زیره در مناطقی از اروپا، آفریقای شمالی و آسیا کشت میشود و پرورشدهندگان این گیاه پس از برداشت و خشک کردن، دانههای آن را میکوبند و از روغن دانه زیره ترکیبات شفابخش و مفید میگیرند.
دانههای زیره منبع غنی از فیبر غذایی هستند و این ماده خوراکی حجم غذا را افزایش میدهد و با تسریع حرکت غذا در رودهها از بروز یبوست جلوگیری میکند.
همچنین فیبر خوراکی تاثیر مطلوب روی مخاط جداره روده دارد و با این ویژگی از رودهها در برابر سرطان حفاظت میکند و همچنین از جذب مجدد نمک در روده میکاهد.(ایسنا)
دانه زیره حاوی روغنهای ضروری است که به دلیل دارا بودن ویژگیهای آنتیاکسیدانی قوی و ضدنفخ بودن برای دستگاه گوارش بسیار مفید است.
زیره همچنین حاوی مقادیر قابل ملاحظهای از آنتیاکسیدانهای فلاونوئید همچون «لوتئین»، «کاروتن» و «کریپتوزانتنین» است که در خارج کردن مولکولهای مخرب رادیکالهای آزاد از بدن نقش دارند و از بروز سرطان، انواع عفونتها و همچنین از پیری زودرس جلوگیری میکنند.
زیره منبع غنی از املاح معدنی همچون آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، منگز و منیزیم است.
مصرف مس و آهن برای تولید گلبولهای قرمز خون ضروری است و زیره از این نظر منبع غذایی مناسبی است. به علاوه میتوان انواع ویتامینهای ضروری همچون A، E، C را از این چاشنی گیاهی مفید دریافت کرد.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد