جام جم سرا به نقل از فارس: به کما رفتن یک زن باردار در بیمارستان میناب، بخشی از مردم منطقه شرقی هرمزگان و رسانهها و افکار عمومی و جامعه پزشکی را ناخودآگاه به یاد درگذشت و مرگ تلخ بانو «فریده جعفری» مادر ۲۵ ساله مینابی طی نیمه نخست سال ۸۹ میاندازد که در آن زمان واکنش بسیاری را به دنبال داشت. اما طی روزهای اخیر، «ا. تقواییفرد»، زن ۲۲ ساله مینابی پس از عمل سزارین در زایشگاه میناب و به دنیا آوردن دوقلوهای خود به دلایل نامعلومی به کما رفته و هماکنون در بخش icu بیمارستان شهید محمدی بندرعباس با سطح هوشیاری «سه» بستری است.
محمودی، همسر بانو تقواییفرد در تشریح جزییات این موضوع گفت: بیست و یکم آبانماه سال جاری حدود ساعت ۲۲ همسرم را برای انجام زایمان به بیمارستان میناب منتقل کردیم. وی تا پیش از موعد زایمان حدود ۲۴ ساعت در بیمارستان بود و در حالت طبیعی غذا، کیک و حتی آبمیوه نیز استفاده کرد و هیچ مشکلی نداشت. سرانجام پس از ۲۴ ساعت دکتر متخصص زنان که در دوران بارداری همسرم مراقبتهای تخصصی را نیز عهدهدار بود، وی را مورد عمل سزارین قرار داد و پس از انجام عمل و تولد دو قلوهایم که دختر و پسر بودند، همسرم را در حالی که هیچ مشکلی نداشت با ویلچر از اتاق عمل خارج کردند.
وی افزود: با انتقال همسرم به بخش، متوجه خونریزی بخیهها شدیم که مسئولان بخش گفتند طبیعی است و مشکلی ندارد. با گذشت زمان، حوالی ساعت ۱۲ روز بعد، دکتر با مراجعه به همسرم گفت چون بخیهها با فاصله انجام شده است باید مجددا بخیه شود که بدون بیحسی روی همان تخت، کار بخیه را انجام دادند. اما با وخیم شدن وضعیت، همسرم را مجددا به اتاق عمل منتقل کردند که در این حین متوجه شدیم پزشکان متخصص کلیه و کبد نیز همسرم را مورد معاینه و اقدامات پزشکی قرار دادهاند. این روند ادامه داشت تا اینکه وی در کمال ناباوری به کما رفت و به icu منتقل شد.
وی افزود: فردای آن روز از پزشک جراح علت را جویا شدیم که عنوان کرد نمیدانم قند بیمار چطور تا ۴۰۰ رسیده و بعد عنوان کرد بیمار مشکل کلیوی دارد و دوباره عنوان کرد مشکل از کبد است و سرانجام نیز از مشکل پلاکت خون سخن به میان آورد.
به گفته محمودی، این پزشک همچنین در عین حال گفته که بیمار الان در سطح هوشیاری خوبی قرار دارد و حتی اسم خود را برای من اعلام کرده است؛ در حالی که با مراجعه ما، همسرم با سطح هوشیاری پایین در حالی که دست و پایش بسته بود در حالت کما قرار داشت. مسئولان بیمارستان برای توجیه این امر نیز عنوان کردند تعمدا بیهوش شده و مشکلی ندارد.
محمودی یادآور شد: در این حین ساعت چهار صبح به طور غیرمنتظره اعلام نیاز به خون کردند و ما مضطرب به بیمارستان رفتیم و بعد هم گفتند به یک نوع آمپول نیاز است و باید تهیه کنید. وخامت حال همسرم و بینتیجه ماندن اقدامات درمانی باعث شد سرانجام وی را به بندرعباس منتقل کنند، در بندرعباس پزشک معالج در icu گفت که بیمار در بیمارستان میناب دچار تشنج شده و هماکنون در سطح هوشیاری «سه» قرار دارد.
در همین حال، دکتر فاطمه نوروزیان، رئیس اداره روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز با بیان اینکه موضوع یاد شده هماکنون تحت بررسی کمیتهای تخصصی قرار دارد، خاطرنشان کرد: این کمیته با فراخواندن تمام پزشکان اعم از عمومی و متخصص، پرستاران و همچنین کادر درمانی که بیمار در بخش آنان بستری بوده، پرونده بیمار را مورد ارزیابی تخصصی قرار میدهد و در صورت مشاهده قصور چه در حوزه پزشکی و چه پیراپزشکی طبق قانون برخورد خواهد شد و نتایج حاصله نیز جهت اطلاع و بررسی بیشتر به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منعکس میشود.
رئیس اداره روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علو م پزشکی استان هرمزگان پیرامون علت به کما رفتن زن جوان مینابی پس از عمل سزارین گفت: برابر اظهارات پزشک معالج، بیمار در تاریخ ۱۸ آبان با مراجعه به مطب مورد معاینه قرار گرفت که به دلیل احتمال مسمومیت حاملگی نامه بستری برای وی صادر شده است.
نوروزیان ادامه داد: گویا بیمار توجهی به نامه بستری و مراقبتهای لازم نداشته و دو روز بعد با درد زایمان به بیمارستان مراجعه میکند که پس از انجام عمل سزارین و تولد دوقلوها دچار مسمومیت حاملگی، پره اکلامپسی، اکلامپسی و سندرم help (هلپ) میشود. از عوارض آن، اختلالات کلیوی و کبدی است که در نهایت منجربه تشنج بیمار میگردد و با پایین آمدن سطح هوشیاری به کما میرود.
وی یادآور شد: اکلامپسی آخرین و شدیدترین مرحله پراکلامپسی است که علاوه بر علائم پراکلامپسی، تشنج نیز روی میدهد و ممکن است منجر به کما و خدای ناکرده مرگ مادر و جنین شود.
رئیس اداره روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان تاکید کرد: با توجه به وضع موجود، هیچ نوع قصور یا خطای پزشکی در روند پذیرش و درمان این بیمار وجود ندارد و عوارض یاد شده که منجر به تشنج و نهایتا کما میشود ناشی از بارداری دوقلویی و مسمومیت حاملگی بوده است.
رئیس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در عین حال تاکید کرد: پیگیری حقوق بیمار یک حق مسلم است و در صورت شکایت پس از بررسی و کسب نتیجه با متخلف یا متخلفان در هر ردهای برخورد جدی میشود.
*انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد
اینجا فقط بیمار بخت برگشته حقش ضایع میشه و باز هم دكتر بی سواد به كارش ادامه میده !!! متاسفانه این رویه در كل كشورمون صادقه . مسئولین هم سعی میكنن جامعه پزشكی شون زیر سوال نره و مریض بیچاره رو له میكنن تا صداش در نیاد .