جام جم سرا: دکتر احسان شمسی کوشگی ادامه داد: از همین حیث همه افرادی که درگیر جریان درمانی بیمار هستند و روند درمان را در جریان آن قرار دارند از جمله کارکنان بخشهای مختلف بیمارستانها، پزشکان عزیز، پرستارن محترم، منشی بخشها و مطبها و همه افرادی که به این اطلاعات دسترسی دارند باید مراقب باشند. البته خیلی وقتها این اطلاعات توسط ملاقات کنندگان بیمار فیلمی تهیه میشود با موبایلهای هوشمندی که دارند و خیلی آسان میباشد و متاسفانه جامعه نسبت به حساسیت این موضوع خیلی توجیه نیست.
بنابراین این مسئله مسئولیتی فراتر از جامعه پزشکی دارد. همه کادر درمانی و حتی ملاقات کنندگان و مراجعان بیمار باید در این مورد دقت لازم را مبذول داشته باشند.
مدیر اداره اخلاق پزشکی سازمان نظام پزشکی بیان کرد: حساسیت در مراحل خاصی مانند مراحل پایانی حیات، مانند موارد خاصی از بدن که موضوعات خاصی از پزشکی است که در جامعه پخش آن باعث حرمت شکنی و نقض کرامت انسانی میشود. رازداری در پزشکی بسیار قوی و حتی مطلق میباشد به جز موارد محدودی که قانون اجازه میدهد کسی حق ندارد اطلاعات بیمار مانند فیلم او را بگیرد. در مورد فیلم و عکس حتماً باید با رضایت بیمار باشد. اگر فردی بیهوش یا صلاحیت تصمیم گیری نداشت با رضایت خانوادهاش این کار قابل انجام میباشد. حتی در مواردی که خبرنگاران فیلم میگیرند باید به این نکته دقت کنند تمام کسانی که تصویر آنها پخش میشود باید رضایت داده باشند.
کوشگی در ادامه افزود: در غیر اینصورت باید با ابزارهای تکنولوژیک چهره آنها شطرنجی شود. ما معمولاً منتظریم اتفاق خاصی در کشور بیفتد و بعد راجع به آن صحبت کنیم. قطعاً در مواردی که اتفاق افتاده است نمیتوانیم بگوییم که نیت بدی در کار بوده است. اما قطعاً این یک اتفاق بد میباشد و این اتفاقات را باید سرلوحه آینده کنیم و از تجربه آن استفاده کنیم.(شفاآنلاین)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت