سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
شرکت در این مراسم که در سالهای اخیر شدت یافته است، در سالهای گذشته بهدلیل ناهماهنگیها و بینظمی در مرز شلمچه با مشکلاتی برای زائران همراه بود، درحالیکه مسئولان حج و زیارت امسال از تشکیل کمیتهای برای ساماندهی این حرکت خودجوش و رسیدگی به زائران در مرز خبر میدهند.
البته این زائران در میانه راه و بهوسیله مردم منطقه پذیرایی میشوند، چراکه چند سالی است مردم خرمشهر و آبادان با الگو گرفتن از اهل عراق در این سمت مرز شروع به برپایی تکایا کرده و در آن از زواری که راهی کربلا هستند، پذیرایی میکنند.یکی از خادمان این تکایا به مهر میگوید: از سال گذشته صندوقی در منزل گذاشتیم و اندک اندک پولی در آن پسانداز کردیم، تمامی اعضای خانواده و فامیل در این امر خیر سهیم هستند و به اندازه وسع خود کمک میکنند.
مهدی غانمی میافزاید: اکنون تکیهای در مرز شلمچه مستقر کردهایم و به صورت بیستوچهار ساعته با دادن صبحانه، نهار و شام از زوار پذیرایی میکنیم و این افتخاری است برای ما که خدمت اندکی در راه امام حسین(ع) کرده باشیم.
تشکیل کمیته بهداشت
مدیر شبکه بهداشت و درمان خرمشهر درباره تشکیل کمیته ساماندهی زائران میگوید: بهمنظور ساماندهی خروج زوار اربعین حسینی از مرز شلمچه و پخش نذورات، کمیته نظارت بهداشتی با مشارکت و نظارت شبکه بهداشت خرمشهر در پایانه مرزی تشکیل و در این جلسه مقرر شد سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان خرمشهر متولی رسیدگی و نظارت بر هیاتها و تکایا هنگام پخش نذورات باشد.
فرشید بهشتی در همین زمینه از شهروندان خرمشهری درخواست میکند که نکات بهداشتی را در ارائه خدمات و پخش نذورات خود رعایت و برای ارائه خدمات خود از این سازمان مجوز دریافت کنند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان خرمشهر همچنین از تشدید طرح پیشگیری از بروز بیماریها در میان زوار در مرز شلمچه خبر میدهد و میافزاید: برای این منظور گروههای بهداشت محیط در مرز شلمچه مستقر و به ارائه خدمات بهزوار میپردازند.
به گفته وی، کار نظارت بر اماکن توزیع نذورات و ایستگاههای صلواتی در این منطقه از اقدامات گروههای بهداشتی است، همچنین کنترل و معاینه زائران خروجی و ورودی از دیگر اقدامات گروههای بهداشتی در شلمچه بهشمار میرود.مدیر شبکه بهداشت و درمان خرمشهر با اشاره به ایجاد 20 چشمه سرویس بهداشتی در شلمچه و ضرورت رعایت بهداشت از سوی زائران تصریح میکند: بهمنظور ارائه مطلوبتر خدمات درمانی و بهداشتی به زوار، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس با بهرهگیری از یک پزشک و دو پرستار و سه دستگاه آمبولانس از مرکز فوریتهای پزشکی نیز در محل مستقر شده است. مدیر جمعیت هلال احمر خرمشهر نیز با اشاره به اینکه از دو سال پیش جمعیت هلال احمر با همکاری معاونت امداد و نجات استان خوزستان در ایام اربعین در شلمچه مستقر میشود، میگوید: اکنون 30 امدادگر و دهکارمند هلال احمر بهصورت شبانهروزی در شلمچه آماده خدمترسانی به زوار هستند که برپایی چادر و دادن موکت و پتو بخشی از خدمات این جمعیت به زوار است.
شهرام فاضلی میافزاید: یک دستگاه آمبولانس به همراه نیروی متخصص آماده خدمات مربوط به زوار هستند و برای انتقال بیماران به مراکز درمانی به صورت آماده باش در شلمچه مستقر شدهاند.
پیشبینی حضور 20 میلیون زائر
در همین حال رئیس سازمان حج و زیارت نیز خاطرنشان میکند: پیشبینی میشود در مراسم اربعین حسینی امسال حدود 20 میلیون نفر در کربلا حضور یابند.
سعید اوحدی با بیان اینکه سال گذشته حدود 15 میلیون نفر از سراسر دنیا در اربعین حسینی شرکت کردند، در حالی که در مراسم حج تمتع حدود چهار میلیون جمعیت شرکت میکنند، تصریح میکند: بیش از 200 هزار نفر از این زائران ایرانی بودند، در حالی که امسال براساس آمارهای کنسولگریهای عراق تاکنون 400 هزار زائر ایرانی روادید گرفتهاند. به گفته وی، سازمان حج و زیارت نیز 80 مجموعه کاروانی را به صورت هوایی و زمینی به این مراسم اعزام میکند.
اوحدی میافزاید: شرکت در مراسم اربعین حسینی حرکتی مردمی است و همانگونه که در عراق مردم با فراهمکردن ایستگاههای صلواتی و امکانات استراحت بهطور خودجوش این حرکت را مدیریت میکنند، همین حرکت نیز بهصورت مردمی در ایران اتفاق میافتد و هیاتهای مذهبی و نیکوکاران استان ایلام و خوزستان روزانه حدود 12 تا 15هزار غذا در اختیار زائران قرار میدهند؛ ضمن اینکه در منطقه آزاد اروند نیز چنین کاری هماهنگ شده است و ایستگاههای مختلفی را در مرز شلمچه و مهران برای ساماندهی زائران آماده کردهایم.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به ناهماهنگی پرداخت عوارض خروجی میان مرز مهران و شلمچه تصریح میکند: در مرز شلمچه 15 هزار تومان و در مرز مهران 7500 تومان از زائران عوارض خروجی دریافت میشد که این ناهماهنگی برطرف شد تا زائران هیچگونه وجه اضافی پرداخت نکنند. همچنین با منطقه آزاد اروند در حال مذاکره هستیم تا درصورت امکان در ایام اربعین حسینی دریافت عوارض خروجی برای زائران لغو شود.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به دایر شدن چادرهای بیمه در مرز چزابه، شلمچه و مهران به زائران توصیه کرد با توجه به شرایط عراق، حتما زیر پوشش بیمه قرار گیرند.
به گفته وی، مبلغی که بیمه و هیات پزشکی از زائر دریافتمیکنند در مجموع 15 هزار تومان است که 9000 تومان این مبلغ به بیمه و 6000 تومان به ارائه خدمات هیات پزشکی در داخل کشور و در عراق اختصاص دارد و در ازای این پوشش بیمهای، 15 میلیون تومان برای امکانات بیمارستانی و 114میلیون تومان برای دیه تعیین شده است.
ممنوعیت تردد اتباع خارجی از مرز مهران
با توجه به نزدیک شدن به اربعین حسینی، شهر و مرز رسمی مهران در استان ایلام نیز از هفته گذشته به کانون عمده حضور زوار و دوستداران اهل بیت(ع) از مناطق مختلف ایران اسلامی و کشورهای همسایه تبدیل شده است؛ اما از این شهرستان خبر میرسد که تردد زوار خارجی از پایانه مرزی مهران تا پایان برگزاری آیینهای اربعین حسینی ممنوع اعلامشده است.
فرماندار مهران دراین باره به ایرنا میگوید: مسافران و زائران دیگر کشورها تا پایان اربعین حسینی نمیتوانند از مرز مهران رفت و آمد کنند و پس از اربعین، تردد اتباع بیگانه به روال عادی باز خواهد گشت.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
گفتوگوی «جامجم» با یک متخصص تغذیه درباره اینکه چطور فودبلاگرها در فضای مجازی عادات غذایی ما را شکل میدهند