جام جم سرا: دکتر پرویز رزاقی میگوید: ازدواج به خاطر رفع نیازهای جنسی در سنین پایین، کار کاملا نادرستی است. در دو دهه اخیر هم بسیاری از روانشناسان، جامعهشناسان و حتی خانوادههای اروپایی و آمریکایی نظریه ازدواج در سن پایین با هدف رفع نیازهای جنسی را رد کردهاند زیرا افرادی که در سن پایین با اهداف رفع نیاز جنسی ازدواج میکنند، بعد از رسیدن به بلوغ فکری و اجتماعی، متوجه اشتباه خود میشوند: آنها، فقط یک عامل را برای شروع زندگی مشترک در نظر گرفتهاند.
دکتر رزاقی تاکید میکند که عامل جنسی، عامل اثرگذاری در زندگی فردی است. زمانی که ازدواج در سن پایین اتفاق بیفتد، فرد بعد از مدتی به این نتیجه میرسد که سایر نیازهای عاطفی و اجتماعیاش قبل از ازدواج، برآورده نشده است. چنین افرادی معمولا دلیل پشیمانی خود را، «جوانی نکردن» میدانند. جوانی کردن برای این افراد، بهمعنای زندگی بیشتر با والدین، ادامه تحصیل، گشت و گذار با دوستان یا حتی مسافرت با گروههای دانشجویی است.
این روانشناس اضافه میکند: افرادی که در سن پایین ازدواج میکنند، خیلی زود بار مسئولیتهای زندگی بر دوششان میافتد. چنین افرادی در مواجهه با دوستان خود که اوقات فراغت بیشتر و مسئولیت کمتری دارند، حس بدی پیدا میکنند. یعنی وقتی مدتی از زندگی مشترکشان گذشت و تب روابط جنسی در آنها کمی پایین آمد، متوجه میشوند که تمام زندگی، رابطه جنسی نیست و آنها برای ازدواج، ملاکهایی مانند تفاهم، تفاوتهای خانوادگی و فرهنگی، تفاوت نگرش در زندگی، اختلاف سلیقه و وابستگیهای خود و طرف مقابلشان را در نظر نگرفتهاند.
با توجه به تمام این صحبتها، میتوانیم اینطور نتیجه بگیریم که ازدواج، نباید تنها با هدف برقراری رابطه جنسی صورت بگیرد. دکتر رزاقی هم به افرادی که تنها با این هدف قصد ازدواج دارند، توصیه میکند: بهتر است تا رسیدن به بلوغ فکری و اجتماعی برای پذیرش مسئولیتهای ازدواج، خودتان را با فعالیتهای گروهی، ورزشهای مختلف، مسافرت، کار، کسب درآمد، یادگیری خودکنترلی، درس و تحصیل، پذیرفتن نقشهای اجتماعی و گذراندن وقت بیشتر با خانواده، مشغول کنید.|سلامانه|
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت
بنده تا حدودی با كتب روانشناسی آشنایی دارم و تا مقطع ارشد روان را هم گذروندم.متاسفانه مطالب این كتاب ها صرفا ترجمه كتب غربی است و هیچ گونه تطابقی با جامعه اسلامی وفرهنگ ما ندارد.مباحث روانشناسی اسلامی تا حدودی مطابق اسلام است. كلا در هر مبحثی دو دیدگاه وجود دارد.یك دیدگاه غربی كه در دانشگاه ها و به عنوان روان تدریس میشود و یك دیدگاه هم رجوع به احادیث و روایات است.به نظره شخصی حقیر استفاده از روایات و قرآن منبع كاملی برای شروع زندگی و مدیریت یك زندگی است.