای زمین دورافتاده» (1986) میتوان اشاره کرد.
از افتخارات سر آرتور سی. کلارک در عرصهی نویسندگی به کسب سه جایزهی «نبیولا» (در اصطلاح ستارهشناسی به معنای سحابی) از انجمن نویسندگان آثار علمی تخیلی آمریکا در سالهای 1872، 1974 و 1979 و همچنین کسب دو جایزهی «هیوگو» از مجمع جهانی علمی تخیلی در سالهای 1974 و 1980 است.
پیش از این اعلام شده بود در مصاحبهای تلویزیونی متعلق به سال 1963، آرتور سی. کلارک پیشبینی کرده که اولین مسافر به کره ماه اهل روسیه خواهد بود. در این مصاحبه کلارک گفته است، روسیه در رقابتی تنگاتنگ گوی سبقت را برای فرستادن اولین انسان به ماه از آمریکا میرباید.
تنها دو سال پس از صحبتهای کلارک بود که «یوری گاگاری» روس در آوریل 1961 پیش از هر انسان دیگری به فضا سفر کرد. اما در 21 جولای 1969 این «نیل آرمسترانگ» آمریکایی بود که قدم بر کره ماه گذاشت و این جملات ماندگار را ادا کرد: «این قدمی کوچک برای یک انسان، اما گامی بزرگ برای بشریت است.»
شاید این پیشبینی کلارک کاملا به واقعیت مبدل نشد اما او پیشبینیهای دیگری هم داشته است: سفر انسان به مریخ پیش از به پایان رسیدن قرن!
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت