مریم مجتهد زاده در همایش بانوان مهرآفرین در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: بر اساس این مصوبه همچنین ساعت کار زنان سرپرست خانوار که فرزند یا همسر معلول دارند نیز به همین میزان کاسته می شود.
وی همچنین درباره مشوقهای مربوط به فرزندآوری گفت: یکی از مصوبات در این باره، مربوط به شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که پس از بررسی بیشتر و تدوین پیشنهادهایی در قالب لایحه به سازمان مدیریت خدمات کشوری ارائه می شود.
مجتهد زاده افزود: بر اساس این لایحه، زنان شاغل دارای بیش از سه فرزند به ازای هر فرزند بیشتر، یکسال به سنوات اشتغالشان به عنوان ارفاق افزوده می شود.
وی گفت: یکی دیگر از طرح های مشوق فرزند آوری این است که زنان شاغل دارای بیش از ده سال سابقه اشتغال ؛ به تعداد سنوات کاری خود در هر سنی بتوانند بازنشسته شوند.
مجتهد زاده همچنین با اشاره به دیدگاه و تاکید مسئولان عالی کشور مبنی بر لزوم تعادل در وظایف مادری، همسری و نقش اجتماعی بانوان گفت: نگرانی عمده از تصویب قوانین حمایتی از بانوان مانند مصوبه افزایش مرخصی زایمان این است که مدیران و کارفرماها، زنان را از ابتدا جذب نکنند.
وی افزود: به این علت و برای رفع این نگرانی، دولت باید برای تحقق این دیدگاه یعنی حفظ تعادل در نقش سه گانه زنان، امتیازات و مشوق هایی مانند معافیتهای بیمه ای و مالیاتی به کارفرماها و بنگاه های جذب کننده زنان شاغل اختصاص دهد.
مجتهد زاده اضافه کرد: بر این اساس، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز باید مزایایی برای اجرای لایحه حمایت از زنان سرپرست خانوار اختصاص دهد.
وی همچنین ایجاد ستاد ملی زن و خانواده را از اقدامات خوب دولت در حوزه امور زنان و خانواده دانست و گفت: تا پیش از ایجاد این ستاد در حوزه امور زنان موازی کاری می شد و هر دستگاهی به طور مجزا در این حوزه اقدام می کرد که اقدامات آنان نیز به طور معمول به نتیجه نمی رسید و نظارتی بر هزینه های آن نمی شد.
مجتهد زاده افزود: پیشتر، طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 85 کارگروه خانواده در حوزه امور زنان فعالیت داشت که جلسات آن منظم و منسجم نبود و همگرایی و انسجام لازم برای پیشبرد چالش های امور بانوان وجود نداشت به این علت، این کارگروه با ستاد ملی زن و خانواده ارتقا یافت.
وی گفت: ریاست ستاد ملی زن و خانواده را معاون اول رئیس جمهور به عهده دارد و 6 وزیر از دولت، نمایندگان قوای مقننه و قضائیه و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعضای این ستاد هستند و از ابتدای سال 90 تاکنون 6 جلسه آن برگزار شده است.
مجتهد زاده، ارتقای سطح سازمانی مشاوران امور بانوان در دستگاه های دولتی، به کارگیری مشاوران بانوان در فرمانداریها و بخشداری های کشور و تدوین برنامه جامع تشکیل، تحکیم و ایمن سازی خانواده در ستاد ملی زن را از دیگر اقدامات دولت در حوزه امور زنان برشمرد.
وی گفت: مرکز امور زنان و خانواده به عنوان دستگاهی فرابخشی باید از ظرفیت همه نهادها استفاده کند تا مسائل حوزه امور زنان حل شود اما تحقق این هدف با اعمال سلیقه دستگاهها ممکن نیست و باید راهبردی مشخص در قالب برنامه های چندساله وجود داشته باشد تا بتوان عملکردها را ارزیابی کرد.
مجتهد زاده افزود: برای تدوین این برنامه راهبردی بیانات بی نظیر و مترقی امام راحل و رهبر معظم انقلاب درباره مسائل زنان از دو سال پیش جمع آوری شد و در قالب 3 هزار کلید واژه به عنوان زیرساخت نظری و مبانی راهبردی مورد استفاده قرار گرفت.
وی همچنین گفت: در برنامه دیگری با عنوان ماده 230، 14 سند در حوزه زنان و خانواده بررسی و تدوین شده است که تا یکی دو روز آینده به دستگاهها ابلاغ می شود تا بر اساس آن بتوانند برای پیشبرد امور زنان و خانواده برنامه ریزی کنند.
مجتهد زاده، این برنامه را شامل همه مسائل و موضوعات مربوط به زنان و خانواده مانند آسیب های اجتماعی، تحکیم خانواده و ارتقای توانمندی های زنان برشمرد.
وی گفت: نخستین بار در دولت دهم، چهار سند در حوزه بین المللی تصویب کردیم که دیدگاه های مترقی اسلام درباره زنان در اسناد بین المللی گنجانده و نظرات نوین و مترقی دین مبین اسلام در 19 سند بین المللی دیگر نیز اعمال شد.
واحد مرکزی خبر
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه