
رفتن حتی یک خار به پای نویسندگان و مستندنگاران دفاع مقدس واقعاً درد است، چون تکتک این نویسندگان که الحق نویسندهاند بدون چشمداشت مادی که امروز به دنبالش میرویم، شبانهروز وقتشان را میگذارند برای نوشتن. بعضی از آنها هم که تمام زندگیشان را صرف نگارش وقایع دفاع مقدس کردهاند.
حمید داوودآبادی نویسنده و تاریخنگار دفاع مقدس است که کتابهایی از جمله «کمین جولای 82»، «پارههای پولاد»، «تفحص»، «یاد یاران»، «زندگینامه سیدحسن نصرالله» و «از معراج برگشتگان» را در تاریخ حماسی انقلاب اسلامی و مقاومت جهان اسلام ماندگار کرده است و هم اکنون مدیریت سایت جامع دفاع مقدس «ساجد» را بر عهده دارد.
وقتی که شنیدیم این رزمنده و نویسنده دفاع مقدس دو سه روزی است که به خاطر عارضه قلبی در بیمارستان بستری شده دیروز برای دیدنش به بیمارستان خاتمالانبیا(ص) رفتیم، طبقه دوم اتاق 214.
حال عمومیاش خوب بود و حتی روی تخت بیمارستان هم دغدغه دفاع مقدس را داشت. در این دیدار حرفهایمان از حادثه روز پنجشنبه گذشته که داوود آبادی در ناحیه قلب احساس درد میکند، شروع میشود و به گلهمندی وی از نبود شیوه و الگویی درست برای اشاعه فرهنگ دفاع مقدس خاتمه مییابد.
من تازه راه و مسیر درست کار در حوزه دفاع مقدس را پیدا کردم. احساس میکنم خداوند به واسطه حضرت زهرا(س) عمر دوباره فرهنگی به من داد. بنده در حال حاضر روی چند عنوان کتاب و یک فیلمنامه کربلایی کار میکنم. کار روی چاپ دوم کتاب «پارههای پولاد» بخش دیگری از فعالیتهایم است که از نوشتن جریان کامل اضمحلال آمریکا خیلی لذت دارد.
* روزانه چقدر وقت برای نوشتن کتاب یا سایر مطالب اختصاص میدهید؟
من از ساعت 6 صبح تا 6 بعد از ظهر به دفتر سایت ساجد میروم. 2 ـ 3 ساعت هم در خانه برای نوشتن کتاب اختصاص میدهم.
* برای 14 تیر و سالروز اسارت حاج احمد متوسلیان برنامهای دارید؟
برای سالروز اسارت حاج احمد متوسلیان هم یک مصاحبهای با شاهد یاران دارم که تمام بحثها در آنجا چاپ میشود.
* از دوستان کسی به عیادت شما آمدند؟
وقتی که در سیسییو بودم، آقای دهنمکی برای عیادتم آمده بود.
* شما چند فرزند دارید؟
دو پسر دارم. یکی 22 ساله به اسم سعید و به یاد شهید «سعید طوقانی» و یک پسر 18 ساله دارم به اسم مصطفی به یاد شهید «مصطفی کاظمزاده».
* چه صحبتی با نویسندگان ادبیات دفاع مقدس دارید؟
بنده در طول سالهایی که در عرصه دفاع مقدس قلم میزنم، همیشه دنبال سوژههایی هستم که برخی به آن توجهی ندارند و در واقع سوژههای گمنام را پیگیری میکنم.
در این راستا یکی از کتابهایی که نوشتم، «کمین جولای 82» بود. اگر این کتاب چاپ نمیشد کسی درباره چهار دیپلمات در بند اسارت رژیم صهیونیستی مطلبی نمیدانست. این کتاب حتی در جلسهای با حضور نماینده وزارتخانهها و نمایندگان مجلس و خانواده این دیپلماتها برگزار شد، منبع استناد بود.
کتاب «پارههای پولاد» هم یکی دیگر از سوژههای بود که خلأ آن احساس میشد. این کتاب در لبنان به زبان عربی چاپ شد. کتاب «تفحص» هم اگر چاپ نمیشد کسی درجریان کار تفحص قرار نمیگرفت. بنابراین توصیه میکنم، اهالی قلم این قدر سراغ سوژههای تکراری نروند، دفاع مقدس به قدری سوژههای زیبا دارد که هرچقدر درباره آن کار کنیم، کم است.
ما هنوز به این نرسیدیم که نوشتن کتاب در حوزه دفاع مقدس عشق است. نباید برای نوشتن در حوزه دفاع مقدس دنبال مادیات باشیم. اگر این نگاه به دفاع مقدس باشد هم خودمان را کوچک میکنیم و هم ارزش آن فرهنگ را پایین میآوریم.
فرهنگ دفاع مقدس آن قدر عزت دارد که باید آن عزت را به نسلهای بعدی و حتی سایر ملل منتقل کنیم. در این حوزه با خیلی از نویسندگان و محققان خارجیها صحبت کردم. یک کتاب در لندن با عنوان «یادمانهای شهدا» با همکاری بنده چاپ شده است. نویسنده آن کتاب یک ماه پیش به تهران آمد و این کتاب را دیدم که روی جلد این کتاب عکس آقای خامنهای بود. تصاویر یادمانهایی که تهیه کرده بودم نیز منتشر شده بود. این کار علمی سنگینی بود و چه ایرادی دارد کتابهایمان را به خارج از کشور هم منتقل کنیم. مگر فقط باید کتابهایمان در تهران چاپ شود؟
آن زمان پیامبر اسلام (ص) دسترسی به اینترنت و تلفن نداشتند اما اسلام تا غرب و قلب اسپانیا رفت. امروز تمام امکانات ارتباطی وجود دارد اما اسلام از خانههایمان بیرون نمیرود. این شیوه اشتباه است و باید شیوه درست انتقال و اشاعه فرهنگ دفاع مقدس را پیدا کنیم.
* شیوه پیشنهادی شما برای اشاعه فرهنگ دفاع مقدس چیست؟
سنتی و رو در رو بودن بهترین شیوه برای اشاعه دفاع مقدس است. خداوند قرآن کریم را مستقیماً بر پیامبر (ص) نازل کرد و پیامبر هم رو در رو دین را برای مردم تبلیغ میکرد.
به عنوان یک نمونه، شبهای جمعه بعد از نماز مغرب و عشا یک رزمنده برای مردم در مساجد از دوستان رزمنده خودش و دفاع مقدس تعریف کند. نگوید چند تا تانک و توپ داشتیم و چه کار کردیم بلکه بحث اخلاقی رزمندهها را مطرح کند.
امام فرمودند «از فانتومها نترسید از خالی شدن مساجد بترسید» امروز چرا یادمانهای سرداران شهید را در وزارت کشور برگزار میکنند؟ حدود 100 میلیون برای برگزاری یادواره شهدا اختصاص میدهند. کسانی که به مراسم میآیند با کارت دعوت هستند و رهگذر یا یک جوان حق ورود ندارد و بعد میگوییم چرا مردم با فرهنگ دفاع مقدس آشنا نیستند. درصورتی که مساجد خالی شدهاند چرا نباید این مراسمها در مساجد برگزار شود؟! لذا باید شیوههای خطای فرهنگی را شناسایی و بررسی کنیم.(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح شد
دکتر امیدعلی مسعودی، استاد ارتباطات در گفتوگو با «جامجم» عنوان کرد
گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با علیرضا نصیری، قهرمان جوانان جهان
سفیر سابق ایران در پاکستان در گفتوگو با «جامجم» تشریح کرد