پکتین ازجمله انواع فیبرهاست که نقش بسیار مهمی در سلامت رودهها و کمک به هضم غذا دارد. همچنین انار ازجمله میوههای سرشار از آنتیاکسیدانهاست. مصرف میوهها و سبزیجات حاوی آنتیاکسیدانها میتواند نقش بسیار مهمی در کاهش مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماریهای قلبی ـ عروقی، سکته مغزی و همچنین ابتلا به انواع سرطانها داشته باشد. خاصیت آنتیاکسیدانی انار در مقایسه با چای سبز و انگور قرمز 3 برابر بیشتر است. براساس مطالعات انجامشده، این میوه نهتنها در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی ـ عروقی، بلکه در درمان این بیماریها نیز میتواند نقش مهمی داشته باشد. در افرادی که دچار تنگی عروق قلبی هستند مصرف روزانه انار در مدت زمان 3 سال، ضخامت چربی در جدار رگها و عروق قلبی را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. همچنین این میوه به علت داشتن خواص ضدالتهابی میتواند در کاهش فشار خون هم موثر باشد. خوردن آب انار سرعت پیشرفت بیماریهای سرطانی را نیز کاهش میدهد که احتمالا علت آن به دلیل وجود آنتیاکسیدانهای موجود در عصاره انار است که از بدن در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت میکنند و در نتیجه مانع از آسیبدیدگی سلولها میشود. در افراد مبتلا به بیماری دیابت احتمال بروز بیماریهای قلبی و عروقی افزایش مییابد. در اغلب بیماران دیابتی ترس از افزایش ناگهانی قند خون و ابتلا به عوارض ناشی از ابتلا به دیابت و همچنین عدم آگاهی آنها نسبت به مواد غذایی مختلف موجب میشود این افراد خود را از خوردن بسیاری از میوهها یا مواد غذایی محروم کنند در حالی که بسیاری از این مواد غذایی یا ترکیبات موجود در میوهها برای بدن آنها لازم و ضروری است. اگرچه 10 درصد عصاره انار را قند تشکیل میدهد، اما براساس مطالعات انجام شده درباره این میوه، خوردن انار هیچ اثری بر افزایش قند خون بیماران دیابتی ندارد و جالب این که خوردن این میوه در این گروه از بیماران میتواند نقش مهمی در بهبود وضعیت سلامت قلب و عروق آنها و همچنین جلوگیری از هرگونه آسیب احتمالی ناشی از افزایش قند خون به قلب داشته باشد. بنابراین افراد دیابتی هم میتوانند بخشی از سهم میوه مصرفی خود را به انار اختصاص دهند و با خوردن نصف انار در روز از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری کنند.پرنیان قربانپور
کارشناس تغذیه و رژیمدرمانی