راههایی برای بهبود اسهال کودک در سفر

مواقعی که میزان مسافرتها زیاد می‌شود، اسهال و بیماری‌های گوارشی به یکی از شایعترین مشکلات کودکان در هنگام مسافرت تبدیل می‌شود. در طول سفر، کودکان باید بیشتر از زمانی که در منزلند، آب مصرف کنند و باید توجه داشت که سرعت از دست دادن آب بدن کودکان خیلی بیشتر از بزرگسالان است. در این نوشتار برخی از راههای مقابله با این مشکل در کودکان توضیح داده شده.
کد خبر: ۶۵۷۸۳۷
راههایی برای بهبود اسهال کودک در سفر

جام جم سرا: شایع ترین بیماری‌هایی که سلامتی کودکان را در طی مسافرت تهدید می‌کنند عبارتند از:
- اسهال
- مشکلات پوستی
- بیماری‌های سیستمیک به خصوص مالاریا
- بیماری‌های تنفسی

علایم و عوارض اسهال در کودکان
- از دست دادن آب بدن به طور متوسط یا شدید
- اسهال خونی
- تب کردن کودک
- استفراغ
اگر در اثر اسهال، چشمان کودک گود رفت، ادرارش کم شد و تولید اشک او کاهش یافت، حتما او را نزد پزشک متخصص اطفال ببرید، زیرا این ها علایم کم آبی شدید بدن کودک هستند و ممکن است با زدن سرم خوب شود.

علل اسهال
علت اسهال در کودک شما می‌تواند مختلف باشد، مانند مسمومیت غذایی، حساسیت غذایی، آلودگی به میکروبی خاص و....
بهترین راه برای جلوگیری از کم آبی بدن و جبران کمبود املاح، استفاده از محلول او آر اس (ORS) می‌باشد

برای بهبود اسهال کودک چه کنیم؟

1- به سرعت جلوی کم آبی بدن کودک را بگیرید. مهم ترین مشکل کودک مبتلا به اسهال واستفراغ، کمبود آب و املاح بدن می‌باشد تب کودک نیز سبب تسریع از دست دادن آب بدن او می‌شود.
یادتان باشد اگر آب و املاح بدن کودک شما از دست برود و جبران نشود، می‌تواند عواقب خطرناکی برای او در پی داشته باشد.

بهترین راه برای جلوگیری از کم آبی بدن و جبران کمبود املاح، استفاده از محلول او آر اس (ORS) می‌باشد. پودر او آر اس را در تمام داروخانه ها می‌فروشند.
برای تهیه محلول او آر اس، آب را بگذارید تا خوب بجوشد. آب جوشیده را بگذارید تا خنک شود. چهار لیوان (یک لیتر) از این آب جوشیده را در پارچ بریزید و یک پاکت پودر ORS را در آن حل کنید. این محلول را در یخچال نگه دارید.
در طی روز هر چقدر که می‌توانید از این محلول، به کودک بدهید. بعد از 24 ساعت هر چقدر از این محلول را که مانده است دور بریزید و برای 24 ساعت بعدی، یک بسته جدید درست کنید.
مهم ترین نکته این است که پدر و مادر باید باور کنند که این محلول برای فرزندشان حیاتی است پس باید با حوصله و آرامش، در دادن محلول به کودک جدی باشند.
برای اینکه کودک بهتر محلول او آر اس را بخورد، آن را در یخچال بگذارید تا خنک شود. اینطوری قابل تحمل تر می‌شود. همچنین می‌توانید با کمی‌آب میوه طبیعی (مثل آب سیب) آن را مخلوط کنید. اخیرا ORS طعم دار هم ساخته شده است.

2- سرم قندی نمکی که برخی افراد در منزل تهیه می‌کنند، مناسب نیست و تاثیرات مفید محلول او آر اس را ندارد.

3- اگر اسهال با استفراغ همراه بود، از دادن غذا به کودک خودداری کنید و تنها از محلول او آر اس استفاده کنید تا بدن او دچار کمبود آب و املاح نشود.

4- در صورت تجویز پزشک متخصص اطفال، از داروهای ضد اسهال برای کودکتان استفاده کنید.

5- اگر خون در اسهال کودک خود مشاهده کردید، فورا او را نزد پزشک متخصص اطفال ببرید.
بعد از تعویض پوشک کودک یا بعد از شستن او بعد از اجابت مزاج، دست های خود را حتما با آب و صابون بشویید

6- اگر فکر می‌کنید کودکتان به دلیل مصرف غذای فاسد و آلوده دچار اسهال شده است، آن را به پزشک بگویید. اسهال ناشی از مسمومیت غذایی اغلب با دل درد شدید همراه است و ممکن است خون هم در مدفوع دیده شود. معمولا طی 48 ساعت پس از مصرف غذای آلوده و فاسد، علایم آن ظاهر می‌شود.

7- از دادن مایعاتی مانند شیر و دوغ به کودکی که دچار اسهال شده است، خودداری کنید.

8- در طول سفر، کودکان باید بیشتر از زمانی که در منزل هستند، آب مصرف کنند. باید توجه داشت که سرعت از دست دادن آب بدن کودکان خیلی بیشتر از بزرگسالان می‌باشد.

9- حتما از آب های بهداشتی و بسته بندی شده برای کودکان خود در طول سفر استفاده کنید.

10- غذاهایی که در طول سفر به کودکتان می‌دهید، کاملا پخته باشند و پوست میوه ها را قبل از خوردن بگیرید.

11- مواد لبنی تازه به کودکان خود بدهید و از مصرف مواد لبنی مانده خودداری کنید. همچنین مواد لبنی بدون بسته بندی و غیر پاستوزیره را به کودک خود ندهید.

12- کودکان در طول سفر تنقلات بیشتری مصرف می‌کنند و معمولا از مصرف وعده هایی مثل ناهار و شام خودداری می‌کنند. حتی المقدور سعی کنید تنقلات کمتری در اختیارشان قرار دهید تا از وعده های اصلی غذایی استفاده کنند.

توجه توجه
بیماری اسهال معمولا بیماری مسری و واگیرداری است. برای جلوگیری از انتشار آن، بعد از آمدن از توالت، دست های خود را حتما با آب وصابون بشویید.
همچنین بعد از تعویض پوشک کودک یا بعد از شستن او بعد از اجابت مزاج، دست های خود را حتما با آب و صابون بشویید.|سلامت نیوز

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها