جام جم سرا: دکتر رضا ملکزاده اظهار داشت: طی یک دهه گذشته، نرخ باروری در کشور به ۱/۹ کاهش یافته که هیچ کشوری در دنیا چنین کاهش رشدی نداشته است. با ادامه این روند، جمعیت پیر و بزرگسال در کشور در حال افزایش است.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه اولویت تحقیقات این حوزه نیز باید براساس بار بیماریها معطوف به کاهش عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر باشد گفت: برخی ریسک فاکتورها در کشور وجود دارد که به آنها توجه نمیشود. مثلا هر فرد باید روزانه پنج نوبت میوه و سبزیجات تازه مصرف کنند در حالی که ۸۸ درصد مردم ما کمتر از این میزان میوه و سبزی میخورند و میانگین میوه و سبزی مصرفی یک و نیم واحد است. از سوی دیگر ۴۸ درصد مردم اضافه وزن و ۱۷ درصد مشکل چاقی دارند که این معضل رو به افزایش است. ۴۵ درصد افراد جامعه نیز کم تحرکند و درصد قابل توجهی از فشار خون و قند خون بالا رنج میّرند در حالی که این ریسک فاکتورها تا ۸۰ درصد قابل پیشگیری هستند.
وی اظهارداشت: ایران در بخش کنترل بیماریهای عفونی و واگیردار بسیار موفق بوده اما از سوی دیگر شاهد افزایش بیماریهای غیر واگیر مانند افسردگی هستیم.
ملکزاده گفت: بسیاری از بیماریهایی که افراد در سنین بالا به آن مبتلا میشوند ریشه در کودکی آنها دارد از این رو نحوه زندگی و محل زندگی از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه سیستم وزارت بهداشت باید از کنترل و درمان بیماریهای واگیردار به سمت بیماریهای غیرواگیر حرکت کند از شیوع ریسک فاکتورهای بیماریهای غیرواگیر در کشور ابراز نگرانی کرد و گفت: امروزه مصرف دخانیات به ویژه قلیان بسیار باب شده است که جلوگیری از این گونه رفتارها نیازمند فرهنگ سازی و صرف هزینه است.|ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم